reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

A te kurtki stricte zimowe zimowe? Bo Weronika jeździ już w płaszczyku takim typowo jesiennym na polarze, jak rano jest u nas 4-5 stopni to nawet się nie zastanawiam, fakt, że pod spodem ma tylko body na naramkach i bluzkę, bez sweterka. Nie ma u nas dzieci jeszcze w kurtkach zimowych, ale takich właśnie jesiennych już tak. Zresztą rano jak odprowadzamy Adriannę to jest zimnica, po południu jak odbieramy jest dużo cieplej to wtedy też inaczej ubrani.
Ja chodzę w takim grubym swetrze, ale ludzie w kurtkach. A ja kurtki nie mam jeszcze. :sorry2: I nie wiem czy kupować czy może zima przyjdzie szybciej i będę mieć ten problem z głowy. Swoją drogą nie chcę takiej zimy jak w zeszłym roku.

Póki co cieszę oko jesienią, kolorowymi liśćmi, kasztanami - mamy cały kosz uzbierany na długie wieczory zimowe. Jeszcze żołędzi musimy dozbierać. :tak: No i kolorowe liście, ale te póki co na drzewach wiszą.

reklama
Witam z rana:-)

Moje dziecko wkoncu nad matka sie zlitowało i pospało do rana ;-):-p my tez juz w przejsciowce( tz taka na cieniusim ociepleniu smigamy) bo jesienna cienka mamy a jak mam jej ubierac nie wiadomo co to wole własnie body bawełniana bluzeczka i juz czapka tez cieplejsza tz nie cienka z dziurkami ;-) tylko bawełniana no ale u nas zimno wieje i pada co chwile :nerd: teraz 5 C jest ale fakt wczoraj widziałam dziewczynke w wełnianej czapce na polarze i kurtce zimowej :szok: jak bedzie - 10 ciekawe w czym bedzie chodzic ... My zbieramy sie do babci miłego dnia mamuski :-)

Moja też dziś spala do ok 5 rano potem mleko i wiercenie się ale po drugim mleku śpi do teraz to korzystam. U nas ok 20 stopni w dzien nad ranem ponoc zimno ale nie wychodzę. Ja urobiona w kuchni na sobotni roczek małej. Jak ten czas leci. ....

witam się :)

Oli spi :) noc niezbyt fajna, wiercenie, plakanie no ten 6 zabek tuz tuz...

Oli chodzi w kurtce na takim jakby ociepleniu pod kurtke bluza z kapturem. do czapki nie da sie przekonac bo zaraz sciaga. tak wiec kapturek ;)

wczoraj mi lza poleciala ze moje dziecko juz takie duze....

roczkowa impreza w niedziele.

No taką prawdziwie zimową- puchową! U nas z rana jest 8* później w dzień ok 12 także mrozów dużych to nie ma. No ale te dzieci były akurat z babciami.. może one mają taką tendencje by ciepło było na maxa. Krystian w kurtce na polarze pod spodem body i koszulka dł rękaw i jest gut ;-) Czasem mu rajstopki założę by już kocykiem nie przykrywać. Szukam jakiegoś szalika na zimę dzieciowego ale dla chłopców to w tym roku panują granaty, brązy.. a mi się marzy coś z szarością milusiego. Lili ja w kurtce też nie chodzę, ale bezrękawnik mam ;-) W zeszłym roku tak odwlekałam kupno kurtki na lżejszą wersje zimy, że gdy się zdecydowałam to już ich nie było w sklepach ;-) Cycki mi pękną! Próbuję na nowo nie karmić w dzień i mam nadzieję że się uda! By potem przestać karmić w nocy. Słyszałam że są herbatki wysuszające, ktoś coś wie? ;-)

Perell jak chcesz zatrzymać laktację to polecam szałwię, tylko jeśli chcesz zostać na nocnych to ostrożnie, bo czasem dwie-trzy potrafią wysuszyć już całość :) ale możesz słabsze zrobić, niemniej działa perfekcyjnie i zdrowo, więc śmiało :)

Czy Wasze dzieci śpią spokojnie w nocy? Wszędzie słyszę, że dziecko śpi, przesypia noce, a ja mam wielki problem z tym, mój cały czas sie budzi, je butle 1-2 razy, śpi dość niespokojnie, już nie mam pomysłów. Chciałabym by miał już ze 3 lata to może bym mu wytłumaczyła, że noc jest od spania :D

a co do ubierania to my mamy taka wiatrówkę, pod spodem sweterek cienki i body i od dzisiaj zwykła cienka czapka, bo zaczęłam się czuć wyrodnie na ulicy :D

Polisia moja Jula budzi się po kilka razy w nocy i to tylko po to żebym dała jej smoka, chyba sprawdza czy jestem :-D

My albo zakładamy cieplejszy sweterek i bezrękawnik, albo wieczorami kurteczkę taką ocieplaną, ale na pewno nie zimową - i też już widziałam dzieci w kombinezonach. :szok:

Poza tym byłyśmy na wizycie szczepiennej i Pani dr usłyszała szmery w serduszku, dostałyśmy skierowanie do kardiologa, ale oczywiście wszędzie gdzie dzwoniłam brak numerków na ten rok - idziemy oczywiście prywatnie, ale to jest paranoja. Co mają zrobić rodzice których na to nie stać?? Czekać z dzieckiem rok na wizytę u lekarza? Ręce opadają.:angry:

Hej Dziewczyny!
Teraz taka pogoda, że nie wiadomo jak ubierać. Rano słońce i ciepło. Rozbierałam Gosię bo się zgrzała. Wyszłam potem, zimnica jak diabli, słońca zero. Ubierałyśmy szybko ciepłą kurtkę:szok: Masakra.
Ze spaniem mam ostatnio bajkowo. Mała śpi od 20 do 7 rano. Najwyżej się kręci w nocy i szuka smoka. Niestety minusem jest to, że śpi ze mną:-(
Perell potwierdzam szałwię i stopniowe zmniejszanie ilości karmień. W ten sposób zakończyłam karmienie bez żadnych problemów. Aż byłam w szoku, że mi tak pięknie poszło. I od dwóch miesięcy cieszę się wolnością od małej przyssawki!

reklama
Sto lat Nevia :-)
kartki-na-urodziny[1].jpg

Załączniki

• kartki-na-urodziny[1].jpg
    kartki-na-urodziny[1].jpg
    40,8 KB · Wyświetleń: 41
Do góry