reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

reklama
Fasolka ja ostatnio zmieniałam garderobę, bo przechodziliśmy na 62 - 4 reklamówki poszły do koleżanki, która ma termin na marzec i 3 pudła schowane na potem,
a po 3 tygodniach niektóre 62 już były za małe i kolejna reklamówka do oddania i 2 pudła dla kolejnego potomka ;)

Tygrysq ty zawsze o mnie pamiętasz
wózio arte alu, przednie koła zaczęły tak wężykować, że trzęsło wózkiem
mam nadzieję, że w tym roku dostanę go spowrotem

Smoczki raz na miesiąc wymieniam ;) teraz mamy 2.

a dziś wyszłam z małą w chuście i 2 polary na sobie, ale było mi zimnoooooooo :szok:

Dolores moja własnie długo ''chodziła'' w 56 potem 62 krotko i teraz 68:-)tyle dobrze ze ja ciuszkow mam do roku ful tylko wymieniam mniejsze na wieksze:-p:-D smoki ja tez 2 od3-6 mies,,,

anusienka można jeść grzyby i w ogole wszystko można jeśc karmiąc piersią, o ile oczywiście Maluszek nie ma żadnych problemów z brzuszkiem. Ale dużo czytałam na ten temat i wynika z tego, iż dieta mamy karmiącej tak naprawdę nie ma tak wielkiego wpływu na kolki/brzuszek malucha jak sie powszechnie sądzi...

a my jeszcze miedzy 62 a 68 ale np niektore bluzeczki mam newborn i za duze sa :szok: albo 68 i dobre sa. teraz przed swietami wymieniam garderobe na 3-6msca :) a te mniejsze sprzedam lub oddam komus.

no i za chwile smoki tez 3-6msca LOVI antykolkowe.

ja to w ogole mierze sobie dziecia sama ale juz nie zwaze bo mi waga zle pokazuje... :(

Witajce;-)
Czytalam ale co chwile czasu mi brakowało zeby co naskrobać. U nas zimno, tez zrezygnowaliśmy ze spacerku. Arturo w ogole chyba odsypia wczorajszy dzien nadaktywnosci, tak że mam wiecej czasu żeby cos porobic:tak:

Tygrysku- dasz rade, kto jak nie Ty? Boże ale masz sliczną córe..ciagle sie nia zachwycam..ale na prawde sliczna jak z obrazka:-)A napis ekstra! haha:-)
A co do tego czy jesc czy nie jesc we Wigilię- Drogie mamy karmiące u mnie w rejonie takie powiedzenie panuje ze wigilijne nigdy nie zaszkodzi:-):-)hehe
Ayni- my tez wczoraj jeździliśmy meblami po pokoju, i chyba przez to ze inaczej Artur poszedl spac o 23:wściekła/y:
Axarai- jak fajnie ze jesteś, jak tak nie pisalaś to powiem Ci ze nie to forum
Patrysia- z calego serducha życze sil Tobie i zdrowia w rodzince:tak:
Risia- No fakt od jakiegos czasu już zmagasz sie z tymi chorobskami..Oby ten okropny okres szybko minął..Zdrowia!!:tak:
Cloudynka- A juz sie martwilam że Cię nie bedzie w ogole...To mialas przejscia:-(
Doloress- Tez prowadzę taki pamiętnik. Fajna sprawa:-)
Maluszek- pokaże ale jak sobie jakie wyjściowe foto cykne bo tak to bym jeszcze Was przestraszyła. Ale za to Ty pokaż siebie w nowej odsłonie:tak:
Gorgusia- to fajnie ze synek tak pieknie się rozwija! Oby tak dalej:-)
Future- Zdrowia życze!. Ale Ci dobrze, kurde ale to musi byc dobre hmmm musze chyba kiedys takie zrobić..narobials smaka:-p

Jestem.

Ucieszylam sie dzis jak glupia bo znalazlam tanie bilety na marzec do Tunezji i mysle sobie ze tyle juz mamy. Gadam z moim M a on mnie uswiadomil , ze przeciez jeszcze lekko z tysiaka musimy miec na hotel/apartament+ wydatki jesli nie mam ochoty mieszkac z tesciami (na co oczywiscie nie mam ochoty bo tam chata zawsze pelna, ruch jak w Rzymie) no i rozczarowawszy sie rzucilam sie w wir zakupow. Kupilismy nianie elektroniczna, nosidelko BabyBjorn, samochodzik swiecaco-grajacy, butle i pojemniczki aventowskie, czapeczke i torbe do wozka bo nie mialam :/ a sobie tylko bluzke i farbe do wlosow. No, ale od razu sie jakos lepiej czuje :D M jak zwykle nic sobie nie kupil, on nic nie chce, przeciez ma, no super, wiecej dla nas
sorry2.gif

Dalam dzis 2 lyzeczki soku z jabluszka, krzywil sie, ale polykal nie wyplul nic. Twardy facet.

No i co, mamy wieczor, maz do pracy a ja sama bede rzadzic znow. Ale to juz jego ostatnia nocka i witaj wolnoscio- od dziecieca i pomoco domowa
wink2.gif

Ja smoczki i nakladki zmieniam co 6 tyg ze wzgledow higieniecznych ale i bezpieczenstwa, jesli chodzi o smoki to material z ktorego jest wykonany zmienia swoja elastycznosc a potem dzieci moga nawet przegryzc i sie zakrztusic ( nie nasze jeszcze, chyba :D) i wlasnie dlatego ze wzgledow bezpieczenstwa trzeba wymieniac. Wiadomo, ze jak sie wyparza to sie smoczki bardxziej gietkie robia.

reklama
Do góry