reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Ale mnie rozbawiłyście tymi postami, mamuski niby zmeczone ale z humorem...a moze to juz ze zmeczenia ?:-D

Gołębie i króliki to najlepsze miesko dla maluchow

Własnie wróciłam od lekarza (byłam ze soba) poskarzyłam sie na dyskomfort po cc i mam brac panadol jak mi to przeszkadza, a ja ze tego panadolu to zjadłam juz po cc chyba cale pudło, a doktorek to zjedz drugie :szok: No i tak moze byc ze troszke zacznie ciagnac bo konczy sie połóg i gospodarka hormonalna wraca do normy, moge zaczac wyczekiwac okresu - Boshe znowu!!! miesiaczki sie zaczna :-( Dostałam tabletki antykoncepcyjne i mam juz zaczac stosowac od tej pierwszej miesiaczki. Pozatym dostałam antybiotyk bo z moim okiem coraz gorzej jest, moze teraz cos sie poprawi.

No i poraz pierwszy zostawilam mala z M na 1,5 h i niby fajnie tak odpoczac od maluszka ale ja jednak myslami bylam w domu czy wsio ok jest.

Moja spi w kołysce w spiworku i pod kocykiem.

reklama
Doti ja Cię podziwiam ja chyba bym już odpuściła :tak:dzielna mama :tak:

Ryba mój śpi w pajacu i przykryty kocykiem i kołderką bo u mnie zimno...

Megan ja to czekam aż mogę się wyrwac z domu :-D

raz, dwa, trzy, ..., sto, ..., sto jeden ..., moja wiara w ludzi została dziś mocno zachwiana, szlam z dziećmi z przedszkola, jaś w chuście, oliwka za rękę, i zemdlałam, na szczęście w ostatniej chwili się zorientowałam, ze mdleje i złapałam jasia tak żeby uchronić go przed uderzeniem, i cały upadek skierować na siebie, raczki oliwki niestety nie dałam rady puścić, dzięki Bogu małemu nic się nie stało tylko się przestraszył albo aż, ja mam rozwalone kolano, rozważam żeby jechać na zszycie bo cały czas coś niego cieknie, no, ale wracając do ludzi, u nas nie ma chodnika, zasłabłam jak schodziłam tirowi na pobocze żeby mógł swobodnie przejechać , gościu z tira na bank widział co się stało i wziął tylko nas ominął i sobie pojechał dalej, następny kierowca za nim tez

ryba my na razie rożek, a potem śpiworki bo u nas zimno jest bo mieszkamy w domu jednorodzinnym

Witam dziewczynki,
Czytam Was codziennie ale nie mam czasu nawet odpisać,podziwiam Was że przy 2, 3 dzieci macie czas pisać na forum, ja niestety nie jestem jeszcze tak zorganizowana, synek zajmuje cały mój czas :tak: ooo właśnie obudził się po 15min. drzemce i resztę będę pisała z nim na rękach :tak:
Mafu889- tak jest z tymi rozmiarami, mały ma dresiki i też jak nie spodnie za duże a bluza dobra to na odwrót, masakra jakaś :shocked2:
też właśnie ostatnio czytałam o tych skokach i pewnie nasze dzieci je właśnie przechodza :-( mój synek też najchętniej by się z cycem nie rozstawał ;-)
nagapalma- mój synek też w dzień nie śpi, jedynie na spacerze a takto ze 2 razy w ciągu dnia zaśnie na 15-30min :sorry: ale w nocy śpi ładnie, 2 razy się tylko budzi o 2 i o 5 :tak: gorzej ma z zasypianiem od 20-23 zasypia i się budzi i zasypia... itd.
Lilijanna- :szok: drastyczny żywot tego gołąbka :szok:
ryba92012- mój synek był 3 tygodnie w rożku a później już tylko kołderka :tak:
do__ti- jesteż niesamowita :tak: podziwiam Cię :tak:
megan09- wiem ciężko jest zostawić brzdąca ja musiałam w sobote zostwić małego na 9 godz, i w niedziele na 8 godz., straszna katorga :no: myślami cały czas byłam w domku z małym, ale dzielny był :tak:
Tygrysek1985- ooo matko :szok: co za ludzie:szok: i tak jak mówi axarai Ty nie powinnaś jeszcze dźwigać, dobrze że małemu nic się nie stało a co z Oliwką??

Dziewczyny- kochane te Wasze dzieciaczki, takie słodziaki :tak:

Oliwce na szczęście nic upadla ze mną na kolanka, ale nic się jej nie stało, może dlatego, ze ona na piasek upadla, a ja na płytki betonowe, pomogła mi jeszcze wstać bo nie mogłam się podnieść,
może macie racje z tym dźwiganiem, bo w sumie do przedszkola mam dość daleko pol godz. się idzie w jedno stronę i pol z powrotem, myślałam, ze chusta nie obciąża kręgosłupa to powinnam dać rade, ze lepie tak, niż wózek zwozić i wwozić na pierwsze piętro po schodach, ale w sumie mogłabym coś wykombinować z tym wózkiem np. zostawiać u sąsiada na dole

Tygrysek chusta dobrze związana nie obciąża kręgoslupa tak samo nie powinny boleć barki jeżeli bolą tzn, że jest źle związana. Ja nosiłam Sebka jak mial 2 lata w chuście (12 kg wagi) i nic nie bolało:tak:

dziewczyny te co mają już pociechy moje pytanie do Was bo mam zonka
Adrian za każdym razem jak poje dostaje czkawkę... nie lapie powietrza bo zwracam już na to szczególną uwagę...ale jak ma tą czkawkę to dosłownie chlusta mlekiem i to tak, że masakra... muszę uważać, żeby się nie udusił tymi wymiocinami...czy Wasze pociechy mają tak czasami?

Rysia mi się wydaje, że jak dziecko pije cyca, to i tak się nałyka powietrza:confused2: Moja ma czkawkę często, taką zabawę chyba sobie wymyśliła, na szczęście w dzień:rofl2: ale nie chlusta mlekiem, pamiętam za to, że mój Emil tak chlustał, normalnie na 2 metry! Ada za to zachłystuje mi się często, szczególnie po herbatce, i jak Boga kocham skonam w końcu na zawał, że się udusi! Mówię do niej, że powoli ma pić, ale olewa mnie!:crazy: I raz, zresztą jedyny w jej życiu przy tej czkawce jej się ulało lekko. A tak nie ulewa w ogóle. Po cycu jednak gorzej jest!

reklama
Rysiau nas czkawka tez jest z tym ze nie chlusta ale potrafi ulac ale w normach, jak podam herbatke z rumianku lub koperku to natychmiast przechodzi. Ale potrafi miec czkawke i10-12 razy dziennie, pytalam o to polozna i oczywiscie wszystko ok, taki jej urok. Ona dostaje najczesciej czkawke jak odbije po jedzeniu.

TygrysekOMG!!! Dobrze ze nic sie nie stało, az mi sie poslady zacisnęły jak to czytałam.

Do góry