reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Cloudynka, Gorgusia dzięki, ja macham zwykłym, ręka mnie już boli, zaraz zakupię ten co Wy skoro jesteście zadowolone, dzięki!

Axa o tak proooooszę o ten spis na dziewczynkę, zapiszę sobie na zas :* bardzo!
co do trzymania główki mój akurat silny od urodzenia, w zasadzie już po tygodniu trzymał nieźle, a teraz mocno, ale lubi na brzuszku a już brzuszkiem na moim to uwielbia :) ale nie martw się, ma jeszcze czas :)) chyba chłopcy silniejsi hihi
aha, a czemu po jedzeniu nie wolno na brzuch? że uleje?

Awersja my też główkę musimy pilnować, różnie z tym, bo czasem straszny ryk jest, ale widzę poprawę :)

Malenstwo mnie swędziało gdzieś do po miesiącu jak zaczęły mi tam wrastać włoski, myślałam, że się wścieknę! ale teraz już jej nie czuję. Tylko wałeczek mnie wkurza.

Kasieq u nas z usypianiem różnie, na butli lubię bo idzie gładko :D ale zazwyczaj jest darcie i smok lub bujanie, spiewanie, głaskanie to w ciągu dnia a wieczorem u mnie na brzuszku i potem do łóżeczka :) w każdym razie sam nigdy nie zasnął

Maluszek co do ciemieniuchy któraś na sierpniówkach chyba pisała, że linomag pomógł rewelacyjnie bo oliwka rady nie dawała :)

karmienie piersią - też minusów nie widzę, strasznie źle mi z tym, że coś nagle się sypnęło, bo szło rewelacyjnie :(
choć może dużo racji ma Liljana, jak patrzę na to ile czasu dziś spędziłam z laktarorem to mi aż przykro, póki był przy cycku to było super, a teraz przy cycku płacze a mi serce pęka...

Megan podobno 1-2 lat, jeli chcesz naturalnie rodzić to wtedy to biorą pod uwagę, jak wcześniej to chyba z zasady cc no i większe ryzyko dla macicy chyba, sama nad tym baaaardzo rozmyślam...

reklama
polisia jeszcze zapytam czy jak maluch Ci wariuje przy piersi to odbijasz go może? Bo może sie nałyka powietrza i to jest przyczyna nerwów. Ja czasami nawet z 2 razy w trakcie karmienia musze odbic smyka i potem je spokojnie. Inną przyczyną takiego denerwowania się przy cycku może być np. to że w tym początkowym mleku jest dużo laktozy, a ona jest czasami cięższa do strawienia dla malucha, powoduje tez podobno wiecej gazów, czytalam, ze można sprobować odciągnąc to początkowe mleko i potem malucha przystawić. Czasami tez takie nerwy są przy piersi jesli podaje sie dziecku butelkę lub smoczek (nie wiem czy Ty podajesz) bo ssanie jest inne.

Palemko ja winko bardzo chętnie tylko kto mi się dzieciem zajmie jak się upije:-D;-) Ja też się pochwaliłam że plan mamy tylko że moje dziecko już ma go w nosie i spać nie che w dzień:wściekła/y::szok: dzisiaj bardzo aktywna jest i 3 drzemki po 30 min widać tyle jej wystarczy może w nocy zacznie lepiej sypiać nadzieja matką głupich, ale się pocieszam że chociaż jje co 3godz po 90-120ml. Kurcze nie wiem jak ci pomóc z tymi krostkami, ale może to nie mleko tylko twoje kosmetyki, perfumy proszek do prania których ty używasz.
maluszek idź do alergologa na własna rękę i poproś o testy poco męczyć maluszka. Ostatnio czytałam że objawem alergia jest właśnie tzw Sapka, ale to może być tez spowodowane miękkim podniebieniem, albo zwykłym katarem. Najlepiej zmienić lekarza skoro nic nie che z tym zrobić!
Axarai moja mała głowę trzyma od 1 tyg. na macie ok 10 min wytrzymuje, a na moim brzuchu nawet 2 godziny śpi :p tylko że ja wtedy nic nie mogę robić:/ dałam foteczki. O której Porodówka??
Claudynka wy we dwójkę ja walczę sama:/ mój w pracy i chory więc i tak się do małej nie zbliża od 4 dni:wściekła/y:
Mafu mnie boli krocze jak mam @ ale szew zewnętrzny mi nie przeszkadza za to blizna na wewnętrznych szwach jak dotykam to strasznie gruba jest:/

a nasz Oli bardzo wczesnie zaczal podnosic glowke, sciska mocno moj palec czy co tam dostanie pod lapke i jest silny :) bardzo lubi u taty na klacie spac a u mnie w poprzek kolan i baczy ze hej ;) na brzuszku tez juz coraz wyzej podnosi glowke. ciesza mnie jego postepy a najbardziej jak sie smieje i patrzy mi w oczy :)

dziewczyny a Wy macie ta brazowa kreske? u mnie wciaz mocno widoczna.

Byliśmy u alergologa mały dostał zaświadczenie na mleczko bebilon pepti na razie musi jeść 2 miesiące a potem zobaczymy następna wizyta w grudniu. A ja no cóż mogę jeść tylko gotowane kotlety czy pulpety żadnych wędlin kiełbas parówek a z owoców tylko jabłka gruszki i śliwki ehhh lepszej diety nie trzeba :szok:

martusia i mnie też jest jeszcze wyraźna
Masakra jakaś, wróciłam z małą ze spaceru o 16 i ona nadal nie śpi:szok::no: leży teraz w rogalu i kupala wali:-D:-D

Ryba dzięki, no obecnie odbijam, bo się mocno nałyka powietrza, czasem co chwilę muszę go odbeknąć, kiedyś w ogóle nie musiałam, nocą też w zasadzie nie muszę, za to za dnia masakra i on się wkurza i po chwili nie chce ssać, w efekcie mało co zjada, mi słabnie laktacja i on głodny i dupa blada. Dzisiaj podawalam mu moje odciągnięte ile dała rady, w zasadzie dałam radę w 90% i nie krzyczy, pije, zjada i jest naprawdę bardziej zadowolony. Ale o matko jakie to przerabane to odciąganie, mycie, dawanie, masakra szczerze mówią. Ale nie mam pomysłu z cycem, naprawdę dawałam i próbowalm ale on dopuszcza a potem płacze, beka i w ogóle :( zresztą on właśnie to pierwsze mleko połknie a potem nie chce bo już próbowałam dawać mu takie mniej napompowane cyce, które mniej tryskają i też nic. Chyba leniwy jest, ale sama go nie rozleniwiłam, butla jest dopiero teraz jak wyłapałam, że coś jest nie tak, wcześniej cyc no i mam zonka w sumie.

Martusia kreskę mam mooocną bardzo! chyba do pół roku może znikać tak czytałam ale może któraś doświadczona da znać :D

no mój mały tez teraz częsciej odbija, kiedys w ogole, potem czasami, a teraz często. To zapewne dlatego, że teraz maluchy juz lepiej potrafia ssać, bardziej lapczywie, nałykaja się więcej powietrza, u mnie tez teraz mleko szybciej wypływa niz kiedyś i mały chcac nadążyć połykać łapie powietrze, no i jak tak szybko leci mleko to on tak cmoka przy piciu i to tez powietrze mu leci, więc czasami podczas picia odbijam nawet 2 razy, a jak skończy to jeszcze raz, dwa :) Za to w nocy nie odbija w ogole i odkładam go do łózeczka prosto od piersi i jest ok, podobno w nocy mleko leci trochę wolniej, i rzeczywiście chyba tak jest bo cmokania nie słyszę i odbijac nie musi.
No pewnie jak to pierwsze mleko połknie to mu sie gazy zbierają w brzuszku i go to zniechęca. To jedynie odciąganie pierwszego mleka, może cos to da.
Jesli chcesz to napisz jeszcze na tym forum co Ci podałam, tam sa madrzejsze osoby ode mnie i ekspertka od laktacji. powodzenia :)

reklama
Polisia jak tylko dostane namiar na stronę to Ci dam.
Kasieq mała Lenka trzyma główkę cudnie! PORODÓWKA niestety o 22:30:crazy:
Mój M wziął Malutką tak jak Rybka mówiła, i trzyma główkę skubana! A na brzuchu nie chce! Oczywiście nie tak jak mały Rybki, ale trzyma:-)
Claudynka nie cierpię gumipalto!!!! Ale pierwszy cykl z anty, to wolę nie ryzykować:rofl2:
Rysia Kochana! Jak tam u Ciebie? Lepiej?

Do góry