reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Witam:-) ja uzywam 2 pampersow od kilku dni ,moja mała dalej ma dobre ubranka 56 w koncu w nich wyglada normalnie i nic nie wisi 62 jeszcze za duze ma choc kluseczka 4950 juz wazy:-D ktoras pytała jak to jest z wit K jak sie dokarmia mm mi lekarka wczoraj powiedziała ze jesli w ciagu doby mała wypija powyzej 200ml mm to witaminy K juz nie podawac....

reklama
to się dołączam do niewyspanych mam dość, normalnie kryzys jakiś, mały nie może zasnąć od dwóch dni, tylko na brzuchu zasypia, czy ktoś ma podobne cyrki, ze chce tylko na brzuchu? a jak w ciągu dnia już zaśnie to moja starsza go obudzi na bank, w nocy płacze, bo nie może zasnąć, w dzień tez bo nie moze odespac bo go ciagle mala budzi, masakra

i drugie pytanie do cc, czy Was tez tak bolą rany? ja się czuje jak tydzień po cieciu chyba ma to związek ze zbliżającym się śniegiem

to się dołączam do niewyspanych mam dość, normalnie kryzys jakiś, mały nie może zasnąć od dwóch dni, tylko na brzuchu zasypia, czy ktoś ma podobne cyrki, ze chce tylko na brzuchu? a jak w ciągu dnia już zaśnie to moja starsza go obudzi na bank, w nocy płacze, bo nie może zasnąć, w dzień tez bo nie moze odespac bo go ciagle mala budzi, masakra

i drugie pytanie do cc, czy Was tez tak bolą rany? ja się czuje jak tydzień po cieciu chyba ma to związek ze zbliżającym się śniegiem

Hahaha tygrysek wszystko identycznie mam !!! I z bobasem te same problemy i po cc identyko, a juz nie wspomne o kryzysie laktacyjnym, wlasnie sie wybieram do lekarza bo mam tego juz dosyc - z łóżka wstac nie moge bo mnie szwy ciągna, jak wroce to dam znac co jest grane z tym!

Dzień dobry Mamcie;-)
Palemko- Tak właśnie przypuszczałam;-)

Dziewczyny tak się zastanawiam i nie wiem może ta zmiana w zachowaniu dzieciaczków ( niektórych) to że mamy teraz problem ze snem, i przynajmniej moj Artur jest taki jakis niespokojny i widze że najlepiej czuje się u mnie- Czy to nie jest związane ze skokiem rozwojowym? czytałam teraz i w 8 tygodniu jest kolejny skok, więc moze to dlatego..

Tu coś o tym pisze: https://www.babyboom.pl/forum/dziec...-2011-f357/skoki-rozwojowe-1-rok-zycia-50269/

Nie wiem może coś w tym faktycznie jest, bo mój synek do tej pory ładnie spał, a od dwóch dni się budzi w nocy co 2-1,5h a od 4 rano to już w ogóle nie śpi i tak do 9, a co chwila też domaga się jedzenia i co najlepsze nagle zachciało mu się znowu cyca ( mimo iż w większości podaje już butelkę albo z MM albo z moim mleczkiem) potrafi wypluwać cumla od butli i cyca szukać i dopiero jak go przystawie to się spokojny robi do czasu aż się skapnie że mało mu leci...

Hallo Kochane!
My po wizytach.
Ja nie mogę mieć nic na ranie po CC, bo niby nie boli, ale przeszkadza jak diabli! Nawet ciążowych spodni nie mogę nosić, bo one mają ten niby pas na wysokości rany. Też mykam w geterkach. Gacie kupiłam sobie takie babcine do pępka z wielką doopą, i w ukryciu je zakładam, ale wczoraj niestety M mnie namierzył, jak sobie stałam w "tych" gaciach, i pewnie jeszcze mu ten głupawy wyraz twarzy nie zszedł:cool:
Maluda śpi ładnie, idzie spać o 21, albo po kąpaniu, albo bez, bo kąpie co 2 dni, później budzi się na mleko około 3:30, a później o 8, i jak dobrze pójdzie to śpi dalej.
Patrysia cudowniaczek jeden no! Moja też tak atakuje zabaweczkę na leżaczku:-)
Ayni no tłumacz kobieto co to znaczy pod zdjęciem;-)
Ja karmiłam moją trójkę cycem, a Kacka do 18 miesięcy. Czuję się absolutnie spełniona w tym temacie, więc spokojnie karmie sobie butlą. Ja niestety nie miałam tak dobrze jak Patrysia, i byłam wiecznie uwiązaną dojarką, i Kacek budził się w nocy nawet co godzinę, i tak do 2,5 roku:szok: A teraz jestem w raju:cool2: Pamiętajcie kobitki, że karmienie nocne jest bardzo ważne, mleczko jest o wiele bardziej treściwe, i wartościowe właśnie w nocy. W nocy nie dawać butli!!!! Mówi Wam to doświadczona dojna;-)

karmi jeszcze nie stosowałam, a czy to bezpieczne dla dzieciaczka???

Axarai u mnie ni da rady bez butli w nocy
zawsze po cycku musi być butla

odsypiaj kiedy tylko możesz
ja póki co nie mam z tym problemu bo Zuzola przesypia ładnie nocki

rane po cc nie boli mnie
czasem tylko coś tam czuje

Ba ! ja znam osoby ktore w 3mż podawały banana, marchewke gotowana, ziemniaki i dzieci dobrze tolerowały. Nie ma reguły na nic u dzieci.
ja byłam mega głodomor w 3m jadłam kaszki, a od 4m wszystko jak to moja mama mówi

reklama
skoki rozwojowe - jak najbardziej istnieją i nie są wymysłem, u Ada przechodziła książkowo, przy Weronice się zobaczy :-)

karmienie - ja Adriannie od skończonego 3 mż wprowadzałam warzywa, owoce, po 2 tygodniach jadła robione przeze mnie zupy, w 4 mż jadła królika, gołębia, indyka, ryby, wszystko jadła wcześniej niż w tabelach, ja sobie chwalę, podobnie chciałabym wprowadzić jedzenie Weronice. Na poronieniach mamy dziewczynkę co w 2 mż jadła piła sok z marchwi, wszystko jest dla ludzi, w ramach rozsądku oczywiście, trzeba tylko z głową i obserwować maluszka.

karmi - piwo bezalkoholowe, które można pić w trakcie karmienia piersią, ale jak już pisano nawet w bezalkoholowym jest alkohol, więc decyzja mamuśki

Do góry