reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

reklama
Witam mamuski u nas dzis cudnie prawdziwa złota polska jesien ,słonko pieknie swieci zaliczylismy wizyte u lekarza i mega długasny spacer .Usg w porzadku tz torbiel jest taka sama i reszta tez ale najwazniejsze ze nie rosnie :-)

Miłego dnia :-)

Fasolka dobre wiadomości! Cieszę się ;-)

Dziecko mi śpi od 20 ;))
Zeszłej nocy obudził się w środku nocy i już chciał się bawić.. oczy jak 5zł, no to udawałam że śpie.. ten zaczynał pogadankę, chciał wychodzić z łóżka.. aż się zniechęcił i padł, spaliśmy do 9.15 :-)

Krystian zaczął mnie dokarmiać, odgryza kawałek herbatnika, wyjmuje z buzi i mówi 'da'. No apetyczne to to nie jest, ale ma synek gest! Albo jak się dorwie do jakiegoś ciasteczka z nadzieniem to paluszkiem te nadzienie ściąga i mi daje palca do zjedzenia. Jak udaję tylko że zjadam to mi rozkręca prawdziwą awanturę!

Fasolka! To dobra nowina!
Gosia przestawia się z dziennym spaniem. Teraz tylko jeden raz chce spać i za nic nie da się uspać drugi raz. Muszę teraz jej trochę przesunąć to spanie bliżej południa bo idzie spać koło 9, wstaje o 11 i potem ledwo wytrzymuje do 19. Ale za to zasypia błyskawicznie:-).
Perell, Ciebie Krystian karmi a mi Gosia wyciąga z buzi jedzenie i sama zjada:-D! Śmieszne te dzieciaki.
Ostatnio na basenie było "nurkowanie" i mała mi potem próbowała to przećwiczyć w wannie. Trochę jej nie poszło i się opiła wody! Zaczynają się "Lekarze". To narka!

Muze sie pochwalic ze lece do Krakowa za 2 tyg , tylko na tydzien ale dobre i to. Chce zrobic sobie usg 3d nie wiem gdzie robia ale fajnie by bylo.
Moja mala od kilku dni spi w swoim lozku, tylko to 3 lozko juz , ale podpasowalo jej, rano idzie do mnie spac,
Fasolka! To dobra nowina!
Gosia przestawia się z dziennym spaniem. Teraz tylko jeden raz chce spać i za nic nie da się uspać drugi raz. Muszę teraz jej trochę przesunąć to spanie bliżej południa bo idzie spać koło 9, wstaje o 11 i potem ledwo wytrzymuje do 19. Ale za to zasypia błyskawicznie:-).
Perell, Ciebie Krystian karmi a mi Gosia wyciąga z buzi jedzenie i sama zjada:-D! Śmieszne te dzieciaki.
Ostatnio na basenie było "nurkowanie" i mała mi potem próbowała to przećwiczyć w wannie. Trochę jej nie poszło i się opiła wody! Zaczynają się "Lekarze". To narka!
to tak jak u nas, tez chce raz dziennie chyba ze ja wywioze to usnie w wozku lub aucie.

Krystian już bym przestawiony na jedną 2 godzinną drzemkę.. ale mu się odmieniło i znowu są dwie :|

Martusia to zdolny Oli!! Brawa dla szkraba ;-) Ja Krystiana jeszcze tego nie uczę bo on i tak za bardzo się kręci koło kosza.. ;>

Zarejestrowałam się dzisiaj do lekarza na kontrolkę na roczek, co tam że Krystian będzie mieć wtedy 13 msc.. od maleńkości mam opóźnienia z lekarzami zawsze mi coś wypada. A teraz jeszcze sezon na kaszle, smarki i się zastanawiam czy zaszczepić czy może poczekać na bardziej sprzyjający okres..

Czesc Mamuski!

Pojawiam sie i znikam. Jestem zabiegana,ale probuje czytac na biezaco.

Chlopcy zaczeli chodzic raz w tyg do zlobka i po pierwszy razie przyniesli juz wirusa do domu. Takze leczymy sie i marudzimy...

Mikus nadal slabo spi, mamy jedna tylko drzemke kolo 13-14 godzinna i idzie spac kolo 19.30. Przebudza sie non stop, placzac i proszac o wyjecie z lozka. Mam tego serdecznie dosyc. Dodatkowo budzi mi Starszaka,bo od 3 tygodni dziela razem pokoj.

Namietnie poszukuje ksiazek w pdf : ,Każde dziecko może nauczyć się spać ' i 'Język dwulatka' Jakby jakaś Mamusia miała to byłabym wdzięczna,bo moi chłopcy dają mi ostatnio popalić... :-(

Milego dnia mamusie!

reklama
noooooooooooooo młodemu też chyba zęby idą bo ślinotok ma i brak apetytu :no: i gryzie wszystko, normalnie rzuca się jak zwierzę :-D

ja po prawie 3 latach wpadłam w pewien rodzaj depresji i musiałam opuścić Szkocję :tak:;-)
dziś zaliczył glebę na chodniku czołem i nosem na płask :no: nie powiem jak teraz wygląda :no:
my się wybieramy na to szczepienie Priorixem w piątek...
w kwestii gadulstwa młodzieży naszej...mój też nawija non stop po swojemu; z tego co kumam to mówi "da" na daj; "ba" na bam jak coś rzuci o i tyle mojego :-D

Do góry