reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Euphorbium?

Alanek miał podobnie że antybiotyk a katar dalej(miał chore uszy)no i jak Otrivin zakupiłam w końcu się skończył:)

M przyjechał gdzie zje i weźmie chłopców na dwór przy okazji odśnieżać pomogą :)

reklama
no no patrysia tak sobie myslalam ze by bylo za ciezko, ja od wrzesnia bede prowadzic Oliwke do ulicy przez las i stamtad bedzie ja zabieral szkolny autobus

gorgusia super, ze trafilas na fajna nianie. mnie to juz niedlugo tez czeka. az sie boje, czy znajde kogos wlasciwego:sorry2:
askaaaa jak tam samopoczucie po wczorajszym alkoholizowaniu sie?
Nagapalma uuuuu! ze tak powiem, zesraj sie a nie daj sie :-D:-D:-D:-D:-Dzdrowka!!!
patrysia ja moja Olivcie tez czasem musze wybudzac jak mi zasnie o 18. Daje jej pol godzinki i budze bo co bedzie potem w nocy robic???Poki co ona zawsze do 21 max juz spi:-)
Ayni moja mala spi do 8-9 ale jak sie czasem wczesniej wybudzi, a zazwyczaj od polowy nocy spi juz ze mna w lozku, udaje, ze jej nie widze. Nie reaguje na pochrzakiwania, pojekiwania.A ona widzac, ze nikt nie zwraca na nia uwagi, obraza sie na caly swiat i zasypia spowrotem. I tak zawsze dospimy do tej prawie 9 rano.
Anmika nie przemeczaj sie,robota nie ucieknie. Jutroooo.... Ja tez mialam sie wziac za generalke i co? Jedynie wczoraj auto w koncu wysprzatalam.
Verita przetrzymamy, przetrzymamy...Od 5 miesiecy nie przespalam ciagiem 5 godzin. Zazwyczaj to 3 max 4 i jakos zyje. nasze chlopy to by chyba pozdychaly i a my z nimi od ich marudzenia na niewyspanie:tak::tak:
Taycia oby to nie bylo nic powaznego. Zdrowka!
Tygrysek ja mam maciezynski do 4 marca a potem miesiac bezplatny. Ciekawe jak sobie damy rade:no: Oby dentysta to nie sadysta
Future kurcze ja mam to samo z tym katarem u Olivii. Jutro ostatni dzien antybiotyku, kaszel prawie znikl, ale ten cholerny katar:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Euphorbium tez daje, ale to podobno takie samo jak sol fizjologiczna. daje nasivin, po tym troche lepiej. masc majerankowa g...o daje. Boje sie bo jak katar dalej ja meczy to znaczy, ze nadal czesc scieka do gardla i zaraz moze byc powtorka z rozrywki

Witam my juz spacerek zaliczony ,obiadek sie gotuje ;-)a po obiadku na spacer znow i do babci;-):-Dmoja gwiazda znowu ulewa:szok:nie wiem o co kaman bo długo był spokuj przejada sie czy jak:oo2:

Moje dziecię spało od 9 do 12 :szok: i ja w między czasie też się godzinkę zdrzemnęłam - tak właśnie sprzątałam :zawstydzona/y:. Teraz się ubieramy i idziemy na spacerek, po drodze zgarniemy Starszaka ze szkoły. Tylko muszę szukać odśnieżonych chodników. :rofl2:

monaliza tez mi lekarka dala to euphorbium, prawie 30zl kosztowalo i wogole bez sensu, bo chyba nie dziala. mam nasivin jeszcze, ale tez nie widze poprawy.
najsmieszniejsze, ze normalnie nie maja w nocy kataru i jak sie obudza to noski suche, a po chwili kichaja i gile leca.
nawilzacz mamy, inhalacje robimy tez...i nic...

Dzień dobry:)

Monaliza u nas na katar euphorbium nie działa w ogóle, miałam wrażenie że katar jeszcze większy, dopiero kupiłam w Boots-ie (w Tesco tez widziałam) Nasosal Spray i pozbyliśmy się glutków. Na wątku pielęgnacja i sen maluszków opisałam co stosuje na katar.

Później odpisze na resztę bo lecimy na spacerek, słoneczko świeci trzeba to wykorzystać. Miłego dnia:-)

No drogie to jest i wiem że specjalnie nie wiadomo jak nie działa :/ ale nie wiem co można oprócz soli psikać do noska innego...

Później polecam Otrivin(jak dla mnie najlepszy)no ale to tak od 2 latek można go...

KASIEQ słoneczko a u mnie zamieć!!dzieic odśnieżają z M i pewnie bałwanki przyjda :p

Ja też stosuje u Starszaka zawsze Euphorbium i mi się wydaje, że pomaga. Poza tym można go użwyać nawet kilka razy dziennie, a Nasivin czy Otrivin wysuszają śluzówkę nosa - tak mi lekarz powiedział. Dlatego nie należy go stosować dłużej niż 3 dni, 1 dzień przerwy i można znów. U nas jak Starszak ma katar, to do kąpieli wciskamy mu cytrynę i tak leży w tej wodzie - zalecenie lekarza, ale do Maluszków to nie wiem. :baffled:

reklama
Ja stosuje Otrivin bo i tez tak laryngolog kazał bo on też na zapalenie ucha środkowego działa a ze Alanek czesto ma te uszy to przy katarze zaczęłam znowu tego używać(miałam przerwę i sama nie wiem dlaczego?)...a i stosować 5 dni i wtedy przerwa...

Do góry