reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

jasminum współczuje bólu zęba, jejku to chyba jeden z najgorszych boli

wiem, ze już gdzieś to było, ale powiedzcie mi co się robi jak dziecko ma przepuklinę, mój ma mega, od czego to? co robić? oczywiście wiem, ze iść do lekarza, ale nim się tam dostaniemy/ wybierzemy?

reklama
Fasolka Moja na razie ma czerwoną w kropkę w miejscu wkłucia.
Patrycia fotka Marcela Boska:p Mina pod tytułem "Nie rób fotki bo ja taki nie uczesany:p Hehehe... Po prostu mistrzostwo!
Risia moja do tej pory spala w swoim łóżeczku ale od kilku dni w nocy biorę ją do siebie bo strasznie nie spokojnie śpi i wybudza się co 15 min:/ w dzień tylko łóżeczko ale lulam na rekach i odkładam bo już sama nie che zasypiać:/ Od początku próbowałam pilnować się żeby dziecko nie sypiała gdzie popadnie a do wózka nawet nie mam jak jej kłaść bo stoi na dole i targać mi się go nie chce a pewnie było by łatwiej ululać.
martusia* tak! moja często tak krzyczy i jęczy zdarza jej się nawet uśmiechać i śmiać:szok::-D A jak otwiera oczy i wywraca gałkami to normalnie sceny jak z Egzorcysty:szok::confused::shocked2::eek: :-D Nie mam pojęcia co takiemu maluszkowi może się śnić żeby takie miny robić:-D:-D
Megan ja jeszcze nie dostałam, ale to pewnie lada dzień bo już 5 tyg za mną i nie karmie piersią
Axarai Zazdroszczę, moja najdłużej spała 5,5 godz. Czym ty ja karmisz, że tak długo śpi??
Kasiażabka 2 dni to jeszcze nie dużo, ale ja podkurczam małej nogi do brzuszka i wilgotną chusteczka drażnię i kupka sama często wychodzi
Powinnam podziękować jeszcze raz Szwagrowi, że maleńkiej mate sprezentował bo przynajmniej mam czas zjeść 3 posiłki dziennie i posiedzieć na BB a młoda zajęta zabawą:tak:
Do pełni szczęścia brakuje huśtawki co by mi ja jeszcze uśpiła bo ręce odpadają i kręgosłup siada od tego lulania.

Kurcze nie wiem co robić od 3 tygodni karmię moją Kluskę Bebilon Comfort na kolki i zatwardzenia, ale od kilku dni robi dosłownie płynną kupkę 2x dziennie a i tak się przy niej meczy, dodatkowo tę wzdęcia i śmierdzące bąki, ale kolek nie ma. Masakra jakaś. Czytałam że przy tym mleku tak bywa ale mam nadzieje że pediatra coś poradzi, bo kiedyś padnę przy zmianie pieluchy:eek: Czy któraś mama karmi tym mlekiem??
Jak przekonać maluszka do picia wody i herbatki bo z butelki pluje i się krzywi:eek::confused:

Ale się rozpisałam:-D Mam nadzieje że nikogo nie pominęłam, jeśli tak to przepraszam:p

Przespanej nocy życzę wszystkim:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
RiSiA- mój też uwielbia spać z mamą, ale walczę z tym i jak mały zaśnie u mnie w łóżku to przenoszę go do łóżeczka, na początku cały czas się budził (jednej nocy co godzinkę :no:) i o 6 rano poległam i spał ze mną ale takto odnoszę go i już śpi ładne w swoim łóżeczku :tak:
maluszek2012- też śnieg jest lekarstwem też dla mojego smyka, w nocy usnął o 22:30 i spał do 05:30 jak mnie obudził rano to nie wiedziałam gdzie ja jestem taka byłam nieprzytomna (normalnie za długo spałam) bo juz nie pamiętam kiedy spałam tyle godzin ciągiem :szok: dziś w dzień też był spokojniutki i dużo spał (co się u nas nie zdarza niestety):no:
Tygrysek1985- mój był lepszy przespał 7godz. :szok: i obudził się z uśmiechem na ustach :tak:
megan09- mam koleżankę która od samego początku nie ma pokarmu w nocy, w dzień normalnie karmi maluszka tylko piersią ale w nocy mm bo nic nie leci :szok:
anusienka1986- mój mały też miał ciemieniuchę w brwiach :szok: ale już się pozbyliśmy :tak:
fasolka35- ta szczepionka ze szpitala może się "paprać" to jest normalne, mojemu też ropiało, także spokojnie, tylko nie mocz tego miejsca podczas kąpieli. ;-)
*martusia*- tak mój też popłakuje aż nieraz mi go żal, krzyczy i wywraca gałkami :no:

no u nas tylko jedna taka noc, dziś znowu 3 pobudki heh ale dzięki tej jednej nocy trochę sil odzyskałam

u nas dziś minus 5 ło matko wyprawiłam małą do przedszkola ło matko jak ja nie lubię wciskać dzieci w te wszystkie kozaki, rękawiczki, czapki etc. spiłam kawkę i zjadłam pizze na śniadanie ło matko akurat idealnie na mój wielki brzuch :no:;-):-D a wczoraj na kolacje frytki :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: przywitałam się jako pierwsza dziś heh i uciekam pod kołdrę wylezę z niej dopiero jak napala heh

witam się ledwo żyję nawet nie jestem w stanie poodpisywać wybaczcie
boli mnie każdy cm ciała...
gardło mam tak zapchane, że mówić nie umiem
Sebek kicha, smarka kaszle,
Adik kicha i kaszle
no rewelacja
buziam Was

WITAM:)

RISIA i tutaj zdrówka!!!
KASIEQ dziękuje:)hehe te włoski dzięki polarku którego ściągałam i patrzę a tu taki szogunek sie zrobił :D i musiaąłm to uwiecznic :p co do purtów to dobrze że sa gorzej jakby ich nie było...
TYGRYSEK ale śniadanko i kolacja :p
MEGAN ale uroczo!!

Co do @ ja nie mam jeszcz i pewnie nie bedę tak szybko miałą(ja zawsze jak cycusiem karmiłam to nie miałam)...

MARTUSIA zdarza sie tak :)minki również rózniaste robi albo zaczyna nagle szybko oddychac...
MERLIN hehe fajnie to opisałąś :D to musiał być niezły całus ;)
CLOUDYNKA o suwaczki i avatarek jest super:))

Moje dziecie spi ładnie w łózeczku...

MAYBEBABY dawaj nam tu fotkę naszego pierwszego wrześniowego bąbelka:)

Hmm chciałam jeszcze cos napisać/odpisać komuś ale teraz juz nie pamietam...

Witam porannie :-) no i wykrakałam sobie dzis @ dostałam to chyba ona:-p:cool2: mała po wczorajszym kwekaniu cały dzien usneła przed 20 i musiałam ja obudzic o 2 w nocy bo myslałam ze cycuchy mi wybuchna:-D bo w dzien to ja dokarmiam mm 2razy ale w nocy tylko cycek:tak: rano o 5 sie obudziła pokwekała do 7 i teraz spi ja chałupke sprzatnełam podłogi pomyłam prysznic wziełam a teraz przy kompie sniadanko jem a ona dalej spi:-D

Risia zdrowka dla całej rodzinki:tak:

reklama
Witam sie kawowo :-D
Która na kawe wpada :-D:-D:-D???

My dzisiaj nocka przespana od 2 do 7 :-D
I obudzilam sie z nawalem mleka caaaaała mokra ja i przescieradło, moze cos ruszylo po tym kryzysie, a moze to spowodowane bylo tym ze @ dostalam wczoraj - cos w tym musi byc. Bedziemy sie dzisiaj karmic i karmic:-D

Szukam na allegro duzych obrusów najlepiej krem ecru moze byc delikatny wzorek lub gipiura. Tam tyle tego jest ze sie pogubiłam, znacie moze jakiegos sprzedawce obrusów? Powoli szykuje się do świąt no i czas wymyslac co kupic bliskim na prezenty i jak co roku ten sam problem bo oczywiscie nie wiem. Dla najmniejszej już mam :-D

*CLEMENTONI MYSZKA MINNIE INTERAKTYWNA DISNEY POL (2660542250) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Risia kochana zdrówka dla Was !!!

Do góry