reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Hallo Kobitki!!!
Ależ zimno, nosat mi zamarzł:-D
Tygrysek, no bardzo dietetycznie:-p ale ja też nie mogę sobie odmówić dobrych rzeczy! Zawsze wieczorem mówię sobie "od jutra koniec ze słodyczami!" a na drugi dzień udaję, że mam Alzheimera:cool:
Rysia o Matko! To się narobiło! Zdrówka życzę!
Merlin daj znać co tam doktorka powiedział! Trzymam kciuki, co by Krzysiowi nic nie było!!!!
Fasolka ja też coś dziwnie czuję tak jak na @:baffled: Jeżeli 12 października to nie była@, to może teraz. Ja to bym się ucieszyła, bo tabletki anty mam, a tu pierwszy raz w gumipalcie, i do bani było!
Mi ginka powiedziała, że spirala pp CC dopiero za rok:dry:
Moje dziecię też w łóżeczku. W nocy zawsze, a w dzień to spała w dużym pokoju na kanapie, co bym miała ją na oku, ale od wczoraj zauważyłam, że strasznie marudziła w dzień, i poszłam ją zanieść do łóżeczka, a ona ziu i zasnęła, i tak przez cały dzień. Dziś to samo, ja ją na kanapkę, a ona jęczy, no to zaniosłam do łóżeczka i teraz śpi:-) No woli w swoim koszyczku skubana:-) A ja wciągam śniadanko:tak:

reklama
witam robaczki

moje dziecko jest anty łóżeczkowe - czy wasze maluchy chętnie śpią w lóżeczkach?? mój najbardziej lubi spać w wózku i z mamą:eek: w nocy spimy w 4 i jest mega cięzko jak tylko odłożę Adika do łożeczka od razu się budzi...

Mój też się budzi jak go odkładam do łóżeczka, ale go zostawiam do samodzielnego zaśnięcia i w końcu zasypia. w dzień śpi na naszym łóżku, na bujaczku albo w wózku, ale na wieczór i w nocy jest odkładany do łóżeczka i samodzielne zaśnięcie zajmuje mu około 5-15 minut. Nie ma sensu go usypiać wcześniej, bo odkładany i tak się wybudza. Jak go wkładam do łóżeczka to nigdy do niego nie mówię, staram się też w miarę szybko zniknąć z jego pola widzenia i tylko nasłu****ę czy zasypia, czy się wierci, czasem podam mu smoczek i znów szybko odchodzę żeby mnie nie widział. Mały zostaje sam w pokoju i zwykle po jakichś 10 minutach zaglądam i już śpi. Nigdy nie płacze w łóżeczku, gdyby płakał to bym pewnie go wyjmowała, ale samo przebudzenie to nic takiego, bo zaraz znowu zaśnie.

Bak mi siłe, ciagle mi się we łbie kręci :baffled:

Dziecko wczoraj w dzien nie spało nawet 5 min, cały czas jęczałą i była noszona na rękach-cały dzień !!!!!!!!!! W nocy spała od 19 do 7 rano oczywiscie z przerwami co 2godziny na jedzienie, teraz znowu jęczy , nie chce spac i chce byc noszona !!!!!!!!!!!!!
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA !!!!!!!!!!! Za coooooo ?????????!!!!!!!!!!!!!!
Ja juz na oczy nie widzęęęęęę !!!
Zagęszczacz z Bebilonu juz tez nie pomaga, chyba zaczne juz dodawac kleik ryżowy, albo kaszke kukurydzanbą sama już nie wiem !!!!!!!!!!!!!!!!! Może jak się do porządku na je to spac pójdzie

Dziecko wczoraj w dzien nie spało nawet 5 min, cały czas jęczałą i była noszona na rękach-cały dzień !!!!!!!!!! W nocy spała od 19 do 7 rano oczywiscie z przerwami co 2godziny na jedzienie, teraz znowu jęczy , nie chce spac i chce byc noszona !!!!!!!!!!!!!
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA !!!!!!!!!!! Za coooooo ?????????!!!!!!!!!!!!!!
Zagęszczacz z Bebilonu juz tez nie pomaga, chyba zaczne juz dodawac kleik ryżowy, albo kaszke kukurydzanbą sama już nie wiem !!!!!!!!!!!!!!!!! Może jak się do porządku na je to spac pójdzie

A moze problem nie tkwi w tym ze dziecko głodne, tylko w czyms innym. Moze cos dokucza i przeszkadza.??? Poszukaj innej przyczyczyny.

ja karmię Bebilonem Comfort i sobie chwalę, kupek rzadkich nie ma, tzn jakiś bardzo wodnistych, ja jeszcze podaję wodę mineralną, niesłodzoną do picia z butelki, mały się krzywi, ale w końcu wypija a i dzięki temu kupek jest więcej i częściej :tak: kolor od żółtego do zielonego nie wiem czym to jest spowodowane :no:

moze faktycznie problem tkwi gdzie indziej, ale moje dziecko nie raz chce spac a nie moze, dzis zasnal mi przy mikserze a potem przy wlaczonym okapie:-D:szok:ale przynajmniej wiem,że akis sposob mam na niego:-D tylko cholera na prad nie zarobimy:-D moze wlacz suszarke uspokoi ja i zasnie:) a gdzie ten zagęszczacz mozna kupic?

Dziewczyny a to prawda,że jak sie sciagnie pokarm wsadzi do lodowki to nastepnego dnia sprawdzic ile ma tej smietanki i wtedy wiadomo jaki jest pokarm? niby stary ale sprawdzony sposob kiedys mi powiedziala tesciowa ale zlalam na jej madrosci ale wczoraj tak doradzila mi pani z apteki... jak tak to lipa bo na 120ml mleka moze z 5ml jest smietanki

Dziewczyny a to prawda,że jak sie sciagnie pokarm wsadzi do lodowki to nastepnego dnia sprawdzic ile ma tej smietanki i wtedy wiadomo jaki jest pokarm? niby stary ale sprawdzony sposob kiedys mi powiedziala tesciowa ale zlalam na jej madrosci ale wczoraj tak doradzila mi pani z apteki... jak tak to lipa bo na 120ml mleka moze z 5ml jest smietanki

głupoooty... kolejny mit, że jak za malo smietanki to dziecko niedojedzone... karm, karm i sie nie zastanawiaj czy mleko dobre, nic lepszego dla Twojego dziecka nie znajdziesz :)

reklama
a gdzie ten zagęszczacz mozna kupic?

w każdej aptece - cena ok 23-26zł, mi wystarcza na 3 tygodnie, podaję co 2 karmienie. :-)

Bujda na resorach. Ja mam śmietanki malutko a Zuza najedzona rozwija się i przybiera na wadze pięknie. :-) Nie słuchaj babcinych "mądrości" tylko spokojnie karm swoje dzieciątko.

Do góry