reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Fajny pomysl z tym bujaczkiem szkoda ze ja kupilam zwykly a nie taki co sie buja na jakies baterie czy sama nie wiem na co . Zaraz popatrze na ebayu moze cos bedzie w znosnej cenie.
Dziewczyny mam pytanie czy ktorejs dziecko urodzilo sie tak jak moja niunia 28 wrzesnia??Albo tak jak ja 5 wrzesnia??:happy2:

reklama
Ech u nas też to samo. Znów jakieś cyrki odstawia ze spaniem. Wczoraj odpadł już po 20 i pospal może 30 min nic nie zjadł a potem jedzenie na raty bo głodny ale spać też by chciał. I tak zasnął na dobre koło 23... ręce opadają bo zawsze ładnie spał.

Muszę znaleźć jakiś sposób na usypianie to teraz zasypia w swoim otulaczku ale niebawem otulaczek będzie za mały i w zwykłym spiworku będzie znów machac rączkami i sie przez nie budzić.

Ja póki co wysłałam cv na taki projekt praca + szkoła pracodawca opłaca naukę i pracuje sie 4 dni w tyg. Ale nie wiem czy mnie przyjmą bo nie do końca spelniam warunki. A do byle jakiej pracy nie chce iść póki co bo dziecka mi szkoda. Ale zobaczymy liczę po cichu że dostane ta pracę.

Ayini -może sprawdz czy nie zaśnie bez otulaczka. Nam się udalo tydzien temu - mąż się uparł, żeby już spróbować i ku mojemu zdziwieniu się udało. A wcześniej nie bylo szans na zaśnięcie z rączkami "na zewnątrz"

ŚMIECHU WARTE!!!!!!!!!
Caly ranek sie szykowalysmy na szczepenie:) ja cala latalam bo to jak pisalam stres jak nie wiem:) jeszcze specjalnie meza o 5 rano wiozlam zeby miec auto ,aby pojecac nim na szczepenie w taka pogode:) no to wsiadamy po 11 w auto i jedziemy...przychodzi pani pielegniarka pyta nas o nazwisko to odpowiadam .. a ona do mnie: przeciez Pani ma jutro szczepienie!!!!!!!! rece mi opadly..:(
a szczepienie mialysmy pierwsez 18 pazdziernika teraz 29 litopada...bioderka tak samo juz dwa razy bylysm i mamy juz z glowy:)
!Bujaczek,ktory sam buja u nas rownez sie sprawdza jak rece mi juz wysiadaja:)

Witajcie;-)

Arur smacznie śpi po spacerku. A ja po wczorajszym dniu lenia musze posprzątać nagromadzony syf. Dobrze ze nie duża przestrzeń do ogarnięcia

Cloudynka- Z jedne strony fajnie, ale mnie nie boli jeden dzień tylko z dni przed i dwa dni po.. tak że szopka, nie dość ze @ bolesna to teraz jeszcze to..:wściekła/y:To dobrze że już wiesz skąd to się brało:tak:. Teraz życzę szybkiego powrotu do zdrowia dla Córeczki!

My mieszkamy z moimi rodzicami dopóki się nie wybudujemy, tak że jak może w końcu znajdę prace ( w co zaczynam wątpić) to mama bedz problemu z małym zostanie

Future- u mnie zauważyłam że mały wydaja 150ml i robi sobie dluższe przerwy nie 3 ale czasem 3,5h do 4h. A wczoraj własnie wieczorem małemu zrobiłam po kąpieli jak zwykle 150 ml i jak skończył to tak zaczął wrzeszczeć i okazało się że dalej głodny ( a jadł 3h wczesniej) dorobiłam 30 i wydoił wszystko i sie uspokoił. Ja też nauczycielka ale u nas cienko ze znalezieniem czegoś...siedza takie na emeryturze i miejsca zajmują:wściekła/y:
EWAD- Witaj:-) No tak to z tymi skokami jest ale jak się je przetrwa to u mnie synek do rany przyłóż :tak:
Martyna- a nie mogła zaszczepić dzień wcześniej?? Coś by jej sie stało? dziwne..

A co to ten otulaczek? moje kochane dziecko niestety caly czas od poczatku spi z nami w lozku cala noc..musze sie wiac i zaczac ja odkladac do jej lozeczka ,ale fajnie mi tak sie z nia spi:) i napewno wygodnie bo karmie piersia i jak sie budzi na jedzenie to tylo ja przytulam do cycusia naje sie i idze spac dalej:) tylko biedny maz wcisniety w sciane:) hihi

Aha..kurcze to faktycznie pech
A co do spania, to nasz mały też śpi z nami. Tylko teraz już robie tak że po kapaniu do łóżeczka go daje i jak się budzi na jedzenie to do nas już przenoszę, bo i tak nie chce spać potem odłożony do łóżeczka..więc czekam aż zacznie przesypiać całe noce to nawet nie zauważy ze spi w łóżeczku;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry