reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Dziewczyny co dawałyście swoim maluszkom na katar bo moja coś podłapała po raz pierwszy, co jest waszym zdaniem dobre i sprawdzone?:no::no:

reklama
kasiazabka ja młodemu wodę morską do noska po 10 minutach odciąganie katarkiem odrobina maści majerankowej pod nos...

a Moje dzieci śpią ... młodsze na pewno...a starsze nie wychodzi z pokoju więc najpewniej też już chrapie... Ojciec Synów Moich wysłany do stolicy... a ja w błogiej ciszy przed lapkiem popijam zimne piweczko... AAA jak we śnie...

trochę już tych zębolków się ujawniło ... a u nas na razie bez śladu... ale chyba wnet się jakiś pojawi,bo od tyg. drze japakę jak nie wiem... pcha do pyszczka wszystko a jak dziąsłami palec chwyci to AAA boli :)...
jeśli to nie zęby to znaczy, że go coś opętało... i się do egzorcysty musimy zapisać, bo inaczej matkę wywiozą :)

EDIT właśnie wszedł Beniamin - nie śpi, budował pułapkę na potwory :)

Ostatnia edycja:
Tygrys Oli zasypia czasem i bez smoka :p
Nat ale fajnie, pulapka na potwory :D na jakie?
Kasiazabka nam lekarka zapisala mucofluid ale Oli wtedy mial juz taki powazniejszy katar. a jesli Twoja Mala ma lzejszy to mysle ze woda morska i sciaganie i troszke masci majerankowej pod nosek. albo takie kropelki euphorbium.

Oliwier postanowil ze nie ma spania, on musi cwiczyc podnoszenie dupki do czworakowania. oczy mam na zapalki.

niemniej spokojnej nocki mamuski :)

No u mnie tez @ jeszcze tez do tego wszystkiego:evil:

A we wtorek jedziemy do Centrum Matki i Dziecka do audiologa blado to widze jak ta bedzie taka zmierzła :nerd:

&&&&&& za wizytę
a moj dziec ze 3 -4 dni temu nauczyl sie zupelnie sam zasypiac :szok: wkladam mu smok i spi :szok::-D:-D:-D

Tygrysku ale masz fajnie:tak: moja to ok kilku miesięcy smoczek uznaje za zabawkę jak reszta gryzaków a zasypia tylko ululana na rękach :baffled:

no to wypisz wymaluj Oliwek w okresie skoku 14-19tyg. tydzien to trwalo a pozniej jak reka odjal.

Moja poprzednio miała troszkę lżejszy skok bo jeszcze dała się karmić ia teraz to jak jej na śpiocha nie dam butli to nie będzie jadła wcale:confused: Już się nie mogę doczekać końca

Lacze sie w bolu. Moj Syn od dwoch dni nie do poznania... nie wiem co sie dzieje,ale ja wysiadam.. :baffled: myslalam,ze moze po szczepionce,bo mial w piatek.

Tygrysek - cudownie!!!!!!!!!!!!!!! moj bardzo kocha smoka.. bez niego nie zasnie,a nawet potrafi sie obudzic,ze go nie ma:tak:

Milego wieczoru!

U nas to skok rozwojowy na 100% pewnie u was też:sorry2:

Dziewczyny co dawałyście swoim maluszkom na katar bo moja coś podłapała po raz pierwszy, co jest waszym zdaniem dobre i sprawdzone?:no::no:

U mnie sprawdza się ten zestaw:
-pod nóżkami łóżeczka stawiam książki tak żeby podnieść jej główkę dzięki temu lepiej oddycha
-Sterimar Baby spray - woda morska do noska,
-Frida do odciągania kataru,
-Maść majerankowa pod nosek,
-Karvol- kapsułki do inhalacji na ubranko i pościel
-Mokre ręczniki na kaloryfer albo nawilżacz,
-Kominek do inhalacji w pomieszczeniu z olejkiem OLBAS,
-Oklepywanie plecków,
-Nurofen dla dzieci w pogotowiu,

Tygrys Oli zasypia czasem i bez smoka :p
Nat ale fajnie, pulapka na potwory :D na jakie?
Kasiazabka nam lekarka zapisala mucofluid ale Oli wtedy mial juz taki powazniejszy katar. a jesli Twoja Mala ma lzejszy to mysle ze woda morska i sciaganie i troszke masci majerankowej pod nosek. albo takie kropelki euphorbium.

Oliwier postanowil ze nie ma spania, on musi cwiczyc podnoszenie dupki do czworakowania. oczy mam na zapalki.

niemniej spokojnej nocki mamuski :)

Moja też tak sobie czas umilała przed spaniem i pełzała po całym dywanie;-) Nawet udało jej się na czworaka chwilę ustać, a walczyła zawzięcie i chyba dzięki temu padła w końcu spać:-)

Dobranoc

nathalie :-D:-D:-D pulapka na potwory ;-)

i znow maly sam zasnal tym razem na noc rewelka bo do tej pory tylko bujanie w lezaczku a teraz sam hurrraa

dobranoc

wieczor. ja dzis pobilam wszelkie rekordy, dziecko tez. Umowilam sie z M. ze jak mi da pospac dopoki sie sama nie obudze, to wtedy on bedzie mogl spac do ktorej bedzie chcial i go nie bede budzic. Wstalam o 12.30 :szok: tak dlugo to ja juz wieki nie spalam. Patrze, on lezy kolo mnie i cisza w calym domu. Schodze na dol. Adam w hustawce spi. Potem sie zgadalam z M , ze on spal tak 1,5 godziny :szok: Potem bylismy nakarmic kaczki i sarny , dalam oparcie troszke wyzej, zeby wszystko mogl zobaczyc, nie mogl oderwac wzroku od sarenek i mlaskal jakby tez chcial z nimi jesc.

Aynitak mi przykro z powodu braciszka. Nie rozumiem dlaczego nie polozyli go z dziecmi????A moze skolowac mu laptopa, jak sam nie ma to moze od jakiegos jego kumpla pozyczyc?

Ja tego tez nie rozumiem, polozyli na dermatologii.. Ale tyle dobrego, ze ten starszy pan z ktorym lezy ma jakies zamilowanie do historii i opowiada mu rozne historie, moze mu sie przyda w szkole. Nawet ogladali wczoraj transformersy o polnocy razem! Pielegniarka pokazala nawet ojczymowi jak oszukac telewizor zeby ogladac bez wkladania monet (sa jeszcze dobrzy ludzie na swiecie!!!) ale bez dowozenia jedzenia sie nie obejdzie. Nawet osoby na diecie redukcyjnej powinny jesc wiecej. :wściekła/y: na to sie chyba najbardziej wsciekam... Ale bratu sie polepsza, Tygrys chyba pytala dlaczego tam lezy, otoz bral antybiotyki , na ktore dostal jakiejs paskudnej reakcji i wyskoczyly mu bable na calym ciele nawet w srodku w buzi :-( zeby sobie ulzyc zanuzal sie w lodowatej wodzie calym cialem..

Wolałabym, żeby mi napyskowała, bo tego wycia nie jestem w stanie znieść.
Płacz razem z dzieckiem też przerabiałam, akurat dziś.

Oj tak, placz jest najgorszy, ja nie moge zniesc nawet 5 minutowego mordodarcia przy ubieraniu po kapieli. Kazda z nas chyba ma takie momenty, o ktorych piszesz, mi sie tez zdarzylo nakrzyczec a potem mialam dola jaka to ja jestem beznadziejna. Pocieszam sie tylko tyle, ze jego to rozbawilo i zaczal sie smiac. :dry: :sorry2:

Palma ja Ci i 10kg moge oddac ;-):-)

Ja moge o wiele wiecej, ale nie bede sie licytowac. Palma! Bierz co chcesz, wszystko wez :-D

Witam się porannie! Nie śpimy od 6.30 i mimo, że szłam spać o 23 nadal czuję się niewyspana. :baffled:To chyba dlatego, że dwie poprzednie nocki zawalone, bo siostra przyjechała więc trzeba było nadrobić :tak:. Poza tym Starszak dziś do szkoły (po 1,5 tygodnia choroby). Mam tylko nadzieję, że nie wróci za 2 dni znów chory, bo połowy dzieci w klasie nie ma. Ogólnie u niego w szkole masakra. Mały jeszcze ma katar, tzn. raz mu charczy, za chwilę nie i tak ciągle. Zastanawiam się czy to czasem nie jest bardziej od zębów niż choroba. I może w końcu ogarnę trochę chatę, bo jak dwóch chorych w domu miałam(i tata trzeci) to nie bardzo mi to szło. Przez to w pokoju piętrzą się góry i czekają na prasowanie. A chęci są takie, że aż strach:-p. Pocieszenie to słoneczko na dworze mimo iż temperatura ujemna. Idę bo moje dziecię ostatnio bardzo nie lubi być samo.

WITAM :)

Zakupy udane ale i trochę kasy wydane...

ANMIKA Dominiś szedł do skzoły i katar kaszle juz jest...ale dajemy rade nie jest tak źle ;) ale sam fakt!:/
AWERSJA ja szybko się denerwuje ogólnie jakaś bardziej nerwowa się zrobiłam...i mnie sie da nakrzyczeć na dziecko i to nie raz...kochane istotki BARDZO ale też potrafią podniesć ciśnienie :/ :( każdy człowiek ma słabosć w jakimś momencie gdzie nerwy puszczą i gotowe...
AYNI ojej...ale dobrze ze ma takiego dziadka obok siebie...
NATHALIEP hehe :D udany synek :))
PALEMKO mnie tez wkurza praca M :(

Marcelek tez marudniejszy...

reklama
Witam :-)
Narazie od rana młoda znosna ;-)słonko swieci wiec niedługo idziemy na spacer i po pieluchy i inne dzieciowizny ;-)Czemu to tak szybko schodzi i tyle kosztuje:errr:

Patrysia pochwal sie co kupiłas :-)

Miłego i spokojnego dnia mamuski :-)

Do góry