reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Hejka widzę że odchudzanie na tapecie. Ja już dawno wróciłam do wagi sprzed ciąży i trochę nad tym ubolewam, chętnie wezmę od kogoś parę kg :-)

U nas już 4 ząbki chyba jednocześnie wychodzą bo wszystkie wystają tak w 1/3 i to na raz. Dwa wieczory były przez to cięższe ale ogólnie Hania dobrze znosi ząbkowanie. Dwa razy wtedy dostała krople przeciwbólowe i było ok. Camilia u nas nie działa w ogóle. Ze względu na zęby dostaliśmy od pediatry zakaz karmienia w nocy. Mała w 2 noce się oduczyła jeść i teraz całą noc mi przesypia, huuuraaaa! Czasami jak się wierci o tej porze co dostawała jeść to wody jej daję, zrobi parę łyków i śpi dalej.
U nas dalej postępy, raczkowanie już bardzo sprawne, wstawanie też. A, zapomniałam napisać o pierwszych doświadczeniach z nianią. Jest bardzo dobrze, Hania ładnie zasypia i śpi a najbardziej się obawiałam tego, że nie będzie w stanie zasnąć u kogoś innego niż mama i tata. Napisałabym więcej ale może wieczorem się uda a teraz mała śpi to idę sprzątać. Buziaki!

reklama
jasminum jak ty oduczyłaś małą jedzenia w nocy ??:szok: pisz szybciutko plissssssssssss bo moja już ma 5 zębów i też muszę to zrobić

Hejka widzę że odchudzanie na tapecie. Ja już dawno wróciłam do wagi sprzed ciąży i trochę nad tym ubolewam, chętnie wezmę od kogoś parę kg :-)

U nas już 4 ząbki chyba jednocześnie wychodzą bo wszystkie wystają tak w 1/3 i to na raz. Dwa wieczory były przez to cięższe ale ogólnie Hania dobrze znosi ząbkowanie. Dwa razy wtedy dostała krople przeciwbólowe i było ok. Camilia u nas nie działa w ogóle. Ze względu na zęby dostaliśmy od pediatry zakaz karmienia w nocy. Mała w 2 noce się oduczyła jeść i teraz całą noc mi przesypia, huuuraaaa! Czasami jak się wierci o tej porze co dostawała jeść to wody jej daję, zrobi parę łyków i śpi dalej.
U nas dalej postępy, raczkowanie już bardzo sprawne, wstawanie też. A, zapomniałam napisać o pierwszych doświadczeniach z nianią. Jest bardzo dobrze, Hania ładnie zasypia i śpi a najbardziej się obawiałam tego, że nie będzie w stanie zasnąć u kogoś innego niż mama i tata. Napisałabym więcej ale może wieczorem się uda a teraz mała śpi to idę sprzątać. Buziaki!

kochana bierz moje 8kg :-D;-)

jasminum jak ty oduczyłaś małą jedzenia w nocy ??:szok: pisz szybciutko plissssssssssss bo moja już ma 5 zębów i też muszę to zrobić

no wlasnie jak:confused2:??? pisz jasminum :tak::tak:

Pierwszej nocy po wizycie u pediatry, która powiedziała, że na dniach zęby będą szły, daliśmy jej jeść jak co dzień przed snem. Potem zawsze mieliśmy w nocy jeszcze 2 karmienia, około 23 i około 3, a potem około 6-7 rano. Ale tym razem daliśmy o 23.00 mniej niż zwykle, tak 100 ml a dostawała zawsze 170, a na drugie karmienie dostała znów 100, kolejne było już rano. Następnej nocy tak samo przed snem tyle co zawsze (230 kaszka na noc oczywiście bez cukru), potem o 23.00 dostała 100 jak poprzedniej nocy ale już na kolejne karmienie tylko 60 ml. Trzeciej nocy dostała o 23.00 tylko 60 ml a na kolejne już się nie obudziła, dopiero rano o 6.00. A potem to już tylko wodę jej samą dawałam o tych samych porach co wcześniej było mleczko. Ale że wody jej się samej nie chciało pić to robiła parę łyków, dostała smoka i spała dalej. A teraz to już czasami tylko raz w nocy jak się powierci to dostanie łyka wody i śpi dalej spokojnie, ale już kilka razy całą noc przespała nawet bez wody, więc jest sukces i to w kilka dni. Za to w dzień robię jej większe porcje i całe zjada. Wcześniej jadła w dzień mniejsze porcje, ale właśnie w nocy nadrabiała, a teraz już jej to widocznie nie potrzebne, jak się w dzień najada. Ale super to jest uczucie położyć się do łóżka z myślą, że w nocy nie trzeba kilka razy wstawać żeby mleko robić:-). I jeszcze jedną rzecz zmieniliśmy. Kolacji nie podajemy jej tuż przed snem tylko przed kąpielą tak o 19.30, zjada wszystko, potem jak się w brzuszku uleży to idziemy się kąpać a potem jeszcze myjemy ząbki i dopiero spać.

Chętnie wezmę, akurat by mi się tyle przydało.

Ahh ja też na tym cycku.. marzy mi się przespanie nocy bo ostatnio paniczek jest już bardziej wymagający. Zeszłej nocy 6 razy odkładałam go do łóżeczka, szaleństwo!

Cześć dziewczynki.
Mell ile zębów? Szok! U nas tylko 2 ;) ale leca jak burza. A jak wygląda przebieg zabkowania?

My dziś na mieście obkupilismy dzieci rodzeństwa M z Tunezji aż oczoplasu dostalam przy wybieraniu zabawek i strasznie trudno wybrać fajne zabawki dla dzieci w różnym wieku. Potem lunchyk w La Place i do domu. Adaś spał na mieście chyba 3 razy a w autobusie jechal na moich kolanach , nie w wózku i obserwowal co się dzieje za szybką jak prawdziwy podróżnik.

Ogladamy shreka. O kilosach to ja nawet sie nie wypowiadam bo wstyd...

Życzę wam milusiego weekendu z waszymi połówkami i owockami miłości.

Nie, nie - weź moje zbędne kg. :-p
szybko ci poszlo z tym oduczaniem jedzenia w nocy:tak::-D, na piersi na razie mi to sie nie sprawdzi :no:
Nie ma szans, cyc rządzi się innymi prawami. :-p

Ahh ja też na tym cycku.. marzy mi się przespanie nocy bo ostatnio paniczek jest już bardziej wymagający. Zeszłej nocy 6 razy odkładałam go do łóżeczka, szaleństwo!
6 razy? Współczuję. :confused2:

a w autobusie jechal na moich kolanach , nie w wózku i obserwowal co się dzieje za szybką jak prawdziwy podróżnik.
Bo największą frajdę sprawiają najprostsze rzeczy. :tak:

A my mamy zęba. Pierwszego. :laugh2: Dolną lewą jedyneczkę. :laugh2: Ale słodziachna. :-p

A i dostałam dzisiaj od Ady laurkę na Dzień Matki, zrobiła z panią (ciocią konkretnie w tym przypadku). :-p

No i jest pierwszy gol. :laugh2:

reklama
A moja juz lepiej w zasadzie dobrze ale jakie ataki ma. Placze bez powodu jeść nie chce. Może zeby ale juz od kilku miesięcy to słyszę to zwatpilam. Z diety dziś zmowu nici i ćwiczenia zapomniane

Do góry