reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Witajcie!
Parę dni mnie nie było, po drodze imprezkę zaliczyłam. Gosia została pierwszy raz bez mamusi na noc, ale babcia świetnie sobie poradziła. Za to jak mnie Mała zobaczyła to tak się cieszyła, że aż mi łzy w oczach stanęły:hmm:.
Awersja zdrówka dla córci!
Miłego dnia życzę!

reklama
A więc moje drogie, Natusia to mega żywiołek nadal i mimo iż chodzi od prawie 3 miesięcy nadal kocha rączki mamusi :tak:;-), ale ogólnie dużo więcej bawi się już sama i ciągle daje mi buziaki :-) a że ma ostatnio katar juz chyba od miesiąca, to możecie sobie wyobrazić, jakie wspaniałe są te buziaki :-):-):-D:-D hehehehe

Nocki przesypia mi malutka całe , idzie spac o 21 wstaje o 8 rano, śpi 11 h bez budzenia, w dzien jedna drzemka ok 1,5h

Co do jedzenia je wszystko to co my, oczywiście z umiarem i zdrowym rozsądkiem.

Ogólnie jest super fajnie, mała lubi się dużo uśmiechać i ma już 16 ząbków :-)

Zdjęcie wkleję potem :)

Palma ile ma zabkow? 16? o rety :D a tak wlasnie ostatnio myslalam o Was czy Natusia daje Ci dalej popalic czy troszke odpoczelas ale widze ze jest juz lepiej oby tak dalej :) wpadaj do nas czesciej :) buziaki dla Was :)

Lili ok 30 par..., wyjściowe, baleriny, sandały , jakieś adidaski, botki, kozaczki, śniegowce i to pomnożyć razy kilka to coś tak jakoś będzie.

Krystek mi gorączkuje.. nie ma kaszlu, kataru, biegunki... nic, tylko ta gorączka. Jeżeli wykluje się z tego jakieś choróbsko to będzie to jego pierwsze w karierze, myślałam jednak że nastąpi to zdecydowanie później.
Jaka cisza panuje!

perel -Nati też ma dziś 38 i charla jak stary gruzlik, kurde przez te ciągłe katary i kaszle, nie mam jej kiedy zaszczepic:confused2:

Chciałam się jeszcze pochwalić, że moja mała bardzo dużo słów powtarza, no koniki, dowidzenia, do domu ... sama jestem w szoku, bo to trudne wyrazy, ale cieszy mnie to ogromnie, bo szybciej będę się mogłą dogadac z tym moim nerwuskiem

Palma no to super młoda ma zebow ze :szok: fajne takie gadułki ;-) .

Perell a moze na zeby albo jakas trzydniowka:eek:

Ja dzis zas cały dzien latałam ale wkoncu pozałatwiałam wszystko :-p ale mała 3/4 dnia z babcia i odkad wrociłam to mi z rak nie schodzi :-p steskniła sie za mamusia:-)

Stokrotka jejku wiec po to ten logopeda... a moze jednak dac czas Arturkowi? wiesz moj babel teraz ma okres ze wszystko w zabki kole, chociaz kawalki je od 9 msca (tez pozno). np dzis kaszki z platkami zjadl az 10 lyzeczek...
Perell mam ten kubek ale Oli mysli ze to zabawka :/ kupilam mu w pepco swietny niekapek Dyduś sie nazywa. niestety smoczki to tylko ten jeden zawarty juz. zafarbowal od soczkow z marchewka :/ dyche kosztowal. w 2 dni ogarnal Dydusia i teraz sam sobie go bierze i pije. ale na dniach wprowadzam ten Lovi i koniec kropka.

no i tak od kilku dni jestem opluwana jedzeniem, nie dojada brzdac, marudzi, raczka w buzi - juz mam troche dosc. i budzenie sie w nocy :/

ktoras z was pytala o szczepienia (nie pamietam nicku): Oliwier juz nie bedzie szczepiony, ale nie bede wypowiadac z jakich powodow.

miłej nocy zycze :)

pokaż ten kubek

A więc moje drogie, Natusia to mega żywiołek nadal i mimo iż chodzi od prawie 3 miesięcy nadal kocha rączki mamusi :tak:;-), ale ogólnie dużo więcej bawi się już sama i ciągle daje mi buziaki :-) a że ma ostatnio katar juz chyba od miesiąca, to możecie sobie wyobrazić, jakie wspaniałe są te buziaki :-):-):-D:-D hehehehe

Nocki przesypia mi malutka całe , idzie spac o 21 wstaje o 8 rano, śpi 11 h bez budzenia, w dzien jedna drzemka ok 1,5h

Co do jedzenia je wszystko to co my, oczywiście z umiarem i zdrowym rozsądkiem.

Ogólnie jest super fajnie, mała lubi się dużo uśmiechać i ma już 16 ząbków :-)

Zdjęcie wkleję potem :)

no i to rozumiem, raz a porządnie, mam na myśli relację :-D

logopeda w czwartek a dziś młody wszamał kawałki mięsa z bigosu, takie długie :szok: normalnie do teraz jestem w szoku :baffled: nic nie wypluł, nawet się nie skrzywił, memlał jak nie on :-D

Stokrotko nie znalazłam tego niekapka w grafice ale on jest w pepco tam gdzie są kocyki, miseczki, sztućce itp :) ja go polecam. niby tam jest napisane że to przejście od karmienia piersią do karmienia z butli ale oni się nie znają ;) Oli pije z niego około 2 mscy.

Wlatuję na chwilę, bo stacjonuję z Weroniką w Poznaniu, a Adrianna z tatusiem w domku. Buuu to moje drugie rozstanie z Adrianną, pierwsze to poród Weroniki. Szczerze to nie potrafię się zdecydować czy mi jest źle czy dobrze. :-p

Weronika dzisiaj nauczyła się słowa "cyc". :laugh2:

reklama
liliana
no to teraz masz przerąbane przy ludziach haha
Młoda będzie za tobą gonić i wołać "mniam cyc!"
hihi

Moja woła "cici" i bez ceregieli łapie mnie za dekolt i zagląda czy "cici" jeszcze są.
Przy tym mlaska.
Wczoraj byłam z nią w pracy złożyć wiosek o skrócenie wychowawczego no i oczywiście musiała mi to zrobić przy chłopakach.

Do góry