reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

WITAM:)

Ja ogólnie mam dość nie spałam praktycznie w ogóle w nocy :(

Najpierw Alanek a jak zasnał to Marcelek a jak zasnał to Domiś woła ze go ucho boli ja patrzę na to ucho i masakra ma zapalenie pierwszy raz w zyciu :((ja sie wykończę :( nie chcę mi sie nic!

M przyjedzie to do lekarza i pewnie antybiotyk...

Zdrówka i dizękuje dla nas za zdrówko!Ja poprosze jeszcze o siły dla mnie ech...

reklama
Witam :-)
Patrysia zdrowka dla chłopakow i siłłll :tak:

Future zdrowka dla Hesi i siły dla ciebie:tak:

Awersja ja to mam mega dylemat z tym krzesełkiem:sorry2::-p jak moi byli mali to hitem było takie krzesełko jak Tygrysek pokazuje i było naprawde funkcjonalne i potem super był ten stoliczek z krzesełkiem długo z niego korzystali ale fakt on nie miał regulowanego oparcia ,teraz jest taki wybor ze oczoplasu mozna dostac i zawału na widok cen;-) niektorych przedział od 100-600zł ja chciała bym aby miało to krzesełko regulacje oparcia (choc nie wiem czy to konieczne) na pewno regulacje tacki czyli aby mozna blizej lub dalej przysunac łatwos w utrzymaniu w czystosci i aby krzesełko mozna było zmienic w stolik z krzesełkiem i dla mnie jest wazna tez cena mam nadzieje zmiescic sie w ok 250zl ale czy to mi sie uda :cool2:

Dziewczyny a podajecie jeszcze dzieciaczkom wit. K+D, bo to niby tylko do końca 3 miesiąca. A mi się wydaje, że Starszakowi dłużej podawałam.
ja K nie podawalam prawie wcale, bo ja sie podaje tylko jak dziecko jest na samym cycu i to do ukonczenia 3mż. wit D do roku, a potem mozna zmienic na tran, jak np ja zrobilam Tomciowi.

w tym krzeselku co podala tygrysek mnie wnerwialo, ze jak sie zamieni na stolik, to nie ma gladkiej powierzchni, tylko wkolo sa te brzegi i wszystko pod nie wpada, dostawalam nerwa jak mialam stamtad okruszynki wyczyscic... nigdy wiecej takiego wynalazku ;-) teraz kupilam stolik z ikei, maly drewniany kwadratowy i do niego 2 stoleczki mamuta.
a dla Macka mam cos takiego na poczatek:
ANTILOP Krzesełko z zabezpieczeniem - czerwony - IKEA

Dziewczyny a podajecie jeszcze dzieciaczkom wit. K+D, bo to niby tylko do końca 3 miesiąca. A mi się wydaje, że Starszakowi dłużej podawałam.

ja teraz tylko wit D. a wit K+D ja pioretylko miesiac dawalam.

co do prania to ja piore w vizir

u mnie chyba swiat nie bedzie normalnych,. B poklocony ostro. oboje sa uparci wiec sie nie pogodza a ja sie wole nie wtracaca

Merlin - zwykle tylko czytam, ale teraz coś napisze:) Nie martw się:) Nie usadzaj dziecka:) On się rozwija w swoim tempie i w swój sposób. Tak myślę. Mój starszy syn ma 7 lat, a maluch 3 miesiące. Pamiętam z dzieciństwa starszaka, że czytałam BB i zamartwiałam się, że dziecko nie robi tego, lub owego, a inne dzieci robią. Żeby miał możliwość rozwijać się ruchowo kładłam go prawie cały czas na podłodze - dywan, mata lub koc, zabawki dookoła. Nic specjalnie nie ćwiczyłam, bo takich zaleceń nie dostawałam. Jak przyszła kiedyś lekarka na wizytę domową to zapytała co to takiego na tej podłodze, a ja odpowiedziałam, ze mały tam leży prawie cały dzień - stwierdziła, że to super pomysł. Nauczył się sam tego, czego trzeba. Dodam, że jak skończył rok to jeszcze nie chodził i moja dobra ciocia strasznie chciała, żeby podczas pobytu krótkiego u niej się nauczył. Cuda próbowała z nim robić i oczywiście nic z tego. Wróciliśmy do domu, minął miesiąc i sam poszedł - po prostu przyszedł na niego czas. Pamiętam też jak synek koleżanki, o pół roku młodszy od mojego nie chodził jeszcze i po imprezie, kiedy był jedynym czworakującym dzieckiem, a wszyscy koledzy na dwóch nogach, następnego dnia sam spróbował - chyba pozazdrościł, a może raczej zaobserwował, że istoty jego gabarytów mogą przemieszczać się inaczej i wypróbował ten sposób.
Ja się strasznie przejmowałam przy pierwszym synku, teraz przy drugim już wiem, że ani on, ani ja nie będziemy doskonali - zdarzy się coś zrobić dobrze, zdarzy się trochę popsuć, przegapić itp. Tak już jest. Najważniejsze się nie martwić, bo to źle wpływa na cerę, zdrowie i na maluszka. Pozdrawiam:)

chciałabym Was spytać co wiecie o przepuklinie pachwinowej?? można ją pomylić z kolką?? jak rozpoznać? jak z tym opuchnietym peniskiem bylam u lekarza to mowil ze ma chyba i mam skierowanie do chirurga na 9 stycznia.

a ja siedze z kawa i mysle isc na spacer czy nie:-ppogoda taka sobie ale młoda lepiej spi jak sie porzadnie wywietrzy:-p;-)ale ja mam lenia dzis niech ktos mnie w dupke kopnie :-p;-):-D to moze sie rusze:cool2:

reklama
Hesia wymiotowała całą noc. jestem zombieee...dlaczego dzieci wymioptują w nocy wrrrrrrrrrr

Zdrowka dla malutkiej

powiem Wam, ze ja mam fajne krzesełko po Oliwce bo używa go do dziś, szlo przekształcić je po skończeniu wieku maluszkowego w krzesełko i stoliczek
o takie
KRZESEŁKO POLA SOSNA IDEALNY PREZENT ŚWIĄTECZNY! (2866625232) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

dobranoc pchly na noc karaluchy pod poduchy
Ja mialam takie krzeselko dla pierwszego syna , pewnie gdzies stoi w piwnicy w pl. teraz od znajomych juz dostalismy 2 :tak:inne krzeselka ale zadne tekie ze stolikiem .Zastanawiam sie nawet komu upchnac jedno bo przeciez mi 2 nie potrzeba.
Witamine K mala dostala jakos po porodzie w stope jednorazowo, wit d kazali nie dawac ale krzywica w Anglii jest popularna wiec podaje na wlasna reke do roku bedzie brala , potem tran:eek:

Do góry