reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

reklama
Już była i się trafiła super babeczka!żadnej nie miałam takiej przy chłopcach...

Moje szczeście w piątek przy wypisie wazyło 3500 g a teraz 4250 g :))wszystko jest dobrze tylko ten pepek jednak coś nie do końca...takze mam spiritusem robić 3-4 razy dziennie i mówiła ze 2-3 dni i powinno ładnie odpasć ;)
W piątek będzie u mnie żeby ten pepek zobaczyć i od razu szwy mi ściągnie(miałam mieć 10 dni od porodu ściagane ) takze fajno bo myslałam ze do gina będe musiała gnać ;)no i w ogóle w razie czego mam smsa zapodać to od razu zadzwoni ;)

POLISIA tak ja dokładniej zaszłam jak Domiś miał tak ten rok i 5 miesięcy?jakoś tak to było...ja nie miałam przeciwskazań bo u mnie wsio ok było :)i sn też wsio ok a tyle ze nie byłam tak pobudzana oxy jednym słowem ostrożniej ze mną ale było wszystko dobrze ;)
AXARAI ona sama zadzwoniła i przyjechała my nic nie zgłaszaliśmy a tyle ze M doniósł papierki do ośrodka ;)

no wróciłam od pediatry - osłuchowo jest ok, ale lekarka sie martwi, że ta infekcja pojdzie na uszy - dostaliśmy skierowanie do laryngologa idziemy w piątek.

co do szczepienia ja odwlekalam ile mogłam...bo im poźniej tym lepiej jak dziecko jest zaszczepione. Tym razem rownież nie pójdę w 6 tż bo skoro Adrianek męczy się nadal z katarem to min. 2 tygodnie chcę odczekać , żeby był zdrowy a zgodnie ze standardami katar nie jest przeciwwskazaniem do szczepienia.Dlatego ja mimo tego, że Sebek miał katar to go nie szczepiłam...

Axarai pierwsze szczepienie, właśnie na gruźlice BCG po 2 tyg od urodzenia a w Polsce chyba się ja podaje jeszcze w szpitalu po urodzeniu, kolejną mamy 6w1 + PCV(pneumokoki) w 2 miesiącu i następne w 4,6,12,13 miesiącu życia. Do tej pory nie zastanawiałam się czy szczepić czy nie ale po tych przeżyciach kombinuje jak tu ten system obejść i choćby przesunąć te szczepienia w czasie, bo mała nie jest w grupie ryzyka żebym musiała jej to świństwo podawać tak wcześnie.

Na temat pępuszków u nas odpadł w 6 dniu. Przez 3 dni w szpitalu go nie ruszałam, po powrocie do domu przemywałam ciepłom przegotowaną wodą. Świetnie się goi, bez krwi, nadal przemywam tylko wodą.

wizytę kontrolną u pediatry mamy w piątek ciekawe ile nasza Kluska teraz waży:) przy wyjściu ze szpitala 3.550kg

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Bożesz! Jakie Cudne te Nasze Dzieciątka! Aż miło sobie zdjęcia pooglądać!!! Wklejajcie zdjęcia Kobitki! Taj szybko rosną!
Fasolka Jutro Miesiąc!!! Patrycja, Ada i Hubert KasiP:-)

No leci ten czas strasznie szybko :-D

Ja juz mam umowiona wizyte u pediatry na 24 .10 i bedziemy szczepic nie odwlekam tego bo nie widze powodu , zawszeszczepiłam dzieciaki wdług kalendarza szczepien i jakies dodatkowe ,nigdy nic sie nie działo.Teraz tez według kalendarz i zastanowie sie co poza ale to juz po rozmowie z moja pediatra do ktorej mam zaufanie .

Hej wpadam szybko napisać ...
Byliśmy wczoraj prywatnie u lekarki i generalnie okazało sie że nasz "mały" waży już 5kg a to aż ponad 1.5kg przytył i Pani stwierdziła że ten brzuszek to nie nadąża nad praca tego co on przejada i jak szybko tyje :szok: a ja tylko cycem na jego żądanie :szok: dała nowe kropelki te BioGaja kazała więcej masować termoforkiem. Ogólnie wszystko dobrze no i dla wszelkiego wypadku zleciła posiew kupy żeby wykluczyć bakterie - chcieliśmy dziś rano zawieść ale jak na złość kupska nie ma :angry: to chyba od tych kropelek bo tak to robił dwa razy dziennie a tu nagle stop ,.... no nic czekamy :-D

I jeszcze sie zdradzę ze mam dziś urodziny :-D i to są najlepsze urodziny bo wiem ze w tym roku spełniłam największe z moich marzeń

Buziaki dla was

reklama
Do góry