reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Kochane po CC, dziś pomacałam sobie skórę nad blizną, i że tak powiem nie mam tam czucia:szok: A i jeszcze mam taki fragment ciała na lwem biodrze średnicy około 15 cm, gdzie też nie mam czucia:szok: O co kaman????

Przeczytałam gdzieś o tym w Internecie, że to normalne. Ja też tak mam. Przy samej ranie nie mam czucia, a nieco wyżej nad raną mam odrętwiałą skórę. Czucie stopniowo będzie wracało. Nie ma się co martwić! :happy:

reklama
witam sie
mama jest u mnie więc czasu nie mam na kompa

Anmika ja Ci polecasm pas , ale taki, który ma np rzep żebyś mogła się ściskać sama :tak:

Axarai chyba ogólnie po porodzie można kąpiel gorącą brać dopiero po 6 tygodniach

Gorgusia super tylko uważaj zabezpiecz maluchowi lepiej glowkę:tak:

Monaliza moi obaj po SN i obaj uwielbiaja przytulaski do cyca:tak:

Doti trzeba zmieniac ja zmieniałam raz na miesiac

Axarai
ja nie mam czucia w pośladku, gdzie położna wbiła mi coś...

Monaliza współczuje tesciowej ja się cieszę, że mojej nie ma :d

no u mnie od początku nie ma szału z pokarmem, już w szpitalu dokarmiałam butelką, ja to najwyżej parę kropelek mam z każdego cycka więc masa rośnie z butelki jednak; pijam herbatki laktacyjne, ale jakoś efektu nie widzę :no:
junior dziś znowu bez kupy; ostatnio miałam mleko Bebiko 1 na zaparcia i kolki a teraz mam zwykłe i może to przez to? boję się,że go boli brzuszek :-(

no u mnie od początku nie ma szału z pokarmem, już w szpitalu dokarmiałam butelką, ja to najwyżej parę kropelek mam z każdego cycka więc masa rośnie z butelki jednak; pijam herbatki laktacyjne, ale jakoś efektu nie widzę :no:
junior dziś znowu bez kupy; ostatnio miałam mleko Bebiko 1 na zaparcia i kolki a teraz mam zwykłe i może to przez to? boję się,że go boli brzuszek :-(
Moj roznie robi kupy, sa dni ze z 4-5 zrobi, a sa dni ze 1. Polozna mi mowila, ze jak nie ma wrzaskow, zaparc, to mam sie nie przejmowac. Mogą byc nawet kupy co 2-3 dni i bedzie to ok. Pod warunkiem, ze oczywiscie nie widac po dziecku jakiegos cierpienia zwiazanego z wyproznianiem. Jak by go bolal brzuszek, to by CI na bank dal o tym znac :-)

Co do pępuszka to chyba nie ma zasady, bo u nas katastrofa, był octanisept, spirytus i w ogóle, mija 5 tydzien a on siedzi ciągle!!! w piątek już lekarz umówiony, bo sam chyba nie odpadnie :(

Pas poporodowy to ostrożnie, szczególnie po CC, jak za bardzo ściśniecie ranę to może Wam się zacząć sączyć, już nie wiem (przepraszam) która z Was pisała a widziałam, że dopiero 3 tydzień idzie, wiec ostrożnie, bo ja tak się załatwiłam i tydzien dłużej mnie bolało, bo z rany zaczęło się sączyć.
Teraz pozwalam sobie na cienki pas, ale też przymierzam się do tego pasa teresy.

Axa też tak mam z tym czuciem.

Więcej nie pamiętam chyba a piszę z Małym przy cycu :D ściskam Was!

hej :)

u nas lepiej ale szalu nie ma ;/. Maly slabo przybiera przez te ulewanie i dzis dostal mleko bebilon AR i nieco lepiej jest. urodzil sie z waga 3470g w szpitalu spadl do 3130g a dzis ma 3330g. w piatek idziemy znowu na kontrole wagi. pokarm mam Maly je ale co z tego jak ulewa polowe i butla idzie w ruch. polozna mowila ze o refluksie za wczesnie rozmawiac jak pytalam. no i kapiele juz bez wrzasku ale z mina 'bez kija nie podchodz' :-D

rana po CC lepiej troszke sie saczy ale walcze z nia. skore mam odretwiala, ledwo co czuje. :-(

a w ogole Oli dzis narzeczona poznal :-):-D ciekawe po kim ten urok ma :-p

buziaki dla Was i dzieciaczkow :):*

witam się

Polisia to ja pisałam o pasie, że używam, ale ja po SN jestem więc mogę się ścisnąć :tak:współczuję sytuacji z pępuszkiem daj znać co lekarz powie

Martusia oj to wcześnie Twój Oli zaczyna :-D

ja idę z Adriankiem do lekarza bo katar nadal jest i czasami ściagnę kolorowe gluty i aż się boję, że skończy się antybiotykiem...

ja idę z Adriankiem do lekarza bo katar nadal jest i czasami ściagnę kolorowe gluty i aż się boję, że skończy się antybiotykiem...

Trzymam kciuki, żeby udało się bez antybiotyku. &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

A mój Mały niezły mądrala się robi, wczoraj od 16 do 18 nie spał, mimo iż mu się chciało (na końcu już bardzo). Widzę, ze ma problemy z zaśniećiem tak po prostu. Jak piję mleko z cyca i chcę mu się spać, to prawie uśnie przy cycu, przełożę go do łóżeczka i jest ok. Gorzej jak się napije i nie chce mu się spać. Tak jest ciągle rano, bo tak od 7 to on nie śpi ok. 1,5 - 2 godzin. Potem zaczyna mu się chcieć spać, ale jak go odłoże to nie umie zasnąć i zaraz się denerwuje. No i nie śpi, a potem jest coraz bardziej zmęczony i coraz bardziej płacze i tak wkółko. Najlepiej to jakbym go wtedy wzięła do cyca, on by sobie "podziumdział" i usnął. Ale nie chcę żeby nauczył się zasypiać przy cycu, bo wtedy to w ogóle będę uwiązana. Próbujemy ze smokiem, ale raczej on go denerwuje niż uspokaja. I obowiązkowo masowanie plecków - ma Mały zachcianki nie :tak:.

reklama
Anmika u nas problemu ze spaniem nie ma do 17 a potem jest jazda na kółkach... co chwilę cycu, bujanie, ze starszakiem nie miałam takich problemow nigdy a tutaj ewidentnie coś mu przeszkadza nbiestety :( i tak sałą noc... może to jest spowodowane tym katarem :(

Do góry