reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Witam !

Perell
- u Nas katar juz od tygodnia i to taki cieknacy,a przy tym taki lepki,wiec Maly strasznie sie denerwuje i tez nie pozwala nic sobie robic. Wspolczuje :-(

Dziewczyna - jak tam minal dzien w pracy? ja dzisiaj znowu ide,wiec tak tylko na szybko przyszlam powiedziec 'czesc'.

reklama
Taycia tak sobie pomyślałam czy może posmarować mu czymś miętowym aby łatwiej mu było oddychać?
właśnie spojrzałam że nasze dzieci wg suwaczka urodzone w tym samym dniu ;-)

Witam

Ale noc Młoda wieczorem zjadła 280ml:szok: spała od 21-4 zjadła 150ml i spała do 11:szok::-D Dzięki temu podłogi już odkurzone i umyte :) teraz moda mi biega po całej chacie i do tego moje włosy są wszędzie:eek: tęsknie za chwilami kiedy leżała jak kłoda :) Teraz latam z odkurzaczem i mopem 3-4 razy w tyg :/

Witam !

Perell
- u Nas katar juz od tygodnia i to taki cieknacy,a przy tym taki lepki,wiec Maly strasznie sie denerwuje i tez nie pozwala nic sobie robic. Wspolczuje :-(

Dziewczyna - jak tam minal dzien w pracy? ja dzisiaj znowu ide,wiec tak tylko na szybko przyszlam powiedziec 'czesc'.

Taki cieknący katar to od ząbków może był :)

Mój maluch podłapał katarek... i nie chce dać sobie odciągnąć. Ledwo mu maścią majerankową wysmarowałam przy nosku.

Fasolka w smyku są fajne butki ;-) Jak wypełnisz kupon to potem wysyłają do Ciebie sms-y z kodami rabatowymi, ja ostatnio miałam 20 % ;-)

Zdrówka dla młodego!
Jaki kupon trzeba wypełnić?? bo za tydzień lecę do PL to bym w Smyku młodej zakupy porobiła :p

Miłego dnia :)

Kasieq kupon sprzedawca dał mi do wypełnienia gdy byłam na zakupach, trzeba było wpisać imię nazwisko e-mail i nr telefonu. Musiałabyś się zapytać sprzedawcy o taką możliwość na przyszłość ;-)

Jestem. Wróciłam.

Odprężona. :-p Z kawką przy kompie, za plecami deska do prasowania czeka, filmiki małżon pozgrywał, to będę się zaraz raczyć, przy okazji spalę kilka kalorii przy żelazku. :-p

Byłam z dziewczynami na placu zabaw takim zamkniętym, wstawię potem filmik do galerii, 1,5h, wybawiły się jak szalone, zadowolone, jedna wybiegana, druga wyraczkowana. Dzieci było innych w sumie z 7, więc tłoku nie było.

No i zakupiłam zazdrostki i firanki i będę mieć ładniej niż miałam na klatce schodowej. :laugh2:

Dostałam ciuchy od znajomych dla Ady, wszystko pięknie, tylko z domu, w którym się pali, jadą jak cholera, jutro je wypiore i wywalę na ogród, może się uda to wywietrzyć, a jak nie to trudno, pójdą dalej, bo ja tego smrodu nie zdzierżę i nie ubiorę w śmierdziela Adę. No nic póki co liczę, że wiatr to przewieje jakoś? :confused2:

Kiedy się chowa ozdoby wielkanocne? Już? :-p Bo to jedyny wiosenny akcent póki co, bo dzisiaj jakoś tak zimniej na dworze, ale przynajmniej sucho.

Taycia, Dziewczyna82
- współczuję już pracy.
Futurre - ten domek to nowość, bo szukam czegoś takiego dla dziewczyn i może coś polecisz?

reklama
awersja tysiaka na zlobek masakra to ile trzeba zarabiac zeby bylo warto?
No wiem, że cena kosmiczna, ale jeśli się Młoda do państwowego nie dostanie, to nie będę mieć wyboru i będę musiała tyle za prywatny zapłacić.
Albo wyskoczę z tego tysiaka i będę mieć pensję, albo tysiaka nie zapłacę, ale pensji nie będzie.
Sama dziecko wychowuję, więc nie mam co kalkulować, czy mi się opłaca dawać dziecko do żłobka, czy zostać na wychowawczym i żyć z pensji małżonka/partnera etc.
Muszę do pracy wrócić we wrześniu, bo na dłuższe siedzenie na bezpłatnym wychowawczym mnie nie stać.
Póki co jeszcze jestem na zaległym urlopie, ale później już wychowawczy i zacznę żyć z oszczędności.
Mam nadzieję, że się dostanie do państwowego od września, a jak nie to może szybko się zwolni później gdzieś miejsce...
Nie wyobrażam sobie sytuacji, że przez rok będę musiała tyle bulić za żłobek.
Ciężko będzie to ogarnąć finansowo.

Axa
witamy chlebem i solą na polskiej ziemi.

Do góry