reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

ja wlasnie dostalam list z terminem i poswiecaja moejmu dziecku az 5 minut na zbadanie i zaszczepienie :szok: szok jak nas maja za nic, toz mojemu psu przed szczepieniem poswiecaja 20 minut . 6 szczepionek na raz, oszaleli, skasowalam on line, raczej mnie nie zobacza, do tego co dolozyli z pezplatnych rotawirusy na 2 i 3 miesiace. po co ?? moja urodziola sie rok temu i nie dostala tego a nagle po roku co wieksza zachorowalnosc??
my dzisiaj na imprezke sie wybieramy rocznica slubu do znajomych najgorzej ze nianka dopiero od 20 a impreza na 19. nie wiem co wymyslic, bo najpozniej 23 chce byc w domu i spac

reklama
stokrotka
a po co do logopedy?!
nie złośliwie pytam, tylko z ciekawości
trochę w szoku jestem, że z takim małym dzieckiem już do logopedy.

do logopedy skierowała nas rehabilitantka żeby "pomóc" młodemu gryźć...póki co mamy ćwiczyć z chlebkiem....w sumie to nie wiem po co bo młody potrafi ugryźć,odgryźć...tylko jak ma kawałek marchewki w kosteczkę to wypluwa :no:....babka kazała przynieść nasze butelki (młody nadal na smoku 2+ :no: nie chce pić z tych co bardziej leci :-(
a w ogóle to powiedziała,że będziemy sprawdzać czy nie jest gotowy na picie z kubka...jakiegoś 360 stopni :confused2:

nas też na ostatniej wizycie chcieli szczepić MMR,ale ja się nie zgodziłam, czekam czy się ta ospa wykluje (teściowa ma półpaśca)...i zarezerwowałam sobie w aptece (w hurtowniach nie ma ) szczepionkę Priorix

a młody w ogóle ostatnio podjada moje kanapki, podgryza ostatnio biały ser z pieprzem i solą,rybę z puszki w pomidorach,żółty ser z pomidorem...wiem,że to nie jest odpowiednie dla niego,ale tak sobie dzioba "pomoczy" tylko ;-) no w końcu ileż można kaszek, mleka i słoików szamać :-D

ciekawe co powie logopeda , to takie malutkie dziecko przeciez.u nas tez smoczki 1 lub 2, tylko z tt mam ze dwie 3 ale wtedy to jej wszystko leci po brodzie, a w pl stara przyjaciolka konczy logopedie i ja obejrzala i nie czepila sie niczego, niby juz u 7-8 miesiecznego dziecka mozna stwierdzic rozne nieprawidlowosci, ale nie wdlam sie w dyskusje , tyle co przetestowala mala, jakos mnie to nie zainteresowalo,
u nas ochydna pogoda leje sie z nieba, wyslalam mala na spacer z tatusiem a sama udaje ze sprzatam :-D i siedze przed kompem

Mój dzieć śpi od 2h jak cudownie ;-)

Wczoraj jeszcze tak ciepło było, a dziś.. jakiś taki chłód zawitał.. jesień :( Jak zawiało to żałowałam że beret w domu zostawiłam!

Kupiłam Krystianowi 4 parę butów na jesienne chłody, jeszcze tylko zimowe i w tym roku już więcej butów nie dostanie ;-) Ale jeśli chodzi o zimowe to nic ciekawego nie ma.. jedynie w CCC Lasockiego buty ze skóry z ociepleniem w środku, a tak to wszystko jakieś takie słabe.

Stokrotka mój pije z kubka 360 Lovi, trochę trwało zanim załapał że to possać trzeba ale mi się nie śpieszyło i tak oto mój dzieć umie ;-) Ogólnie super kubek, niestety Krystian odkrył że jak nim rzuci to się rozleje więc dostaje w nim tylko wodę ew herbatkę ;-)

Stokrotka jejku wiec po to ten logopeda... a moze jednak dac czas Arturkowi? wiesz moj babel teraz ma okres ze wszystko w zabki kole, chociaz kawalki je od 9 msca (tez pozno). np dzis kaszki z platkami zjadl az 10 lyzeczek...
Perell mam ten kubek ale Oli mysli ze to zabawka :/ kupilam mu w pepco swietny niekapek Dyduś sie nazywa. niestety smoczki to tylko ten jeden zawarty juz. zafarbowal od soczkow z marchewka :/ dyche kosztowal. w 2 dni ogarnal Dydusia i teraz sam sobie go bierze i pije. ale na dniach wprowadzam ten Lovi i koniec kropka.

no i tak od kilku dni jestem opluwana jedzeniem, nie dojada brzdac, marudzi, raczka w buzi - juz mam troche dosc. i budzenie sie w nocy :/

ktoras z was pytala o szczepienia (nie pamietam nicku): Oliwier juz nie bedzie szczepiony, ale nie bede wypowiadac z jakich powodow.

miłej nocy zycze :)

Witam niedzielne
Pochwaliłam się ze dziecku w nocy zamiast mleka dalam wody? I wypila przespala normalnie i dziś znów wodę dostała. Dopiero nad ranem mleko. Nawet prawie się wyspałam. Szkoda tylko zw pieluche przelaala tyle się tej wody opila :-D.
Perel toz Krystian ma więcej par butów ode mnie :O

stokrotka
jak Młody oleje ten kubek 360 to się nie przejmuj
nie wiem, co by miało oznaczać z punktu logopedycznego, gdyby nie chciał z niego pić
Moja córa przerobiła wszystkie ustrojstwa do picia - ten kubek 360, butelkę, kapki, niekapki z twardymi i miękkimi ustnikami
i z żadnego nie chciała pić
mam wielką kolekcję sprzętu do picia
Pić zaczęła dopiero z kubka z rurką(słomką) no i z normalnego (dorosłego) kubka
A to że wypluwa marchewkę hmmm...
Ja tam specjalistą nie jestem ale myślę, że na wszystko trzeba czasu i dużo ćwiczeń
Jeśli Arturek do tej pory raczej jadł wszystko papkowe, to trudno oczekiwać, że nagle z dnia na dzień zacznie pięknie jeść w kawałkach.
Musi poznać nową konsystencję, przekonać się do niej, nauczyć co z nią zrobić.
Nie sądzę, żeby coś złego z nim się działo, bo nie chce gryźć.
Takie moje zdanie.
Ja bym się na twoim miejscu tym w ogóle nie martwiła tylko konsekwentnie dawała mu możliwość gryzienia.
Najpierw będzie wypluwał, bałaganił a w końcu się przekona.
Daj znać, co powiedział logopeda, bo jestem bardzo ciekawa.

oj cisza awersja bo energii brak, u nas po raz pierwszy od dawna pazdziernik zimny i z deszczami, po prostu leje nie tak normlanie tylko jak pod prysznicem, az sie wychodzic nie chce, zmino rano 8 stopni moze, pochmurno. byle do swiat :tak:

reklama
Do góry