reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrzesień 2012 ;)

Witam dziewczynki mało mnie ale gosci mam i mała ogolnie mega marudna:dry:choc juz zdrowa :-)

Matrusia tulam jestes dobra mamusia i olewaj to co inni by zrobili itp ty jestes mama i ty wiesz co najlepsze dla synusia,temp sie zbija od 38.5 tak mi pediatra mowiła :-)

Axsa gdzies jest ,mam nadzieje ze wsio ok u ciebie...

Palma co do jedzonka to lekarki bym posłuchała :tak:,bo naprawde kazde dzieciatko jest inne i jednemu wystrcza a inne głodne wiecznie wiem bo jednego głodomora miałam tz Szymona

Bebe (chyba :zawstydzona/y: bo czytam na raty ) na swoim jestes u siebie a z tesciami to wiesz zawsze u kogos ,a pozatym jak tyle czasu juz sami mieszkacie to naprade trudno sie przestawic ja z tesciami mieszkałam miesiac nigdy wiecej zrezta nawet z moimi bym nie chciała mieszkac ...

miłego wieczoru :-)

reklama
laski, ale on już wcześniej byl cieplawy wiec go zaatakowalam i pokazal 36.5. pozniej 37.1. teraz juz jest normalnie cieply tzn tak jak zawsze.... a marudny za troje. tylko raczki i tuli tuli ale rozumiem. nie wiem czy mnie slucha czy nie ale caly czas do niego mowie ze go kocham bardzo i ze to wszystko dla jego dobra i niedlugo bedzie mogl jesc wszystko... w odpowiedzi wklada mi reke w oko.

Palma wiesz co do zmiany mleka: 2,3 karmienia nowym i reszta starym i coraz wiecej nowego az do calkowitego przejscia.
Fasolka a to Ciebie tez nie ma troszke... dziekuje za slowa ;)
Stokrotka a Twoj TZ wyprowadzke planuje?

boze ja jakas pechowa jestem... znowu musze isc do chirurga na zabieg. tzn mam nadzieje ze sie na nim skonczy a nie skierowaniem do szpitala na operacje. nie moge teraz isc do szpitala nie zostawie malego.

Hallo Kobitki!
Jestem żyję i dziękuję za pamięć.
Ale taka jakaś wczorajsza jestem, aż pisać mi się nie chce, a to dziwne jakieś.
Nawet nie pamiętam co miałam rzec jak w końcu usiadłam do pisania.
Martusia jesteś Najkochańszą mamą pod Słońcem, a Oli na zdjęciu w pasiastym bodziaczku wygląda jak dziewczynka:-) A ja właśnie próbuje przekonać M, ze jak pojedziemy do Polski w kwietniu, to żeby poszedł z małą przebić uszy, bo ja nie dam rady.
A Ryba, jest.... z jednej strony wkurzająca, znowu z drugiej taka eko mama, a z trzeciej strony zawsze jestem ciekawa co nowego wymyśli. Kobita nie do przewidzenia.
I w ogóle co to za chorowanie dzieciaczków!
Awersja piękną masz córeczkę, uśmiech zniewalający.
I wyślę tego posta, bo znowu myślę co napisać, i zaraz ktoś mi tyłek zacznie zawracać.

no hej. u nas chyba wszystko jasne. Hesia mowi ała ała...a ja się pytam gdzie, i ona pokazała na żuchwę. zatem pewność mam, że to ząbki. Moja stokrotka pierwszy raz ma gorączkę od ząbków. mam nadzieję, że już jej do jutra przejdzie...eh.

moi śpią. idę zaliczyć kąpiel i moze jeszczę zerknę...w przeciwieństwie do Ryby chyba.....

reklama
Ryba wiesz co Ci powiem? ja szczerze to chrzanie Twoje wypowiedzi i pouczanie innych dopoki sie nie przyczepilas do mnie. Twoje wypowiedzi chocby o kp sa naprawde tak napastliwe a przy tym nie wiem plyta Ci sie skonczyla? nie wiem moze Ty sie takim atakowaniem kazdego dowartosciowujesz? powiedz szczerze jak to z Toba jest? a juz w ogole te Twoje pozal sie Boze artykuliki... dziecka nie nakarmisz inaczej bo tego Twoj artykul/schemat nie przewiduje? mezowi inaczej podasz obiad bo tak nalezy wedlug nowoczesnych standardow? smieszne i smutne. powiem Ci szczerze ze gdybys przeszla tyle co ja od 36 tygodnia ciazy do 3 doby po porodzie moze bylabys inna nie taka jak jestes ze tylko potrafisz przyjsc pogryzc osadzic z gory i pojsc zostawiajac smrod. czekam na taka okazje zeby Cie kopnieto w dupsko dla obudzenia sie. i jak narazie mam za duzo zmartwien na glowie zeby sie jeszcze Toba przejmowac. pozdrawiam goraco srodkowym :*

Future ja Ciebie tez. przeciez sie nie ukrywamy nie? <3 zdrowka dla Hesiulka :)
Tygrysku lubie to :) dziekuje:)
Bebe dziekuje ;)
Patrysia troszke flesz blysnal ;)
Axa gdzie zniknelas? cos sie dzieje? :(

dziekuje wszystkim ciociom forumowym z wsparcie i otuche wiele to znaczy mimo ze tylko internet... Oliwek przesyla Wam obslinionego calusa! :)

no to ja nie idę się dziś myć
żeby dłużej czuć tego całuska obślintanego :-D

dziewczyny, Oli ma wyzsza nieco temp 37.1. czy moge mu podac czopka czy moze oberwowac i zmierzyc za dajmy na to godzine? jeszcze teraz mi choroby brakuje do pelni szczescia...

Monaliza ;*

spokojnie do 38 ;)

dentysta dzwonił, ze się rozchorował :-D:-D:-D powaga

martusia poczekaj

no kule bele
jaki dentysta ąę
ja nie mogę :)

tak jak pisza dziewczyny dopiero jak dojdzie do 38 to czopek czy kropelki, co tam masz :tak:
ja juniorowi nie mierze prawie w ogóle temperatury (zdarzyło sie 2x), sprawdzam na szyjce czy nie za ciepły :tak: ostatnio chciałam kupke przyspieszyć (bez powodzenia) i wyszło,że ma 37,2 odjełam te 0,5, ale i tak niczego nie podawałam :tak:

młody ostatnio więcej kicha i czasem jakby pokasływał, katarek jest też :no:

dziś dostałam paczke z Bebilonu-saszetka z mlekiem 2, śliniaczek z niedźwiedziem polarnym i jakiś poradnik ;-)

poza tym TZ mnie dziś zapytał gdzie chciałabym mieszkać :szok:
mam do wyboru Holandię, Szkocje i Norwegię :no:

ja też chciałabym mieć taki wybór
wybrałabym Holandię
m się śmieje, że dlatego, że dużo rowerów jest
i ludzie tam mają ciągle "depresję"
i mogą sobie popalić:-D

dziewczynki, bo moja nyna pije mleko Bebiko Ha, ale ona się nim juz nie najada, bo je co 2h w ciągu dnia, lekarka powiedziała, że mogę jej juz dawać Bebiko 2 jak skonczy 5 miesiećy ( a na opakowaniu pisze , że po 6tym )hm..... dobrze mi powiedziała, wiem , że to lekarka, ale ja tam nikomu na 100we nie ufam ;) pozatym powiedziałą, że nie muszę kupować Ha, tylko zwykłe Bebiko i teraz nie wiem jak mam na nie przejść, bo jakoś tak szybko nas przegoniła .... coś ktoś doradzi palmie ?????????????????

future -
nati waży 6,6 kg i ma 62 cm,a tak szczerze, to chyba 60 cm, bo jak ją doktóóóórka ;-) mierzyła, to od 2 cm,a nie od 0 cm, ale juz się nic nie odzywałam. Ona jest mala a pulchna :-):-) , ale ona mała się urodziła 49 cm

jak ufasz swojej lekarce to próbuj
1 mleko rano numer 2, a potem numer 1

a jak nic się nie będzie działo to zwiększaj z dnia na dzień mleko nr 2 ;)

laski, ale on już wcześniej byl cieplawy wiec go zaatakowalam i pokazal 36.5. pozniej 37.1. teraz juz jest normalnie cieply tzn tak jak zawsze.... a marudny za troje. tylko raczki i tuli tuli ale rozumiem. nie wiem czy mnie slucha czy nie ale caly czas do niego mowie ze go kocham bardzo i ze to wszystko dla jego dobra i niedlugo bedzie mogl jesc wszystko... w odpowiedzi wklada mi reke w oko.

Palma wiesz co do zmiany mleka: 2,3 karmienia nowym i reszta starym i coraz wiecej nowego az do calkowitego przejscia.
Fasolka a to Ciebie tez nie ma troszke... dziekuje za slowa ;)
Stokrotka a Twoj TZ wyprowadzke planuje?

boze ja jakas pechowa jestem... znowu musze isc do chirurga na zabieg. tzn mam nadzieje ze sie na nim skonczy a nie skierowaniem do szpitala na operacje. nie moge teraz isc do szpitala nie zostawie malego.

tulam
tulam
tulam

aż się popłakaliśmy z m
dobrze, że nie mam schodów

Do góry