reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

axarai - nie ganiaj jak szalony tylko spróbuj trochę powietrza łyknąć. :-p
awersja - do września jeszcze daleko, choć pewnie przeleci Ci to migiem, póki co nie myśl i ciesz się czasem spędzonym razem. :tak:

Ja idę na wychowawczy na rok, ale mam możliwość dorobienia coś tam w domu oficjalnie.

Ostatnia edycja:
reklama
Ja do pracy wracam od lipca, szkoda bo akurat na wakacje :-(. Nie wiem jak ja to przeżyje, nie wyobrażam sobie na obecną chwilę. Ach....
Poza tym mojemu dzieciu coś się stało, budzi się w nocy co chwilę, tzn. co 2 godziny. Tylko po kąpaniu przesypia spokojnie 3 godziny, potem śpi bardzo niespokojnie, budzi się z płaczem. Próbuję mu dać smoka, ale nie mam o nim mowy, nie chwyci go za nic w świecie. I kończy się na cycku, przy którym zasypia. Za chwilę od nowa i tak kilka razy w nocy. Nie wiem co to, zęby? Ale w dzień jest spokojny i radosny. Czy brak mu mamy przez to ograniczenie cycowania w dzień? Czy skok? Hm... ale chyba minie, nie? Tylko jak znów się przyzwyczai do cycania i tak będzie się już budził, bo mu się spodoba?

Witam, u mnie wiosna, chociaż śnieg jeszcze leży i to po kolana...
Czytam Was codziennie, ale jakos nastroju brak do pisania...

Axa witamy na polskiej ziemi!

Awersja niestety w naszym pięknym kraju tak wygląda polityka prorodzinna...ciesz się czasem spędzonym z Antosią... u nas polikwidowali przedszkola bo "nie ma" dzieci, a teraz trudno dziecko zapisać bo dzieci za dużo:sorry2: bądź tu mądry człowieku... żłobków nie ma wcale...

Dużo zdrówka dla chorych i słoneczka dla wszystkich :tak: Miłego dnia!

anmika - u nas identyczna sytuacja z tym budzeniem w nocy, do tego płacze z zamkniętymi oczami, ewidentnie chce spać, a coś jej przeszkadza i nie wiem czy to nadmiar wrażeń czy zęby, bo jak chciałam jej wymasować dziąsła to sobie nie dała. Za to mymlanie cyca działa od razu, na 2h. :sorry2: Chodź dzisiaj były pobudki 23 i 2 i 5, ale z wtorku na środę obudziłam się nieprzytomna, bo z zegarkiem w ręce co 2h. :oo2:

bebe85 - u nas to samo, tyle, że urząd miasta do jasnej ciasnej chyba ma rejestr dzieci zamieszkałych na terenie gminy, więc kurczę powinno być tyle miejsc ile dzieci. Żłobków u nas też nie ma, ale można zaprowadzić takie 2-letnie dziecko do tego przedszkola prywatnego.

Idę na śniadanie w końcu, ale przynajmniej chatka ogarnięta.

Acha pisałyście jeszcze o tym odkurzaniu i sierści. Ja mam odkurzacz na wodę i plus jest taki, że nic nie fruwa, bo wszystko zostaje w środku, cały brud w kąpieli wodnej. :-p Polecam. :tak: Mop i sierść bez odkurzania kojarzy mi się z czymś obleśnym. :-p

Lilijanna u nas jest całkowicie tak samo, też oczy zamnkięte i płacz. Próba włożenia smoczka (i nie dania cyca) kończy się strasznym płaczem i wrzaskiem, jakby wielka krzywda dziecku się dała. I tak jak piszesz dziąseł też nie pozwoli sobie wysmarować, czy pomasować - buzia zamknięta szczelnie i tylko na cyca się otwiera. :-)
Oj te nasze mądralińskie dzieciaczki, o co im chodzi?

cześć laski :)

u nas ok, Oliwek świruje glizdkowanie także nawet na sekundę go z oczu nie mogę spuścić. ostatnio zwiał pod szafę :p

usg brzuszka bardzo dobrze wyszło. jeszcze tylko konsultacja tych wyników, usg główki, szczepienie, neurolog i mam nadzieję, że spokój.

ładna pogoda w końcu jest, dziś idziemy karmić kaki :D

Axa jak podróż Ci minęła? :)
Awersja jak kupa? była? może spróbuj jeszcze rozcieńczonego wodą soku pomarańczowego, położne radzą tak. a poza tym to wiesz już sama jakie sposoby. a co dałaś że się Tosia zakorkowała? marchewa?

buziaki

Poza tym mojemu dzieciu coś się stało, budzi się w nocy co chwilę, tzn. co 2 godziny. Tylko po kąpaniu przesypia spokojnie 3 godziny, potem śpi bardzo niespokojnie, budzi się z płaczem. Próbuję mu dać smoka, ale nie mam o nim mowy, nie chwyci go za nic w świecie. I kończy się na cycku, przy którym zasypia. Za chwilę od nowa i tak kilka razy w nocy. Nie wiem co to, zęby? Ale w dzień jest spokojny i radosny. Czy brak mu mamy przez to ograniczenie cycowania w dzień? Czy skok? Hm... ale chyba minie, nie? Tylko jak znów się przyzwyczai do cycania i tak będzie się już budził, bo mu się spodoba?

Lilijanna u nas jest całkowicie tak samo, też oczy zamnkięte i płacz. Próba włożenia smoczka (i nie dania cyca) kończy się strasznym płaczem i wrzaskiem, jakby wielka krzywda dziecku się dała. I tak jak piszesz dziąseł też nie pozwoli sobie wysmarować, czy pomasować - buzia zamknięta szczelnie i tylko na cyca się otwiera. :-)
Oj te nasze mądralińskie dzieciaczki, o co im chodzi?

Ja mam dokładnie to samo w nocy. W dodatku nie chce w ogóle spać mi w dzień. Jest marudny nie do wytrzymania. Dziś obudził się o 6:30 i teraz leży w wózku i łudzę się że zaśnie w co wątpię. Ja obstawiam zęby. Dziabary też nie chce otwierać, żeby mu żelem posmarować ;/

A! Liliana, ja też uważam, że mycie podłogi bez wcześniejszego odkurzania jest mega-obleśne.:szok: W ogóle to ja mam Włoso-fobię od zawsze... totalne obrzydzenie!:baffled: Nie można do mnie mówić o włosach ani mi ich pokazywać gdy jem bo "zwrotka" od razu! Możesz mi mówić o sekcji zwłok, albo pracy w oczyszczalni ścieków czy o wszystkim innym obrzydliwym - to mnie nie rusza, ale pomachaj mi garścią włosów przed nosem jak jem, to koniec. :baffled::baffled::baffled:

anmika - u nas identyczna sytuacja z tym budzeniem w nocy, do tego płacze z zamkniętymi oczami, ewidentnie chce spać, a coś jej przeszkadza i nie wiem czy to nadmiar wrażeń czy zęby, bo jak chciałam jej wymasować dziąsła to sobie nie dała. Za to mymlanie cyca działa od razu, na 2h. :sorry2: Chodź dzisiaj były pobudki 23 i 2 i 5, ale z wtorku na środę obudziłam się nieprzytomna, bo z zegarkiem w ręce co 2h. :oo2:

bebe85 - u nas to samo, tyle, że urząd miasta do jasnej ciasnej chyba ma rejestr dzieci zamieszkałych na terenie gminy, więc kurczę powinno być tyle miejsc ile dzieci. Żłobków u nas też nie ma, ale można zaprowadzić takie 2-letnie dziecko do tego przedszkola prywatnego.

Idę na śniadanie w końcu, ale przynajmniej chatka ogarnięta.

Acha pisałyście jeszcze o tym odkurzaniu i sierści. Ja mam odkurzacz na wodę i plus jest taki, że nic nie fruwa, bo wszystko zostaje w środku, cały brud w kąpieli wodnej. :-p Polecam. :tak: Mop i sierść bez odkurzania kojarzy mi się z czymś obleśnym. :-p

No moja mama nie ma takiego wynalazku i radzi sobie mopem, po prostu po użyciu go pierze.

Ja do pracy wracam od lipca, szkoda bo akurat na wakacje :-(. Nie wiem jak ja to przeżyje, nie wyobrażam sobie na obecną chwilę. Ach....

Moja na MM ale miała kilka tygodni temu to samo. W nocy się budziła mleka nie chciała, smoka to już dawno nie ciumka wiec tylko lulanie i spanie ze mną pomagało. Myślałam że zęby bo też smarowałam dziąsła jak się udało :) ale dziecko się po paru dniach uspokoiło, teraz śpi sama w łóżeczko bez krzyków i płaczu w nocy i normalnie je a zębów nie ma :/

Ja mam dokładnie to samo w nocy. W dodatku nie chce w ogóle spać mi w dzień. Jest marudny nie do wytrzymania. Dziś obudził się o 6:30 i teraz leży w wózku i łudzę się że zaśnie w co wątpię. Ja obstawiam zęby. Dziabary też nie chce otwierać, żeby mu żelem posmarować ;/

A! Liliana, ja też uważam, że mycie podłogi bez wcześniejszego odkurzania jest mega-obleśne.:szok: W ogóle to ja mam Włoso-fobię od zawsze... totalne obrzydzenie!:baffled: Nie można do mnie mówić o włosach ani mi ich pokazywać gdy jem bo "zwrotka" od razu! Możesz mi mówić o sekcji zwłok, albo pracy w oczyszczalni ścieków czy o wszystkim innym obrzydliwym - to mnie nie rusza, ale pomachaj mi garścią włosów przed nosem jak jem, to koniec. :baffled::baffled::baffled:

Mamuska moja odkurza 2 razy w tyg potem myje mopem. W między czasie zmywa samym mopem i później mop do pralki i wychodzi czyściutki.

Wszystkiego najlepszego dla imnages.jpgAdolinki ,immages.jpg Patusi
i
indemks.jpg Hubercika którzy kończą dzisiaj 7 miesięcy :)

Załączniki

• imnages.jpg
    imnages.jpg
    3,1 KB · Wyświetleń: 81
  • immages.jpg
    immages.jpg
    1,7 KB · Wyświetleń: 96
  • indemks.jpg
    indemks.jpg
    1,7 KB · Wyświetleń: 74
W sklepie internetowym c&a obniżki na rzeczy sezonowe nawet do 50 % ;-)

Mój bąbel też się budził co 2h w nocy ale to przetrwałam i budzi się tak jak wcześniej czyli 3 razy ;-)

Zamówiłam mu piłkę interaktywną a on bardziej niż nią zainteresował się kartonem.. i tak ma do teraz. Karton fajny, zabawka już mniej. Chyba mi rośnie oszczędne dziecko. Na dzień dziecka dostanie zestaw kartoników haha ;-)

We wtorek w trójmieście ma być 16 stopni !! Szkoda że ma padać deszcz. Ale to już jakiś postęp.. ważne że nie śnieg i schowam w końcu zimowe buty daleeeeko w szafie ;-)

reklama
Do góry