reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

reklama
Jak z tydzień temu liczyłam to było ok. 10 a teraz żadna się nie odzywa. Jak się dzisiaj wieczorem nie pojawię, to znaczy, że już zostałam w szpitalu (choć bardzo w to wątpię) bo chcę dzisiaj pojechać tam, gdzie planujemy rodzić i dowiedzieć się co i jak. Może mnie nie wygonią, zrobią jakieś ktg itp.... po terminie chyba się należy. Do tej pory na ktg chodziłam do szpitala, gdzie mam bliżej.

Doberek.

Przede wszystkim 3mam &&&& za nierozpakowane - dawac dawac bobaski wrzesien pomału sie konczy.

Ja druga noc z rzedu nie przespana :no: . Mała pomyliła dzien z noca, i robi sie aktywna około północy, po karmieniu nie chce isc spac. Nie wyglada na głodna, pielucha swierza, nie placze, nie marudzi, nie pręży sie, poprosu upodobala sobie byc na rekach, jak ja połoze to protestuje jak biore na rece to jest ok. I tak potrafi przez 2h, pozniej pada ze zmeczenia na godzinke i znowu nastepne karmienie, takze spac ide ok 4 nad ranem, a o 7 młodego do szkoły trzeba juz szykowac....ahhh W dzien za to jakby dziecka nie było, spi i je. Musze ja jakos przestawic na tryb dzienny, tylko jak??

A pozatym to jeszcze nie brzuchol po cc boli, ciagnie, wiem ze gojenie sie taaaakiej rany to dlugi i mozolny proces, ale jak czlowiek zmeczony to i bol gorzej znosi. No sie wam pożaliłam, choc bardzo tego nie lubie.
Ide sie zdrzemnac, musze odzyskac siły,

Hej:)
Ale dzis fajna pogoda,ciepło i nie wieje,milutko na spacerku z bąbelkami było:tak:Trzeba bedzie jeszcze jeden dzis zaliczyc.
A tak poza tym to u nas ok,dzieci zdrowe ja tez,w niedziele podawałam do chrztu,Marcelek był strasznie umęczony tymi pijackimi krzykami pod koniec,bidok w domu zasnąc nie mógł,a jak juz padł to jeszcze wybudzał sie na przytulanie jakis niespokojny był.Bynajmniej jedna impreza i wydatek z głowy.Moze jutro uda sie kupic zaproszenia gdzies i musimy zaczac prosic bo mamy sporo osób do obiazdu a musze miec wczesniej poproszonych bo do 18 pazdziernika musze miec juz potwierdzone i zapłacone za konkretna ilosc osób.Mezowego wiecznie nie ma to chyba sama z dziecmi bede troche jezdzic prosic,cóż ktos musi zapracowac na te chrzciny jak mi sie zachciało w lokalu leniuchowi:-p
No i w koncu doszedł mój pieluszkowy monitor,Marcelus dostał na spacerze ze dwa kuksance mniej ale całkiem mu nie odpusciłam wole miec go osobiscie na oku.
Współczuje kolkowym maluszkom:-(sie bidoki namęczą:-(
A słyszałyscie dziewczyny o rurkach od gazujacych,podobno lepsze niz wszystkie kropelki,pewnie to nie za specjalnie notorycznie cos w dupkę dziecku pchac ale czasami w ostatecznosci moze faktycznie ulge przyniosa.Nazywają sie Windi czy jakos tak i na allegro je widziałam.
U nas na szczescie narazie bez kolek,czasami mały sie troche pozłosci zanim bąka puści,ale szybko mu mija.
Palemko to ty chyba pisałas ze mała sie skandalicznie przy cycu zachowuje,moze ma jakas przyczyne,u nas Alanek tak sie własnie zachowywał,jak zaczynał ssac,to zaczynał sie prezyc,złoscic,łapac,puszczac cyca,głodny był,a nie chciał ładnie ssac,ja kombinowałam z pozycjami ze specyfikami,karmiłam juz nawet chodzac po domu i bujajac mu dupka jednoczesnie byle cos pojadł,a problem był taki ze on tak reagował na jabłka które wprowadziłam do diety,był nimi zagazowany i jak ssał to wtedy mu brzuszek dokuczał i dlatego zachowywał sie jak wsciekły na tym cycu,u nas to dosyc długo trwało zanim ja głupia doszłam do tego co jest dziecku.
Mafu to chyba Ty pisałas o tych krostkach.Mi to wyglada u Ciebie na tradzik niemowlecy,Marcel ma go od jakichs 2 tyg i u nas to wyglada tak ze czesciowo ma taka podskórna kasze a miejscami własnie takie jakby pryszczyki,obsypane sa buziaszyjka i na jednym ramionku od trzech dniza to we włoskach juz pogineły.Ja mam starszego syna skazowca.
Mykam bo cycujemy

Witam popołudniowo:-) my byłysmy na spacerku bo pogoda u nas cudna cieplutko :-D ktoras sie pytała o krwawienie u mnie jakies połtora tyg było a teraz to takie dziwne plamienia sluzowe podbarwione na rozowo dziwne :eek: ale brzusio nie boli dupcia tez to chyba wsio ok...a co do wagi to ja wczoraj wkoncu sie zwazyłam:-D:-D w ciazy nie przytyłam nic a teraz waga pokazuje 8 kg mniej niz przed ciaza (teraz wiem czemu mi spodnie z tyłka leca):-D:-D mam nadzieje ze przy karmieniu i dietce jeszcze zgubie reszte mojej nadwagi:-p:tak:....

Mamuski w dwupaku nic te nasze &&&&&&&&&&&&&&& nie daja zadna nie rodzi ,uparciuszki z tych dzidziusiow:-)

A to Pati spacerowo dzis:-D:-D

IMG_20120925_144614.jpgIMG_20120925_144632.jpg:-):-)

witam sie
u nas nieciekawie
ja chora, M chory, Sebus chory tylko Adrianek się trzyma... po nocach nie śpimy w ogóle bo jak nie Sebuś płacze bo nosek zatkany to Adrianek budzi się do cyca i tak na zmianę...ledwo żyję
Byliśmy dzisiaj u pediatry i Adrianek waży 3450 więc przybiera ładnie na moim mleczku, nie ma żółtaczki, pępuszek troszkę się babrze i musimy dbać o niego bardziej bo zbyt wcześnie odpadł...i sie nie zagoilo wszystko. Skórę mamy suchą, mamy kupić coś do nawilżania mocniejszego.

reklama
RiSiA, zdrowka dla Was!!

od nas wlasnie wyszla polozna no i pozbylismy sie dzis pepka. 2tyg i 5dni. Tomcio mial dluzej, bo cos ponad 3 tyg. no i spokoj ;-)

Do góry