reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

reklama
fasolka, lotka współczuję.
A powiedzcie jak długo nie da się siąść na tyłku po takich rewelacjach.
ja juz od razu siadalam normalnie, ale jak sie zaczelo goic to mnie te szwy zaczely uwierac i ciagnac. dzis odzylam, nie czuje nic. :-D
ciezko bylo sie odwazyc na "2" ;-) jakas taka blokada psychiczna... pomoglo kupienie czopkow ;-) nie musialam ich jeszcze uzyc, ale sa... tydzien sie blokowalam od porodu ;-)

Zawsze podejrzewałam, że faceci mają lepiej ale teraz jestem już tego pewna na 100%
Trzymajcie się kobitki, ja jestem jeszcze przed cerowaniem, bo pewnie też u mnie będzie masakra, bo to mój pierwszy dzieć.

widze mamuśki ze nie tylko mnie tak zaceriowali :((( peklam do samego odbytu w srodku boli ze usiasc nie moge ale mialam krwiaki w srodku i czyscili mnie przez ponad pol godz , powiedzcie jak dlugo leci taka mocna krew?? bo nie wiem jaki zapas podpasek zrobic

Witam dziewczyny
Dawno mnie nie było, a to dlatego że w środę zostałam podwójną mamą. W wolnej chwili postaram się napisać co i jak.
Teraz mam jednak wielki kłopot i proszę o radę. Jedna pierś zrobiła mi się twarda, mam takie zgrubienia. Próbowałam coś odciągnąć, daje ją Małemu częśćiej ale efekt jest kiepski. Chyba zatkały mi się kanaliki, bo ledwo z niej leci mleko, tylko po kropelce. Więc Mały też się z niej nie bardzo napija. Co zrobić, żeby je "odetkać" i zaczęło bardziej lecieć?
Czytałam o ciepłych okładach przed i zimnych po karmieniu. A co z masowaniem? Raz czytałam, żęby masować, a drugi raz że piersi się nie ugniata? Proszę pomóźcie!!!!!!!!!!!!!

Witam dziewczyny
Dawno mnie nie było, a to dlatego że w środę zostałam podwójną mamą. W wolnej chwili postaram się napisać co i jak.
Teraz mam jednak wielki kłopot i proszę o radę. Jedna pierś zrobiła mi się twarda, mam takie zgrubienia. Próbowałam coś odciągnąć, daje ją Małemu częśćiej ale efekt jest kiepski. Chyba zatkały mi się kanaliki, bo ledwo z niej leci mleko, tylko po kropelce. Więc Mały też się z niej nie bardzo napija. Co zrobić, żeby je "odetkać" i zaczęło bardziej lecieć?
Czytałam o ciepłych okładach przed i zimnych po karmieniu. A co z masowaniem? Raz czytałam, żęby masować, a drugi raz że piersi się nie ugniata? Proszę pomóźcie!!!!!!!!!!!!!
Ja tak mialam caly pobyt w szpitalu, wiec do 3 doby. siłowałam sie z laktatorem, bo piersi prawie pekaly a nic nie lecialo... i uciagnelamm doslownie pare kropel. ale po tym jak ruszylo, to nie daje rady, samo sie odblokowalo i teraz to wkladki mi ledwo wyrabiaja tak leci, a oprocz karmienia malego musze odciagac, bo nie chce go specjalnie budzic na jedzenie, niech ma swoj rytm.
polozna mi mowila ze w razie blokady mozna delikatnie pomasowac, dokladnie to miejsce jak jest zgrubienie, ale nie probowalam.

WITAM:)

ANMIKA myślałam od wczoraj o tobie i takie przeczucie miałam ze urodziłas!:)masuj masuj pomoże:)
LOTKA ja masowałam te zgrubienia przy nawale i faktycznie fajnie puszczało a potem juz elegancko mi pomagało dziecie:))

Ja wspomagałam sie czopkami nawet juz w szpitalu bo wolałam mieć to juz za sobą a ze czułam parcie?to nic jak trzeba było spróbować:)bo jednak wtedy może byc jeszcze gorzej jak sie wstrzymuje...

FASOLKA i ty urodziłaś:))

Co do siadania hmm w sumie od razu siedziałam:))i tak jak u LOTKI u mnie "koszmarem"był wystający kikut/szew bo on taki długi był i haczył mi non stop :/ ale jak mi zdjęto jej jakbym na gąbce siedizała atak miło było mi i raz dwa wygoiło się:))

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Jumabe my mamy taki mniejszy market i tam bylismy, ale do supermarketów sama nie wybrałabym się z małą kruszyną
zresztą ostatnio stwierdziliśmy, bo nie posiadamy autka, że raz na miesiąc będziemy robić zakupy w sklepie internetowym spożywczym. Dostawa już od 50zł gratis
Fakt że trochę drożej, ale cóż zrobić :)

wolę spędzić czas z dzieckiem niż szlajać się godzinami, po sklepie, a jeszcze dojazd autobusami - nie ma sensu

u nas też się chyba zaczynają kolki więc musimy się zabrać za dietę ;)
espumisan i bobotik można podawać noworodkom???
bo ja mam zakupiony colinox, ale pediatra powiedziała, że to dla niemowlaków i napisała probiotyki, ale to i tak póki co kazała się jeszcze wstrzymać

a z tą suszarką to jak? ;)

Bobotic jest na pewno od 28 dnia życia i chyba te pozostałe, które mają simeticon tak samo.

Suszarką ogrzewa się brzuszek. Można też pieluszkę przeprasować i kłaść na brzuszek ale suszarka jednocześnie uspokaja bo ten szum kojarzy się dziecku z szumami w brzuszku.

Do góry