reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

reklama
No więc od wczoraj od godziny 16 do każdego karmienia stosuję Delicol. W rezultacie dziś rano powróciła piękna musztardowa kupka z białymi grudkami :-) A więc Młody nie toleruje laktozy. Niestety przy kupce pomogłam, bo dalej są problemy z samodzielnym wyproznianiem. :-( I dalej ciągle stęka jak nie śpi. Wygląda to tak jakby nie mógł się rozluźnić przed zrobieniem kupy. Poza tym od dwóch dni ma problemy z zaśnieciem w dzień. Oczy mu sie kleją, marudzi, płacze jak się go odkłada do wózka, bujam, śpiewam i po wielkich protestach zasypia do puki bujam. Dlatego też dziś musiałam zrobić sobie obiad jedną reka:dry: Teraz zasnął przy cycu i żal mi go odkładać. A na dokładkę odkryłam u niego ciemieniuchę w brwiach :wściekła/y: Specjalnie profilaktyczne wcieram w główkę Olejuszkę a to dziadostwo w brwiach się zagnieździlo :-( Trzeba będzie się z tym rozprawić :wściekła/y:

Dziewczyny jak pomóc dzoiecku przy zaparciach? Amelka juz 2 dni nie może zrobic kupki, preży się i idą tylko pryki:-(

Ja niestety stosuję rureczki Windi. Raz na dzien. obiecuję sobie że przy następnej już mu nie pomogę i poczekam nawet jakbym miała czekać trzy dni, ale lituję się jak widzę, że on tak cierpi. Raz chciałam zastosować pół czopka glicerynowego, ale zadziałał tak jak rureczka - wkładając go małemu do pupki, poluźniłam mu zwieracze i kupka wyleciała razem z czopkiem. Nie wiem co jeszcze mam ci doradzić... masaże?, ciepłe okłady na brzuszek? Sama chciałabym znać ten złoty środek :-(

Cholercia znów podwoiłam posta. sorki :p

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Jasminum cudne minki:-)
Pauline, no mina wymuszacza, że tak powiem najlepsza. Ada do tego zaczęła jeszcze dodawać efekty dźwiękowe:-) typu auuu
Kasiazabka ależ uśmieszek:-) Ja pomagałam kupkę zrobić termometrem, ale gdzieś tak po 5 dniach, oczywiście dzieciom na cycku. Ada robi kupkę bez problemu, i teraz żółtą:tak:

a ja dzis zauwazyłam ze na raczce tam gdzie szczepili w szpitalu najpierw miała takie wypukłe czerwone pediatra powiedziała ze dobrze ze tak ma byc ale dzis widze ze to jej ropieje nie wiem czy to normalne czy jutro do lekarza z tym isc,,,jak to u waszych maluchow wyglada

witam robaczki

moje dziecko jest anty łóżeczkowe - czy wasze maluchy chętnie śpią w lóżeczkach?? mój najbardziej lubi spać w wózku i z mamą:eek: w nocy spimy w 4 i jest mega cięzko jak tylko odłożę Adika do łożeczka od razu się budzi...

Starszak spał wczoraj od 17-7 dzisiaj :eek:

Palemko K odstawiasz D podajesz do 2 roku życia najlepiej:tak:

heh, u nas jest tak ze Mlody najchetniej spi na rekach u mnie lub z nami. w lozeczku owszem przysnie na dluzej ale najczesciej sie zaraz budzi i cyrk od nowa. no i ulewanie pogarsza sprawe spania u nas - ofaflunil cala posciel i lozko.

Dziewczyny jak pomóc dzoiecku przy zaparciach? Amelka juz 2 dni nie może zrobic kupki, preży się i idą tylko pryki:-(

masaz brzuszka, rurki windi, termometr w dupke, espumisan kropelki. ale do 5dni jak nie ma kupy jest ok.

ech, Mlody robi sie coraz bardziej zajmujacy, ja umieram na kregoslup, czasem tez brzuch boli tam gdzie blizna. no i myslalam ze nie bede miala cierpliwosci do synka a tu mam niezliczone poklady gorzej z nia dla malza... no i pokarm wraca ;)

Fasolka ja nic nie widzę:eek: nie no na pewno nic nie ma, tym bardziej, że nie wiem gdzie szczepili, i obejrzałam dokładnie:tak:
DiLady śpi dzisiaj cały dzień, śpioszek mały:tak: Rano stwierdziłam, że dzisiaj dzień piżamowy, i córeczka się słucha:-D

moj od 2 dni przesypia prawie cale dnie a w nocy buszuje i pragnie towarzystwa - musze mu wytlumaczyc ze na odwrot jest :)

Fasolko Oli ma taka czerwona kropke na ramieniu patrzylam. pediatra mowila ze tak ma byc.

fasolka u mojej córci też ropiało. i mowili, ze tak ma byc, ale jak się strupek zrobi, to nie moczyc. a Małemu jeszcze nic się nie robi. narazie czerwonawe.

kasiazabka - mi pediatra kiedys powiedziala, ze nie mozna codziennie pomagac rurką czy termometrem, bo mięsnie odbytu się rozleniwią i będzie dziecko coraz trudniej się załatwiać.

ja proponuję mojej podawałam trochę wody przegotowanej na czczo do popicia i nie miala zaparc. a teraz stosujemy infacol, i maly potrafi pomarudzić ale po 5 minutach spinania jest kupka.

reklama
fasolka u mojej córci też ropiało. i mowili, ze tak ma byc, ale jak się strupek zrobi, to nie moczyc. a Małemu jeszcze nic się nie robi. narazie czerwonawe.

kasiazabka - mi pediatra kiedys powiedziala, ze nie mozna codziennie pomagac rurką czy termometrem, bo mięsnie odbytu się rozleniwią i będzie dziecko coraz trudniej się załatwiać.

ja proponuję mojej podawałam trochę wody przegotowanej na czczo do popicia i nie miala zaparc. a teraz stosujemy infacol, i maly potrafi pomarudzić ale po 5 minutach spinania jest kupka.

no wlasnie tez mozna wode przegotowana na czczo i niech dziecko pije ile chce.

Do góry