reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Oczywiscie mama zrobila foto jak sie ładnie osrał :-D:-D:-D

My juz po kapaniu i lulaniu:-) kapiel wspolna udana dalismy rade, najpierd Dawidek grzecznie poczekal w lezaczku jak umylam wloski a potem wzielam go do siebie:-) bylo super

Przed kapielem mi zasypial:szok:ale zagadalam go i odrazu zabralam do mycia potem dalam mu butle zasypial, az nagle oczy jak 5zl i koniec,jakis nerwowy sie zrobil:szok: ryk i koniec nawet cyc nie pomagal pierwszy raz:-D chcial byc na rekach i koniec bron boze odlozyc, zasnal mi wkoncu jak bo lulalam na kolanach tak jak robi to tata, czy mu go brakowalo czy co??? udalo mi sie go odlozyc mam nadzieje,że zasnal a nie ze zaraz bedzie ryk:-) ulal oczywiscie... nie wiem co mu sie dzieje...

No ja tez zazdroszcze przespania tylu godzin mi Dawidek daje pospac 2 godzinki:-) mam nadzieje,że za jakis czas da pospac dluzej,chociaz jedna noc:-)

Najlepsze bylo to jak dzis przyjechala moja bratowa z moja chrzesnica ma 2,5 roku no i opowiadam,że zrobił kupke itd i mowie "osrał nawet jajka" a ona na to przerazona! "ciocia no co Tyyy?? to jak my teraz bedziemy je jesc" hahah:-D:-D:-D:-D przypomnialo mi sie bo wlasnie bratowa zadz i mowi,że jedli o 19stej jajka na kolacje ona nie chciala i koniec i dopiero teraz olsnilo ja dlaczego ona nie chciala jesc jajka:-D

reklama
laski w temacie kupkowym...
wlasnie odkrylismy w pampersie procz normalnej kupki troche sluzu, a po srodku tego sluzu jakby ciemna nitka. Wzielam chusteczke i rogiem chusteczki dotknelam ale to sie rozmazalo, wiec to kupa musi byc, ale skad ten sluz? Dodam, ze maly sie dobrze czuje, nic mu nie dolega i caly szczesliwy...

:eek:

Oczywiscie mama zrobila foto jak sie ładnie osrał :-D:-D:-D

My juz po kapaniu i lulaniu:-) kapiel wspolna udana dalismy rade, najpierd Dawidek grzecznie poczekal w lezaczku jak umylam wloski a potem wzielam go do siebie:-) bylo super

Przed kapielem mi zasypial:szok:ale zagadalam go i odrazu zabralam do mycia potem dalam mu butle zasypial, az nagle oczy jak 5zl i koniec,jakis nerwowy sie zrobil:szok: ryk i koniec nawet cyc nie pomagal pierwszy raz:-D chcial byc na rekach i koniec bron boze odlozyc, zasnal mi wkoncu jak bo lulalam na kolanach tak jak robi to tata, czy mu go brakowalo czy co??? udalo mi sie go odlozyc mam nadzieje,że zasnal a nie ze zaraz bedzie ryk:-) ulal oczywiscie... nie wiem co mu sie dzieje...

No ja tez zazdroszcze przespania tylu godzin mi Dawidek daje pospac 2 godzinki:-) mam nadzieje,że za jakis czas da pospac dluzej,chociaz jedna noc:-)

Najlepsze bylo to jak dzis przyjechala moja bratowa z moja chrzesnica ma 2,5 roku no i opowiadam,że zrobił kupke itd i mowie "osrał nawet jajka" a ona na to przerazona! "ciocia no co Tyyy?? to jak my teraz bedziemy je jesc" hahah:-D:-D:-D:-D przypomnialo mi sie bo wlasnie bratowa zadz i mowi,że jedli o 19stej jajka na kolacje ona nie chciala i koniec i dopiero teraz olsnilo ja dlaczego ona nie chciala jesc jajka:-D

no to ci maluszek niespodziewankę zrobił
fajny tekst tej małej :)))))))))))))))))))))))

a ja mam już kuchnię zrobioną
lalalalala
hip hip hurrrrra

tylko ciekawe kiedy cały ten syf usprzątnę ;)

przyszedł mi ten gips do odlewów, jak zrobię to wstawię foty ;-)
jutro idę do lekarza, chyba mogę iść na dzieci zdrowe z ta wysypką? no bo na chorych to może coś złapać a w czwartek mamy to szczepienie :-(
mój sie dzis osrał aż na plecy :-D
no i udało nam się pierwsza kąpiel bez krzyku i histerii-wykorzystałam porady z książki "Język niemowląt" i poskutkowało :tak:

stokrotka.af
Czyli co zrobiłaś, że dzieć nie płakał w kąpieli?
Nie wiem, co robię źle.
2 razy udało mi się młodą wykąpać bez płaczu :-(

Awersja spróbuj nalać cieplejszej wody, może będzie lepiej, albo nalać nieco więcej wody. U mnie Artur przez pierwsze dni płakał właśnie dlatego że woda była nie na tyle ciepła jakby mu pasowało i też mniej żeśmy nalewali, a jak raz mąż w sumie nie specjalnie nalał cieplejszej i więcej mu się nalało, to jak ręką odjął wszystko przeszło. Teraz synek to taaaki rozluźniony jak się kąpię że raz omal nie zasnął:-D Bardzo lubi sie kąpać a najbardziej mu sie podoba jak przewracam go na brzuszek i sobie tak leży i głowę do góry unosi ze ho ho ( oczywiście asekuruje mu główkę żeby nie dał nagle nura)

moj tak samo plakal przy wodzie wg temperatury ksiazkowej (34-36 stopni) a teraz sie kapie w 38 i nie placze juz i mu sie podoba! Dzis krzyk byl przy rozbieraniu, bo juz glodny i zmeczony, ale jak tylko go wlozylam do wody to krzyki ustaly jak reka odjal :)

no i wyleczyl sie z fobii : nie lubie jak sie mnie ubiera, przebiera i cokolwiek robi z ciuchami czy pieluszka :D

teraz juz jest taki aniol ze rzadko kiedy placze, chyba ze w nocy na jedzonko, ale tak bardziej jeczy , prawie nie placze w ogole.

awersja- spróbuj przed włożeniem małej do wody położyć na nią jakieś suche ubranko i razem z tym ubrankiem pomalutku do wody, na córeczkę mojej siostry tak poskutkowało że nie można teraz jej z wody wyjąć :-D

reklama
Do góry