reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Monaliza obyś nie miała takiego opamiętacza jak ja :-(nie życzę tego nikomu...popłakałam się oj a serce boli do dzisiaj jak sobie o tym pomyślę...

Lotka
dziekuje:*

reklama
Jeśli Lotka a tak pisze:tak:ogarnia to mysle ze w sumie nie ma takiej potrzeby ...Risa oczywiscie dzieciaczki najwazniejsze ....moja mała drogi wieczor bez problemu i bujania usneła SAMA w łozeczku:szok: :szok::-D:-D

Ja wczoraj kolacyjka itp myslałam ze cos bedzie pierwszy raz po porodzie a tu głupia @ sie przyplatała:wściekła/y: :wściekła/y:

a my wreszcie mamy chrzestnego uffffffffff, ale termin chrztu nadal pod znakiem zapytania

ja ostatnią miesiączkę miałam na początku listopada 2011, póki co cisza

moje dziecko pobija rekordy spania w nocy - całe 8h

bebe, ayni, megan i moj mnie wkurza. owszem wykąpie dziecko (to starsze) ale slysze tylko przyniesz piżamke, pościel łóżeczko, spakuj małą (jak jadą gdzieś) ubierz ją, nakarm. a gdzie są tetrowe pieluszki wrrrrrrr

jakbym czytała o swoim :-):-D

Popatrzyłam dzis w kalendarz i :szok: na smierc zapomniałam my dzis mamy 16 :-p:-) rocznice slubu:-):-)kiedy to przeleciało:szok::-D:-D

niesamowite jak ten czas leci
Gratuluję takiej rocznicy
i życzę Wam szystkiego co najlepsze
przede wszystkim MIŁOŚCI

Moj maluch ma lekko zaczerwienione i troszkę mniejsze jedno oczko. nie ropieje mu, ani nic. A zaczerwieniona jest powieka górna, nie białko oka. Chyba musze to skonsultować u lekarza... Miała któraś do czynienia z takim czymś?

moja Zuzka czasami tak ma
ale ona lubi się drapać

moja córcia nie chce smoczka :( zasypia tylko przy cycku, a ja juz nie mam sily, moczylam nawet smoka w moim mleku, ale tylko oblizala i od razu krzywa mina :( probowalam roznych smokow i żadnego nie chce :( moze któras z Was ma jakis pomysl? bardzo chetnie ssie piastke :(

to tak jak moja
smokiem pluje - już wypróbowałam z 3 rodzaje
a piąstki i paluszki chętnie

u mnie @ nadal nie ma, ostatnia 14.12.11 :-p

w ksiazeczce zdrowia synka jest schemat karmienia dla dzieci sztucznie lub naturalnie karmionych a dla mieszanych juz nie ma. ja bym pediatry spytala dla pewnosci. moze 5mz?

len nie chce na brzuszku dzwigac glowki ale jak jest na reku to podnosi glowke i kreci na wszystkie strony nia. no i pakuje lapki do paszczy co mnie strasznie denerwuje szczegolnie jak go karmie i tak robi.

ja pewnie będę wprowadzać od 4m, ale dla pewności można spytać pediatry ;)

heheh tak zrobiło się cale mnóstwo malutkich termosiczkow hahaha
doti auto zrobione, na szczęście tylko 35zl, a m sam zrobił
ayni jak bym czytała o moim m, no, ale czapkę przyniósł i to aż dwie heh
fasolka wszystkiego naj, dobrze, ze się w porę zorientowałaś, a dziecko śpi żeby dać mamusi świętować tylko co w nocy nie będzie buszować tfu tfu
pauline ja tez bez @ i to nie karmiąc piersią

uciekam spać bo padam na pyszczek tzn na klawiaturę heh

to super, że za taką cenę i m potrafi ;)

Dziewczyny obejrzyjcie sobie, ja się uśmiałam
Kłótnia dzieci - Filmixxy.pl - YouTube

Ja też nie mam jeszcze @, a ostatnią miałam 14 grudnia. Starszaka karmiłam piersią 10 m-cy i dopiero po zaprzestaniu wróciła mi normalna @.

super
ale się uśmiałam :-D

hejka :)
Małż poszedł z młodą na szpacerek, to ja w ramach "wypoczynku" sprzątam i gotuję :) i szperam po necie, bo :
mała mi zaczęła jesć ładnie co 3, a nawet ponad 4h (wczesniej jadła co 40 min ), ale jak to zapisuje i obliczam, to na dobę wychodzi między 450 a ok 600 ml. Czy to nie jest za mało ????????? Ona ma już 10 tyg :baffled::confused:

kużwa wiecznie jakieś sztresy ...

I mam jeszcze jeden problem, to głupie Bebeiko ha ( bo zmieniłąm ze zwykłego Bebika ) ciągle zatyka mi smoczki w butelce !!! Kuźwa no !!!! Już nawet zmieniłąm smoczek na dwójkę i też zatyka !!!!
Miał ktoś podobny prblem ????????????????????????:confused::confused:

future - czyż by saga ??????????????????? hahahahhahah:happy2:

Palemko pisałam już ci kiedyś
my mieliśmy taki sam problem :tak:
spróbuj smoczka o zmiennej przepustowości
my mamy butle z TT i zakupiliśmy smoka ze znaczkiem x ;-)

moja zjada max 450 na dzień dzisiejszy

Cześć dziewczyny, chciałabym się do was przyłączyć.:tak::tak::tak: Przyznam się szczerze, że czytam was od początku jak tylko wskoczyły wrześniowe przyszłe mamy, sama nie wiem czemu dopiero teraz piszę, no ale coś o mnie; mieszkam w Gdańsku, mam 27 lat, dzień przed moimi urodzinkami tzn. 14.09.2012 przyszła na świat moja "kruszynka" niestety miałam cc, w sumie to chyba lepiej bo ta moja "kruszynka" ważyła 4385g. i mierzyła całe 62cm. i nazywa się Filip:-):-):-):-) teraz rośnie jak na drożdżach i waży już 6kg. Karmię troszkę piersią, ale głównie mm ponieważ synek moim mleczkiem chlusta:no::no::no: troszkę mi szkoda chciałam karmić naturalnie, ale wolę dać mm (bebilon ar) niż ma się ta moja kruszynka męczyć, to tak pokrótce o mnie:tak::tak:

witam ;-)

A ja wczoraj znowu @ dostałam:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: a miałam przeciez 30.10-2.11:szok::szok:
jak cię to martwi to może zapytaj lekarza

hej ho. a my dziś z Hesią wyhodne miałyśmy i pojechałyśmy z babcią na wystawe kotów, bo hesia uwielbia i na basen ;) a tatuś został z Guciem ;) no i się wyszalałam, ze padam. ale guniu śpi, wiec okej.

Zobacz załącznik 514183Zobacz załącznik 514184Zobacz załącznik 514185Zobacz załącznik 514186Zobacz załącznik 514187Zobacz załącznik 514188Zobacz załącznik 514189Zobacz załącznik 514190Zobacz załącznik 514191
super zdjęcia i czas wolny :-D

Macie racje dziewczyny! Co to musi być za baba, która obcemu facetowi wysyła takie smsy, a to, że mężatka to jeszcze gorzej o niej świadczy, cóż muszę uważać...a mój teraz nosi telefon w kieszeni! A ja chodzę i mu dogaduję na każdym kroku niech wie, że mnie tak łatwo nie udobrucha!

kontrola musi być ;-)
nie ma zlituj się

cześć dziewczyny
ja piszę bo... będzie mnie dużo mniej...
będę sporadycznie na BB
dlatego chciałabym, żebyście się zastanowiły nad nowym moderatorem, który wspierałby Lotkę
bez sensu będzie, zebym zajmowala funkcję moderatora jeżeli mnie tutaj moze nie być.
Nie będę miala za złe jeżeli mnie z tej funkcji wywalicie.

ogólnie po krótce...
mój starszy synuś bardzo przeżywa przybycie na świat brata... wcześniej hmm nie widziałam tego bo byłam zbyt zajęta siedzeniem na kompie - taka jest prawda... oczy mi się otworzyły jak Sebciu po drzemce 3 dni temu nie przyszedł do mnie więc ja do niego poszłam bo slyszałam, że wstał. Jak weszłam do pokoju mój synuś siedział w kącie ze smoczkiem i haleczką z którą chodzi spać. Jak do niego podeszłam to mnie odepchnąl płacząc i mi powiedział, że mam sobie iść do dzidzi... serce mnie zabolało... przytuliłam go bardzo mocno a on sie we mnie wlepił tak, ze mnie puścić nie chciał i siedział wtulony przez 30 minut - nawet placz Adriana nie spowodował, ze przerwaliśmy tulaski dałam jemu podjać decyzję kiedy chce przestać się przytulać.Dało mi to sporo do myślenia... Mam do siebie dużo żalu , że przez chwilę dla siebie, zeby posiedzieć na BB nie poświęcałam tego czasu synkowi. Zamkął się w sobie chodzi tylko ze smokiem i halką. Od 3 dni na razie jest inaczej i mam zamiar poświęcać mu dużo więcej czasu co wiąże się z tym, że nie będzie mnie na BB.
Będę zaglądała w miarę mozliwości, ale pewnie nie dam rady Was nadrabiać :(
Przykro mi, ale w tym momencie ważniejsze jest dla mnie dziecko

Risiu rozumiem
dobra decyzja
odezwij się czasem
rodzinka najważniejsza

fasolka łoł długo wytrzymałaś bez ;-)
RiSiA doskonale Cie rozumiem, mnie tez net wciąga bardzo, za bardzo, ale staram się siedzieć tylko jak mala jest w przedszkolu lub m jest w domu i mnie zastępuje lub po nocy co lubię najbardziej, i ograniczyłam swoje bycie na forum głównie tylko do wrześniówek, trzymam &&& żeby Ci się poukładało

swoja droga mój komp to staruszek i ma już 10 lat, często idzie do renowacji do szwagra i dziwnie wtedy doba wydaje mi się jakby dwa razy dłuższa, mam wtedy czas żeby nadrobić swoje hobby etc

419_442905999079229_542048439_n.jpg

na dobranoc zostawiam Wam prezencik :) :*

reklama
mam doła jak stąd do kosmosu :no:
byłam u ginka, pani w recepcji na mój widok mówi tak: zaraz zważę Pania i zmierzymy ciśnienie :-D a ja do niej ,że nie jestem w ciąży :wściekła/y: zaczęła mnie przepraszać :-(
ginek obejrzał, przepisał luteine na wywołanie okresu, stwierdził,że się brzydko zagoiło i to co wystaje to już tak zostanie, tylko plastyka pochwy mnie ratuje :wściekła/y::-(

Do góry