reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Ostatnie porządne jedzenie (140 ml) moja mała miała o 1:00 w nocy... :no: potem o 5;30 jakieś śmieszne 40 ml i od tego czasu NIC. Ręce opadają... :-(

reklama
cloudynka - hm... ale swoja droga dziwne , ze zjadła 140 ml naraz, a potem nie chce, a próbowałas jej dodawac kleik kukurydziany albo ryzowy, abo poprostu kaszke mleczno - ryzowa o smaku bananowym ? Moze twojej niuni mliko nie pasuje ?

Te 140 to na śpiocha, a i to jest ostatnio rzadkość, bo mała jak czuje mleko to się wybudza i wrzeszczy. Tak jak piszesz, ona nienawidzi mleka. Daję jej kaszki i kleiki, ale raz dziennie łyżeczką, bo jak podałam do co 2 mleka bodajże to małą brzusio bolał i darła się cały wieczór. Rozszerzam dietę tak szybko jak tylko się da (powinnam wg schematu dawać 1 stały posiłek w postaci przecieru warzywnego, a ja już daję przecier, kaszkę i sok marchwiowy), ale jednak to troszeczkę potrwa zanim będzie się stałymi posiłkami najadała... :/ A tymczasem przyrost masy leci w dół. Było 150 g/tydzień, teraz już jest 95 g...

U nas noc słaba :-( paracetamol zbił temperaturę ale Krzyś calą noc tak boleśnie mruczał - stękał. W końcu wzięłam go do siebie do łóżka bo już nie miałam sił biegać i stać nad jego łóżeczkiem. Rano obudziło nas coś w postaci kolki i utrzymuje sie do teraz. Chwile jest ok za chwile dziki płacz yhh oczywiście dostał już epumisan niestety zaczerwienienie na nóżce po szczepieniu utrzymuje się a przemywałam to miejsce całą noc Musimy przetrwać :-(

ps. kóreś z was zamawiały "zioło" na laktację przez internet jak to sie nazywało?

Ostatnia edycja:
Cloudynka będzie dobrze musi jeszcze trochę i mala będzie jadła dużo więcej różności i raz dwa nadrobi
Merlin sil
Patrysia jejku uwielbiam włoski Twojego małego, a gada jak mój mały oj by się dogadali i powiem Ci m, ze masz chyba taki sam młody głos na nagraniu jak ja hih aż m siostra, która przyjechała do nas na dwa dni w związku z moja choroba mówiła, ze myślała, ze to ja gadam heh

wklejac fotki ze świąt i to SZYBCIUTKO no

Palma-ja do porcji 120ml daje jedna płaską łyżeczkę i troszkę,bo inaczej smoczek 3+ się zatyka. I ja podaję kleik kukurydziany,bo po ryżowym były zaparcia i bolał brzuszek.
Cloudynka- jak Kacper nie jadł od 6 do 13 to myślałam,że osiwieje,a co dopiero u Ciebie

My planujemy spacer,ale Kac nie chce jeść i muszę czekać aż się zdecyduje.

Dzień doberek:)
Pora na kawkę i ciacho:) Młoda na macie oczywiści ona wyspana a ja zdycham.

Cloudynka oj, to nie ciekawie:no: tulam! na pocieszenie dodam że moja wczoraj jadła o 6:30 zjadła 120 i następną butle dopiero po 11 i tylko 60ml:szok: później 14 i też tylko 60ml i tak przez cały dzień co 3h i noc, dopiero dzisiaj rano 90ml:confused: Już tak od 2 tygodni ale mi się wydaje ze u niej to skok bo i gorzej też sypia i marudzi a chora nie jest na bank.
Palma fajne masz nocki moja chodzi spać o 20 i śpi do 8 ale teraz to ma 3-4 pobudki:baffled:
Martusia moja od 1 listopada pije z smoczka - slow LOVI ale tylko mleko na wode i herbatkę dalej mam smoczek mini.
Future udanych zakupów
Patrysia współczuje dentysty. Mnie też to czeka ale jak będę w PL bo tu wizyta tylko prywatna kosztuje 60Euro jeśli nie więcej:wściekła/y:

Tygrysek zdrówka!! ale się lodów najesz później:p

dziewczyny a z tym zaczerwienionym i spuchniętym miejscem na nodze po szczepieniu to kiedy powinnam sie zgłosić do lekarza - jak długo u was to schodziło ? Małego to boli jak dotykam przemywając :-(

reklama
Do góry