reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Ja z innej beczki - nie mam pomysłu jak uśpić Małego. Jeszcze niedawno zasypiał pięknie sam w łóżeczku przy włączonej karuzeli. Teraz też może by zasnął ale z kciukiem w buzi, a że ja mu go ciągle wyciągam to spać nie może. Nie wiem już co wykombinować. Widać, że mu się chce spać ale bez palucha nie może usnąć - właśnie podrzuciłam mu pieluchę, więc dostaje przy niej nerwa, bo nie może chwycić palucha. Smoczka nie chce. Jedyny sposób to oczywiście albo do cycucha, albo na rączkach. Ale nie chcę żeby tak usypiał, poza tym chyba za chwilę mi ręcę odpadną, bo już waży prawie 7 kg.
Poza tym to chyba mamy kolejny skok rozwojowy (mam nadzieję, że mu minie) bo w nocy też kiepsko spał, tzn. budził się co 2-3h i płakał, pił. A ostatnio budził się już tylko raz w nocy (po ok. 6-7 h od kąpania) i potem po kolejnych 5h, tak ok. 7 rano. Oj wszystko mu się poprzestawiało.
Idę do niego bo strasznego nerwa ma. Jak ma takiego nerwa to go biorę na ręcę żęby się uspokoił i potem odkładam, ale właśnie nie wiem też czy dobrze robie??? :sorry2:

reklama
Witam,
jestem tu nowa:) Mam Jasia urodzonego 12.09.2012. Siedzimy sami w domku, bo mąż cały dzień pracuje. Niestety umowa o pracę została mi przedłużona tylko do dnia porodu, więc nieprędko wrócę do pracy.Zapewne to lepiej dla Młodego, tylko czy też dla mnie też?
Anmika - też chyba właśnie przechodzimy skok rozwojowy. Jaś przesypiał ok 7 godz w nocy a teraz budzi sie co trzy. W ciągu dnia ma problemy z zaśnieciem i jest bardzo nerwowy. Mam nadzieję, ze niebawem to minie, a w nagrodę pojawią się kolejne umiejętności.
Przy okazji - szukam mam do wspólnego spędzania czasu, między innymi na spacerach. Mieszkam w Warszawie na Ursynowie, dokładnie - Natolin

Martyna Meczke ile tygodni miałyście przerwy między szczepieniami? nam wyznaczyli jutro szczepienie ale to dopiero 5 tygodni minie od ostatniego a czytałam że ma być sześć więc wybieramy się za tydzień dopiero.

U nas już ok - pierś nie boli i tatuś wraca dziś do domu. Mała się strasznie rozgadała - w nocy zamiast obudzić mnie popłakiwaniem o jedzenie, wołała tym swoim cudnym głosikiem eooeoo, gruu itd:-)

anmika może to u Ciebie jakiś skok rozwojowy mój tak ma jak ma skoki.
Dziś spał pięknie ale teraz ubzdurał sobie ze sam spać nie bedzie i jak tylko czuje ze wstaje to jest ryk a jak patrze na niego tomu strasznie chce sie spać
Martyna Meczke trzymamy kciuki - zdaj relację jak poszło

Mi skończyła sie umowa z dniem porodu i wracać nie mam gdzie od lutego powinnam szukać roboty ale to też tak jak Ryba pisała niania tu pod warszawą około 1800zł więc musiałabym znaleźć pracę za co najmniej dwa razy tyle zeby to wszystko miało sens i szczerze nie wiem jak to będzie mieszkam z teściami ale teściowej nie zostawię małego bo opiekuje sie już córką szwagierki i byłoby to za duze obciążenie a po za tym sama jest schorowana... Na razie muszę zrobić prawko w piatek jadę zapisać sie na egzamin teoretyczny później moze bedę próbować projektować i w ten sposób coś dorabiać bo rynek tez tu jest koszmarny projektantów dużo a klientów mało

EWAD Witamy ! :) ja jestem z okolic warszawy ale na wspólne spędzanie czasu jestem bardzo chętna bo nie mam znajomych z dziecmi a tak jak u Ciebie mężu całe dnie w pracy ... no a samej wyruszać na miasto czasem brakuje odwagi i chęci do ogarnięcia sie Swoją drogą zazdroszczę mamusiom z "miasta" tam jest tyle zajęc dla mam z dziećmi

Ostatnia edycja:
ANMIKA dobrze robisz :) przecież skarbuś jeszcze za mały, żeby pozwolić mu płakać czy się bardzo denerwować. Lepiej uspokoić i odłożyć niż by się miała prawdziwa awantura rozpętać. Co do usypiania to może popróbuj z innymi smokami? A może rękawiczki-niedrapki zakładaj? Jesli to nie pomoże to chyba tylko zagryźć zęby i przeczekać i wyjmować kciuka aż zapomni o paluszku...

kasieczek popatrzyłam do siebie w ksiażeczkę i jest tak: pierwsze szczepienie jest w 2mc, drugie szczepienie w 3/4 miesiąc życia, trzecie szczepienie 5/6 mc życia ale jak są dodatkowe szczepienia jak np pneumokoki to odstęp musi być 6 tygodni - tak mi już mówiła lekarka

ale mnie rozłożyło głosu nie mogę z siebie wydobyć, dzięki Bogu, ze miałam jeszcze ważne w szafie moje leki na inhalacje na astmę to sobie właśnie zrobiłam bo myślałam ze się uduszę

fasolka dziękuje za życzenia zdrówka na pewno się przyda
patrysia tez jestem za takim modelem rodziny
martyna &&& za szczepienie
ewad witaj ja tez mam jasia z 12 września

Witam,
jestem tu nowa:) Mam Jasia urodzonego 12.09.2012. Siedzimy sami w domku, bo mąż cały dzień pracuje. Niestety umowa o pracę została mi przedłużona tylko do dnia porodu, więc nieprędko wrócę do pracy.Zapewne to lepiej dla Młodego, tylko czy też dla mnie też?
Anmika - też chyba właśnie przechodzimy skok rozwojowy. Jaś przesypiał ok 7 godz w nocy a teraz budzi sie co trzy. W ciągu dnia ma problemy z zaśnieciem i jest bardzo nerwowy. Mam nadzieję, ze niebawem to minie, a w nagrodę pojawią się kolejne umiejętności.
Przy okazji - szukam mam do wspólnego spędzania czasu, między innymi na spacerach. Mieszkam w Warszawie na Ursynowie, dokładnie - Natolin

Witaj EWAD! To mamy dzieciaczki urodzone tego samego dnia! Ja też tak właśnie myślę, że to ten skok - choć na pewno też ten kciuk!. Właśńie założyłam mu niedrapki i dostaje nerwicy - wątpie żeby usnął. Nie śpi już od 8, a ziewał już o 9.30. Właśnie zastanawiam się czy dalej go męczyć czy wziąć na spacer? Tylko na spacerach też średnio śpi - jakieś pół godziny twardo, a resztę z pobudkami co chwilkę. Oj chyba te "skoki" męczą te nasze pociechy. Biedaczki. Lecę bo słychać nerwy, oj oj

reklama
hm ja to mam w nocy troszkę problemu z usypianiem ale najczęściej zostawiam go w włączonym bujaczku ze smoczkiem w buzi i sam zasypia, a na dniu leży i jak się zmęczy to sam zasypia nawet bez smoczka, jak nie może zasnąć to kładę się przy nim przytulam i bujam go swoja ręką i raz dwa śpi, zauważyłam tez ze najlepiej śpi musie w mojej pościeli chyba dlatego, ze czuje zapach mamusi

Do góry