reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrzesień 2012 ;)

reklama
Nyna wciągnęła kaszkę i poszła spać o 17.30 jak wczoraj, mieliśmy dziś gości i Nati się cieszyła bardzo, była wynoszona, wytulona i wybawiona, ale się śmiała - uwielbiam jak się śmieje :-), co ja mówię ja to poprostu kocham :)))) szczęśliwe dziecko = szczęsliwa mama :-D:-D:-D

martusia
- ja na szczepionce 2 u nyny stałam za drzwiami i trzymał ją tata ( jej włąsny rodzony - to chyba też bliska osoba ;-)) bo się tak zestresiłam po pierwszym szczepieniu, mała tak plakała, że myślałam, że serce mi peknie :))) także spoko, nie ma się z czego tłumaczyć :tak: a co do tempki, młoda miała 37,2 jak miała trzydniówkę, ja nie wiedziałam , że zbija się przy powyżej 38 i jej podałam pedicetamol w syropku, no i tempka spadła i mała juz nie płakała tak i wiecej jej nie podskoczyła, ale nie wiem ..... skoro się nie daje, to może poczekaj jeszcze i poobserwuj małego ;-)

Risia
- współczuję ząbkowania, u mojej młodej się trochę uspokoiło, a na kuchni indyjskiej sie nie znam :)))

merlin
- może coś bidulka bolałao, że tak płakał w nocy, albo coś mu się śniło ?

Axa - where are youuuu ??????????????????????

rybo - olej schematy - są do duuuuuuupyyyyyy !!! I nie sprawdzają się w prawdziwym życiu.

dziewczyny, Oli ma wyzsza nieco temp 37.1. czy moge mu podac czopka czy moze oberwowac i zmierzyc za dajmy na to godzine? jeszcze teraz mi choroby brakuje do pelni szczescia...

Monaliza ;*

tak jak pisza dziewczyny dopiero jak dojdzie do 38 to czopek czy kropelki, co tam masz :tak:
ja juniorowi nie mierze prawie w ogóle temperatury (zdarzyło sie 2x), sprawdzam na szyjce czy nie za ciepły :tak: ostatnio chciałam kupke przyspieszyć (bez powodzenia) i wyszło,że ma 37,2 odjełam te 0,5, ale i tak niczego nie podawałam :tak:

młody ostatnio więcej kicha i czasem jakby pokasływał, katarek jest też :no:

dziś dostałam paczke z Bebilonu-saszetka z mlekiem 2, śliniaczek z niedźwiedziem polarnym i jakiś poradnik ;-)

poza tym TZ mnie dziś zapytał gdzie chciałabym mieszkać :szok:
mam do wyboru Holandię, Szkocje i Norwegię :no:

dziewczynki, bo moja nyna pije mleko Bebiko Ha, ale ona się nim juz nie najada, bo je co 2h w ciągu dnia, lekarka powiedziała, że mogę jej juz dawać Bebiko 2 jak skonczy 5 miesiećy ( a na opakowaniu pisze , że po 6tym )hm..... dobrze mi powiedziała, wiem , że to lekarka, ale ja tam nikomu na 100we nie ufam ;) pozatym powiedziałą, że nie muszę kupować Ha, tylko zwykłe Bebiko i teraz nie wiem jak mam na nie przejść, bo jakoś tak szybko nas przegoniła .... coś ktoś doradzi palmie ?????????????????

future -
nati waży 6,6 kg i ma 62 cm,a tak szczerze, to chyba 60 cm, bo jak ją doktóóóórka ;-) mierzyła, to od 2 cm,a nie od 0 cm, ale juz się nic nie odzywałam. Ona jest mala a pulchna :-):-) , ale ona mała się urodziła 49 cm

Ostatnia edycja:
dziś dostałam paczke z Bebilonu-saszetka z mlekiem 2, śliniaczek z niedźwiedziem polarnym i jakiś poradnik ;-)

poza tym TZ mnie dziś zapytał gdzie chciałabym mieszkać :szok:
mam do wyboru Holandię, Szkocje i Norwegię :no:
też dziś dostałam taką paczkę z bebilonu
i jeszcze jedną dziś dostałam z bebiko a w niej 4 próbki mm następnego 2

UWAGA axa tu jest i...siedzi w krzaczorach :-pwiem bo wyslala mi podziekowanie :-p

A to niegrzeczna axa!
incognito się jej zachciało być na forum
a już myślałam, że coś się stało, bo wołałyśmy po angielsku i po polsku "gdzie jesteś" a ona ani mru mru
Na wszelki wypadek ja się dołączę po niemiecku, może to poskutkuje"
AXA WO BIST DU????

my po szczepieniu mala wazy 6.150 dluga 66 cm . mala troszke pokasluje od kilku dni ale doktorka mowi ze to od suchego powietrza,tak wiec od jutra wlaczamy inhalacje ze soli:tak: wysypalo ja troche obstawiam kaszki,kleiki:angry: i bedziemy obserwowac

martusia jestes najlepsza mama,i prosze mi tu glupot nie gadac ze tak nie jest! ja jak bylam w szpitalu z mala to tez nie wchodzilam do zabiegowego , bo serce mi sie lamalo na pol ;-)

odciagam mleko,,,,i marnie cos idzie:wściekła/y:

stokrotka, awersja - ja tez dzis dostalam paczke ze sliniaczkiem...

martus spokojknie obserwuj. ja do 38 nic nie podaje. zreszta termometr mi mowi co mam robic. zazwyczaj swieci na zielono od 37,1-38 na pomaranczoo, ze to stan podgoraczkowy, a powyzej 38 na czerwono, i wtedy zbijam

martusua i palma u mnie na odwrot. po pierwszym szczepieniu Hesi sama jezdze. najpierw maz wyszedl z przychodni jak hesia plakala, a teraz sama z nimi musze jezdzic hahha

palma ja bym dawala 2. wiem co znaczy ciagle glodne dziecko... dlatego wczesniej zaczelam dawac zupki.

Ostatnia edycja:
dziewczynki, bo moja nyna pije mleko Bebiko Ha, ale ona się nim juz nie najada, bo je co 2h w ciągu dnia, lekarka powiedziała, że mogę jej juz dawać Bebiko 2 jak skonczy 5 miesiećy ( a na opakowaniu pisze , że po 6tym )hm..... dobrze mi powiedziała, wiem , że to lekarka, ale ja tam nikomu na 100we nie ufam ;) pozatym powiedziałą, że nie muszę kupować Ha, tylko zwykłe Bebiko i teraz nie wiem jak mam na nie przejść, bo jakoś tak szybko nas przegoniła .... coś ktoś doradzi palmie ?????????????????

future -
nati waży 6,6 kg i ma 62 cm,a tak szczerze, to chyba 60 cm, bo jak ją doktóóóórka ;-) mierzyła, to od 2 cm,a nie od 0 cm, ale juz się nic nie odzywałam. Ona jest mala a pulchna :-):-) , ale ona mała się urodziła 49 cm

zmieniać mleko trzeba powoli, np. 2 karmienia nowym reszta starym i tak co dzień więcej tego nowego

mój to chudzinka, ważył tydzień temu zaledwie 5620 przy 71cm :szok:

hi hi hi ja z Bebika raczej nie dostanę bo się nigdzie u nich nie logowałam ;-)

aaaaaaa zapomniałam dziś młody znów wędrował dookoła łózeczka....w śpiworku:szok: a jak go rozpiełam to się okazało,że junior ściągnął półśpiochy :szok:

reklama
Do góry