reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Fasolka35 - tak pisałaś o swoich obserwacjach dupka-mandarynka, że normalnie dając Weronice mandarynkę już myślałam, że tyłek trzeba oglądać no i faktycznie, od siku nic nie ma, ale jak walnie kupsko i dosłownie chwilę by w tym pochodziła to tyłek obszczypany, Adrianna też wysypana. Trzymam kciuki za wyniki i konsultację.

Future - zdrówka, mam dwóch prywatnych lekarzy, starszą babkę i faceta w średnim wieku, każde z nich mi powtarza, że jak jest kaszel taki o jakim piszesz, nie ma bata by było się czystym osłuchowo, może nie być zapalenia, ale na oskrzelach/płucach zawsze coś jest i to słychać. Adrianna też miała zapalenie i nasz pan dr z przychodni mówi czysta, a że ja wiedziałam, że czysta nie jest, bo TEN kaszel doskonale pamiętam, gdy Adrianna miała 8 m-cy i wylądowałyśmy w szpitalu, bo też była czysta, pojechałam prywatnie i antybiotyk i zapalenie oskrzeli, no i mi mówi, że to nie jest zapalenie od dziś, że 3-4 dni ma spokojnie. Tyle to sama wiedziałam, sama mogłam leczenie ustawić, bo dostała te same leki co w szpitalu jak byłyśmy, ale w końcu nie ja kurde jestem lekarzem i nie ja diagnozuję i nie ja wypisuję recepty. :blink: Weronika zapalenia nie miała, ale czysta osłuchowo nie była.

Verita - ja sprawdzam póki co Weronikę z jedzeniem przed snem, Adrianna np. nie potrzebowała i kolacji i potem mleka, więc dostawała albo jedno albo drugie i noce przesypiała całe i trwało to do niedawna, bo miesiąc temu jakoś odstawiłam jej mm dopiero i teraz jest tylko kolacja. Za 2 tygodnie odstawiam Weronice cyca, więc będziemy się testować.

A tak w ogóle dzisiaj wyczyściłam wszystkie kieliszki, nadchodzi dzień rozstania z cycem, jeszcze tylko karmię 2 tygodnie. :laugh2: Zerknęłam do barku, ale mi się tam uzbierało alkoholu przez te 4 lata. :-p Jestem ciekawa czy w ogóle będzie mi smakować. :laugh2:

reklama
z tym byciem czystym osłuchowo to jest ciekawa sprawa... mój Oli niby czysty zawsze a rzęzi mu jak stary kaszlak czy gruźlik conajmniej... ja najbardziej się boję szczekającego kaszlu i mokrego. teraz znowu dzieciaki chorują na krztusiec, zarówno szczepione i nieszczepione, zaczyna się od kaszlu własnie.

a tak w ogóle to u nas gil do pasa i kaszelek, bez temp, leczymy się. mam nadzieję, że to ząbki a nie choroba. a w poniedziałek mieliśmy iść z Izuś85 i Julcią do klubu mamy i taty - buuuuuuuuuuuuu :(

zdrówka chorowitkom!

A mój to ostatnio fisiuje z sokiem, zasmakował w takim z dodatkiem kiwi i nic innego pić nie chce.. no poza mlekiem ofc. Tak więc noce też gorsze bo zawsze mu dawałam wody a teraz on potrafi nawet 50razy wymówić MAMA by dostać sok a nie wode i wydudni wtedy 250ml i śpi. Walczyłam dziś z tym nocnym sokiem i co 10 min słyszałam serię MAMA.

Krystek przed snem zje kolacje a potem jeszcze butle 210 z kleikiem a i tak obudzić się musi.

U nas też z nocami jest tragedia. Dotychczas budziła się zazwyczaj na smoka tylko 5-8 razy :wściekła/y: a teraz Panienka zjada w kąpieli :no: kaszę wielozbożową na mleku z 150 ml wody, w łóżku wypija 200 ml mleka zanim zaśnie, o 1 chce znów mleko 200 ml i o 4 ponownie 200 ml mleka, nie liczę już pobudek na podanie smoka i popatrzenie na mamusię :eek: i kiedy ten dzieć noc prześpi się pytam???:confused:

W styczniu wracam do pracy i miło by było trochę więcej pospać w nocy a może jestem zbyt wymagająca.

Martusia byłyśmy dziś na zajęciach, było super, zdrowiejcie i widzimy się za tydzień koniecznie - zapisz się :)

Poza tym zdrowia życzę Wszystkim potrzebującym.

Hej mamuśki!
Ale mnie dawno nie było! nawet nie mogłam mojego ostatniego posta znaleźć:szok:. Ostatni tydzień miałam intensywny a w weekend mieliśmy wychodne na Andrzejki:happy2: i przyjechała babcia do pilnowania Gosi.

perell u nas tez wariacje na temat soku. normalnie Gosia pije wodę albo rozrabiany sok własnej roboty. Ale czasem kupuję jej coś extra i wtedy chleje tak długo aż zobaczy dno butelki a potem sika na potęgę.
A ze spaniem chyba mam super. Nie powinnam narzekać bo wstaję 2-3 razy w nocy wcisnąć smoka i dzieć śpi dalej aż do 7 rano. Żadn ego karmienia ani picia.
Kurczę w tv znowu powtórki! Zostaje lapek albo książka, albo wcześniejsze pójście spać:-D. Dobrej nocki!

Lilijanna dobre:-D jak sie na pijesz po takiej przerwie to niewiele bedzie ci trzeba haha;-) :-)

Ja zdycham przeziebienie mnie jakies dziadowskie złapało :dry: mam tylko nadzieje ze Patki nie zaraze ,u nas młoda dalej sie budzi 1-2 dwa razy w nocy ale teraz wystarczy smoka dac i spi dalej, generalnie to ona ma te noce mieszane troche takich ze przesypia cała pare ze sie budzi i tak w koło :-p .U nas słonko dzis piekne ale mrozo ;-),taka fajna pogoda na spacerek ale nie wiem czy dam rade słaba jestem :dry: .

AWERSJA co tam u Ciebie i Tosienki :-)

Ostatnia edycja:
fasolka
Po ośmiu dniach 40 stopniowej gorączki i sraczce takiej, że kilka razy dziennie dziecko miałam do kąpania a ciuchy do prania, wyszły na raz 2 czwórki u góry.
Jeny, jak przy każdym zębie tak będzie, to masakra.

reklama
Do góry