reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Ja myślę, że wrócą! Teraz jest taki okres wyciszenia, i zgrania codzienności z życiem. Ale niedługo dzieci zaczną robić inne rzeczy oprócz jedzenia, beczenia i kupania, i będziemy miały co pisać!
A na na razie namawiam Mamusie, które nie mają weny, siły, do pisania o wstawianie zdjęć Skarbów, bo mamy taki śliczny watek zdjęciowy!!!!!
Pauline, a Layla chyba miała już pierwszą profesjonalną sesję zdjęciową?:-)

Ostatnia edycja:
reklama
AXARAI tak też pomyslałam ze chyba sesje nam dziewuszka zaliczyła:))a i chyba pierwsze dziecie z brązowymi oczkami?albo mi umkneło to sorki;)

Hej dziewczynki, zaglądam do Was codziennie, ale weny do pisania brak... Moja maleńka do tej pory grzeczna była (odpukać) dzisiaj trochę gorzej, męczy ją brzuszek i bardzo ulewa...no i ciężka noc za nami...mam nadzieję, że to minie :( karmimy się samym cycem i podejrzewam, że łyka powietrze, z Wojtusiem było to samo.

Poza tym mam (miałam) problem ze starszakiem bo jest bardzo zazdrosny o siostrę i czasem trudno mi sobie z nim poradzić...pierwsze kilka dni w domu płakałam, że ktoś mi podmienił dziecko jak byłam w szpitalu...Teraz pomalutku wszystko się jakoś układa :) chociaż lekko nie jest:tak:
No i mąż też mi się zmienił, ale on akurat na lepsze :-D normalnie układa nam się fantastycznie teraz, mam nadzieję, że tak zostanie :)

Też często zaglądam na wątek zdjęciowy :) fantastyczne są te wrześniowe maleństwa!

Co do pieluszek to używamy Pampersa i Dady, nie widzę specjalnie różnicy. Innych nie testowałam :)

Hej Dziewczyny !

Nie wiem czy macie tak samo ze swoimi maluszkami ze jak odwiedza was więcej osób i jest no nie wiem ciut głośniej niż zwykle albo jak jeździcie z maluszkami gdzieś to później dziecko odreagowuje płaczem i takim wiszeniem na rękach ? Gdzies przeczytałam że dziecko tak odreagowuje nowe bodźce które napotyka... U mnie dziś Krzyś normalnie cały czas na rękach a jak odłożę to płacz dziki i jestem pewna że to nie brzuszek a wczoraj mieliśmy gości i tak sobie myślę że to może od tego - wczoraj był grzeczny no ale dziś to nie śpi od rana a już powinien choć na chwile odespac sobie

Po tej BioGaja z brzuszkiem dużo lepiej

Kikut odpadł i super tylko kurna jakieś to świeże jest :/ środek ma kolor nieuschniętej pępowiny :0 dobrze że jutro jest położna bo szczerze boję się o ten pępuszek :(

Merlin u mnie podobnie tylko z tą różnica że mój M wrócił do pracy a mam poleciała do Polski i to wszystko wczoraj rano. Miałam z Małą ciężką noc a teraz dzień, za nic spać nie chce:no: Co najwyżej drzemki po 5-10 minut od 7 rano spała 1,5 godz. na raty:-(
Axarai moja ma ciemno zielone, ale na fotkach nie widać. Do momentu jak ją zobaczyłam byłam przekonana, że wszystkie noworodki maja niebieskie oczy:-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Kikut odpadł i super tylko kurna jakieś to świeże jest :/ środek ma kolor nieuschniętej pępowiny :0 dobrze że jutro jest położna bo szczerze boję się o ten pępuszek :(

trochę krwi jakby było widać?? to normalne przemywaj jeszcze trochę możesz samą wodą.

mój Jaś ma oczka niebieskawo-szare narazie. ale to podobno się zmienia.,

reklama
Patrysia moja to się urodziła z zielonymi, ja myślałam a nawet czytałam, chyba w "M jak mama" że wszystkie dzieciaczki rodzą się z niebieskimi a później, tak dopiero ok. 6 tyg kolor się zmienia:)
Swoją droga ciekawe czy jej takie zostaną:) hihi... były by po mamusi:p
Merlin moja też padła, śpi już godzinę:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry