Kochane mam maly problem...moze cos poradzicie? tak jak pisalam mam dokarmiac malucha w taki sposob,ze dam cyca i 60ml mleka MM i maly normalnie mi zwraca i to duzo albo duzo ulewa... wczesniej nic takiego sie nie dzialo...moze te 60 za duzo ? dzis karmie go tylko cycami bo mi go szkoda jak ma mi tak zwracac:-( a z koleji ja sie teraz mecze bo cyc jest co 30min/godz i nawet zasnie to sie obudzi z krzykiem... chcialabym zeby wkoncu jadl co te 2/3 godz i tak bylo teraz przez dwa dni faktycznie butla go dokarmiala no ale martwi mnie ze zwraca, moze za szybko go biore na rece ? czy lulam ? do odbicia go zawsze bierzemy...:-(
Mleko MM jest bardziej sycace niz mleko matki, ciężej trawione przez maluchy, ja bym Ci doradziła zebys stopniowo przyzwyczaiła malucha do tego mleka, moze na początek 20ml i sukcesywnie zwiekszac, pozatym musisz pamietac ze maluch pijac z butelki łyka tez powietrze, moja mała po butelce odbija pare razy i to nawet 5-6 zanim ja położe, a i tak zdarza jej sie sporo ulac. Jak wszystkiego trzeba sie nauczyc, nawet karmienia butla. Staraj sie ja troszeczke oklepywac przed karmieniem tak ze 2min. Jak ulewanie nie przejdzie pomysl nad zmiana mleka, moze dla alergikow bedzie lepiej przyswajalne, lub skontaktuj sie z pediatra, powinna cos doradzic.
Albo wlasnie tak jak Risia pisze z tym ze jak bedzie butla to pamietaj zeby pokarm z piersi odciagnac, zebys nie spaliła pokarmu albo nie pozatykaly Ci sie kanaliki.
Ostatnia edycja: