reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

czesc mamcie!
ja jutro do lekarza jade... Olivcia ma coraz gorszy katar- taki zolty, nie ladny. Porobily jej sie strupki od sciagania katarku, a do tego zaczela pokaslywac i tak jakos rzezi jej w pluckach. Obawiam sie najgorszego..albo oskrzela, nie daj Bog pluca. Starsza Alicja tez coraz gorzej kaszle wiec ona tez mus do lekarza. Na wazeniu wyszlo, ze przez ostatnie 2 tyg. przytyla tylko 80 gram:szok::szok:Nie wiem czy to mleko ,czy choroba. masakra poprostu masakra..................................

reklama
Hej Dziewczyny. Ależ miałam przeżycia... w nocy dostałam temperatury- 39.4 :szok:
Bolała mnie pierś,ale nie była twarda,wiec skontaktowałam się z położną i pojechałam do szpitala. Teraz już jest lepiej-mam stan podgorączkowy,ale antybiotyku nie biorę póki co. Czuję się jakbym miała grypę...

ależ miałaś przeżyć! ja swojego czasu też miałam, ale na początku, gorączka 39, drgawki, masakra, w końcu odciągałam ręcznie, masowałam pod gorącą wodą, przystawiałam Małego i po 2 dniach jakoś minęło, teraz jestem wyczulona, trzymam kciuki byś szybko wróciła do zdrowia!

czasem jak nie chce dziecko odbic, to mozna zrobić windę. czyli zrobic przysiad z dzieckiem na rekach, i to się zmienia cisnienie i czesto dziecko beknie ;)

ja odbijam, bo widziala, w szpitalu jak jedna laska nie odbijała, i kladła na boczek, to mała jej wymiotowała ciągle.
moj pieknie odbija, a;e pamiętam Helenke czasem i 40 minut sie nosiło.

ja niekoniecznie do pionu czasem wystarczy ze sobie na brzuch poloze malego i zaraz pieknie odbije.

ooo spróbuję z tą windą :D

polisia ty masz jeszcze mleko przezroczyste z cyca??

nie nie, ale widzę jak tryska, że w pierwszych chwilach jest bardziej przezroczyste takie "cienkie" :) a potem jest takie bielutkie :)

Merlin Marcel tez odreagowywał nasze wyjscia z domu,a teraz gites juz drugi raz w ostatnich dniach byłam z nim na dłuzej na miescie,galerie,supermarket.Miał to wszystko w nosie albo spał albo rozgladał sie gdzie ja jestem,zachowywał sie grzecznie a po powrocie do domu wracał do swojego normalnego rytmu,tak wiec juz moge sobie pozwolic na wyjscia.A moze Krzysio tez sie pogodzi z nowym otoczeniem i bedzie dobrze.:tak:
pauline boska sesyjka:tak:malutka w tym koszu super.
Dziewczyny oj słodziaki te Wasze dzieciaczki tylko schrupac.Dziewczyneczki wszystkie urocze a chłopczyki przystojniaczki.Napatrzec sie nie mogę:tak::-)
Polisia a co ja powiem jak mój w czwartek wazył 6240g.Mam juz co dzwigac,a przybiera jakies 300-350g tygodniowo spaslaczek kochany mamusi:-D

fiu fiu, ależ waga! wow :)

Monaliza trzymam kciuki by szybko wróciło maleństwo do zdrowia, ale zdecydowanie lepiej sprawdzić wszystko.

A my mieliśmy ciężką noc po tym szczepieniu, ale nie było najgorzej, tylko raz najadłam się strachu i w sumie chyba ja miałam objawy poszczepienne zamiast Małego :)
Obudziłam się w nocy i wzięłam Małego na karmienie, wydał mi się strasznie gorący, aż jak go karmiłam to pot mi leciał po plecach i czole. I już chciałam mu dawać czopek, ale wyszło 37,8 więc nie aż tak dużo, dla pewności zmierzyłam sobie i ja miałam 35°C ! to pewnie dlatego wydawał mi się taki rozgorączkowany, ale zupełnie nie wiem czemu miałam taką temperaturę. Rano nadal miałam niską, ale czuję się dobrze, zgłupiałam!
Najważniejsze jednak, że Maluszek już ma normalną temperaturę i niech tak zostanie :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
witam sie bez humoru :(

zla jestem jak nie wiem. malz wzywal dzis elektryka bo rozwiercil kabel ktorego w ogole nie powinno byc i pradu nie bylo ponad 3h. poszlo 100 zl ale prad mamy niestety szafek suszarki na naczynia i suszarki w lazience nie bedzie bo trzeba rozkuc sciane i zaizolowac no masakra. ale dobrze ze bylam w tym czasie u mamy z Olim.

mama zakochana we wnusiu, karmila go, nosila, lulala, przewijala i odbijala nawet a jak chcialam wziac Malego to nie dala mi podejsc nawet :-D:-D odmienilo jej sie jak go zobaczyla po raz 1 w szpitalu bo tak to jak w ciazy bylam malo zainteresowania przejawiala...

Gorgusia oj... ale to dobrze ze juz lepiej jest :)
Malenstwo tak jest lepiej ale jak stosuje herbatke Hippa. na zwyklym koprze wloskim tym do parzenia jest info ze nie stosowac u dzieci ponizej 4 lat... troche sie boje wiec Hippa daje. ida baki i kupa jak ta lala wiec biogai nie kupuje narazie :)

jutro mamy gosci przyjada chrzestni Oliwierka... juz mi kregoslup peka. no i wazylam sie dzis i powiem Wam ze spadlo mi 14kg jak dotad -waze 87kg a do szpitala szlam z waga 101kg. przynajmniej z tym jest ok ;)

buziaki dla Was i maluszkow i milej nocy bez atrakcji :) :*

Ja tak jak Filip z konopi w temat próbuję się wbić, nie doczytałam, przyznaję bez bicia i może kogoś powtórzę. Chciałabym być już tu regularnie, ale zobaczę czy się uda, bo póki co pogoda zatrzymuje nas na dworze non stop :-p

Dobry sposób na odbicie to dziecko na ramieniu i prawą ręką masowanie od pasa w górę prawy bok dziecka, tam gdzie jest żołądek, ruchy wykonujemy od dołu w górę, odrywamy rękę i znowu od dołu w górę. Bek zazwyczaj murowany.

gorgusia jak mi bardzo stwardnialy piersi, i nie leciala ani kropelka, to poszlam pod goracy prysznic, wzielam oliwkę dzieci i pol godziny masowalam kazda piers pod gorącą wodą i z oliwką. i jak siurknęło mleko, to teraz samo kapie ;)

reklama
Do góry