reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

cześć :) pamięta mnie tu kto? Zdziebko mnie u was nie było, ale ostatnio to jak nie urok to... w szkole nawał, komputer miałam zepsuty prawie 2 tygodnie, 5 dni leżałam złożona jelitówką, zatruciem, czy Bóg raczy wiedzieć czym... i jeszcze z młodą problemy. Wspominałam wam już o tym, że Zuzik nie chce jeść. I niestety nie ma żadnej poprawy :( Kiedy widzi butlę z mlekiem to histeria na pół wsi... nawet na śpiocha już nie chce jeść. Jeden lekarz mnie zbagatelizował, więc się wkurzyłam i zmieniłam przychodnię. Teraz jeżdżę 20 km do lekarza :/ no, ale przynajmniej mam pewność że jestem u dobrego pediatry... tylko póki co poprawy nie ma. :( Szczegóły opiszę w stosownym wątku.

Trzymajcie się ciepło kobitki!!!

reklama
Hallo kochane!!!
Zdróweczka dla Wszystkich! Co za cholllerne chorubska!
U nas super. Malutką wszyscy rozpieszczają, a ona ciągle banana na buzi ma:-) Na mojego tatę trochę krzywo patrzy, bo on na dzień dobry po podrzucał ją trochę, i za glośny był, i teraz patrzy na niego z pełną dozą niepewności. Reszta rodziny została zaakceptowana w 100%. Podróż też minęła szybko i bezproblemowo, tylko mleka nie chciała za bardzo pić.
Wyobraźcie sobie, że za akt urodzenia polski, obywatelka polska tylko urodzona w Niemczech, czyli Ada musiała zapłacić 89zł! To chyba za kare! Chciałam złożyć wniosek na becikowe, to powiedziała że odbiór aktu 8 stycznia, i ze i tak bym nic nie załatwiła, bo PSL dostanie mała za miesiąc. Dziś zadzwoniłam do urzędu, a Pani mówi, że PSL do rządowego becikowego nie jest potrzebny! Jadę zaraz zrobić dymek, mam czas do jutra zanieś papiery, bo inaczej kaska przepadnie, bo do pół roku można tylko składać, a my następny raz przyjedziemy do PL na Wielkanoc.
Miłego dzionka!
axa, mi wymagali PSL, ale z tego co wiem, to becikowe mozna do 1 ROKU po urodzeniu, o poł to pierwsze slysze :-)

Axarai walcz o swoje!!!!!!!!!!!!!

Dziewczyny zdrówka i sił wam i dzieciaczkom. Jakieś choróbska ciągle w koło... A sio :wściekła/y:zarazki !!!!!!!!!!

My dziś zawiązaliśmy się w MT w ramach ćwiczenia, ale żeby w tym chodzić to jeszcze, jeszcze... bo mała musi główkę trzymać. Mamy jeszcze podaegi...
Dziś m w domu, jak mi dobrze. Ale zaś jutrocały dzień go nie ma.

Jesteśmy bez wóżka :dry:poszedł do reklamacji. Ale dobrze, że mam chuste ;) zaraz wybywamy na spacer...

edit: moje dziecko w każdej rączce trzyma zabawkę i podgryza :-D:-) ale jestem dumna
a poza tym zapisuję sobie w pamiętniku wszystko co robi po raz pierwszy ;)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Och Babeczki!
Risia,Patrysia - bardzo wam wspolczuje,zycze duzo zdrowka i dolaczam sie do waszego grona!

Bylam wczoraj na IP ,bo spanikowalam..Mlody ma tak gesty katar,ze ciezko mu sie oddychalo,ale sprawdzili mu tlen 100%, cisnienie normalne, oddech normalny, pluca czyste... kazala przeczekac ,bo katar to wirus na ktorego leku nie ma. Kaszel ma odrywajacy flegme...tak bardzo sie martwie o jego zdrowie,ze nie potrafie sie skupic na niczym innym... Swieta sa dla mnie bardzooooo odlegle... :-:)-(

Patrysia - chyba kupie ten inhalator... i mowisz pomaga? a co tam sie wlewa? (wybacz za glupie pytania,ale pierwszy raz bede miala z nim doczynienia). Pomaga troche oddychac?

Dziec zwazony (pielegniarka) :z glodu to on nie umrze... 6850 g

Ide ogarniac chate,bo wczoraj prawie caly dzien przesiedzialam w szpitalu... dobrze,ze nie zostalismy,ale wiem,ze z kataru z dnia na dzien moze zrobic sie zapalenie,wiec trzese portkami...

Milego dnia Babeczki!

cześć :) pamięta mnie tu kto? Zdziebko mnie u was nie było, ale ostatnio to jak nie urok to... w szkole nawał, komputer miałam zepsuty prawie 2 tygodnie, 5 dni leżałam złożona jelitówką, zatruciem, czy Bóg raczy wiedzieć czym... i jeszcze z młodą problemy. Wspominałam wam już o tym, że Zuzik nie chce jeść. I niestety nie ma żadnej poprawy :( Kiedy widzi butlę z mlekiem to histeria na pół wsi... nawet na śpiocha już nie chce jeść. Jeden lekarz mnie zbagatelizował, więc się wkurzyłam i zmieniłam przychodnię. Teraz jeżdżę 20 km do lekarza :/ no, ale przynajmniej mam pewność że jestem u dobrego pediatry... tylko póki co poprawy nie ma. :( Szczegóły opiszę w stosownym wątku.

Trzymajcie się ciepło kobitki!!!

napisz czy znalezliscie juz przyczyne slabego apetytu? Bo ja juz siwieje od wciskania malej jedzonka:tak:
Nas z dwoch szpitali odeslali(bo matka dziecka nie umie wykarmic) w trzecim nas przyjeli na oddzial

wszystkim zdrowka zycze, a zwlaszcza tym najmniejszym :tak:

Ostatnia edycja:
I ja życzę zdrówka!koszmar z tymi choróbskami!

TAYCIA wlewa sie sól fizjologiczną i niekiedy do tego przystosowane leki i tak inhalujesz :)pomaga bo rozrzedza katar łatwiej się go pozbyć jak i wydmuchać/wyciagnąć(zawsze przed i po wyciągasz kataru ile sie da)...

Dzień dobry

O matko:szok: prawie wszyscy pochorowani:/ co to się dzieje:baffled:

Rysia zdrówka dla chłopaków i siły dla ciebie! tulam
Taycia zdrówka dla synka!
Cloudynka powiedz proszę czy ty próbujesz jej mleko dawać z tylko jednego rodzaju butli bo ja miałam 3 różne smoczki AVENT, TT I LOVI i moje dziecko mleko piło tylko z butli ze smoczkiem Lovi przy innych był płacz i niejedzenie! Spróbuj innych butli, to tak samo jak ze smoczkiem uspokajającym, nie każdy dziecku pasuje:tak:
Palma siemka:-) welcome back :tak::-D
Patrysia zdrówka i siły przesyłam:tak:
Axa witam:-) Tak właśnie jest w PL za wszystko się płaci:wściekła/y: Napisz proszę jakie dokumenty musiałaś zabrać ze sobą żeby dostać becikowe? Tłumaczyłaś jakieś?
Gorgusia ale minka:p
Ayni super to krzesełko

U nas już chatka ozdobiona świątecznie, choinka stoi, w weekend coś upichcę i opiekę ciacho, bo F się małą zajmie. Na wigilię jedziemy do przyjaciół na drugi koniec miasta:p

Dzisiaj szaro, buro i ponuro, ale zakupy trzeba zrobić i muszę małą zabrać ze sobą bo same jesteśmy. No nic mówi się trudno - folia na wózek, kaptur na głowę i wio:-D:tak:

Zdrówka wszystkim:)
Miłego i spokojnego dnia!

Ja wszystko jem. Nie ograniczam niczego, golabki,kalafior,grzybki nawet cytrusy. Przy pierwszym tez wszystko jadlam i na szczescie nie wiem co to kolki u dzieci. Za leniwa jestem na diety i za lakoma na niejedzenie czegos.;) Czyli na Wigilie stol jest moj :)

o jeju jak ja zazdroszcze:-Dja tez mialam taki plan ale,że te moje dziecie ma NIBY skaze to niestety...ale pierogi z kapucha czy uszka to bede jesc:-Da co 3 miesiace za nami dla mnie swieta bez pieroga czy uszka to nie swieta:-p

A ja mam dzis lenia:/ i glosu nie mam:-(tyle dobrego,że juz flegma mi sie odrywa bo tyle szykowania przedemna,swieta i chrzciny,że mama musi byc na chodzie!

Wczoraj bylam u fryziera i z mama na swiatecznych zakupach a dziadek zajmowal sie wnukiem, ale raz to jazda byla musialam gonic z miasta do rodzicow,żeby malego nakarmic:-D tata dzwoni i nic tylko placz Dawidka bylo slychac:-D wpadam na chate a dziadek nosi malego cala koszulke mial mokra:-D:-Dnakarmilam i znow na godzinke myknelam. Dziadek podolal:-Di na koniec dodal,że boli do kregoslup:-Da co ja mam powiedziec???:-p

Axa dzieki za zyczonka:-) a u nas bylo tak,że moj pojechal zlozyl papiery na becikowe zamiast peselu wpisalismy date urodzenia i nam powiedzieli,że jak dostanie maly PESEL to oni go dostana i dopisza. Kase mielismy dwa dni pozniej na koncie.

reklama
doberek sexy mamuśki :-)
zapowiada się pracowity weekend z pieczeniem ciast i itp.
w sobotę przyjeżdża moja mama, zostaje tydzień, mam nadzieję,że dam radę :-D;-)

pójdę z młodym do lekarza i zobaczymy czy pozwolą zaszczepić przy tym katarku :confused: troszkę się boje bo jakby go miało rozłożyć to akurat na same święta :-( więc może lepiej poczekać...ale chociaż go zważę :tak:

pokazałam TZ ten Katarek i wytłumaczyłam jak działa....jak to super wyciąga gluty a on na to,że chyba te gluty wyciąga razem z gałką oczną :-D i mam zakaz kupna :no:

poza tym stwierdził,że jestem uzależniona od BB :-D

młody regularnie zjada po 150ml tak 5x dziennie :szok:

Do góry