reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

witam się
nie rodzę
zła nocka bo brzuch bardzo mnie bolał więc się nie wyspałam :(
malo mnie będzie przez weekend bo M w domciu to i czas chcemy razem spędzić
buziaki

reklama
witam się
nie rodzę
zła nocka bo brzuch bardzo mnie bolał więc się nie wyspałam :(
malo mnie będzie przez weekend bo M w domciu to i czas chcemy razem spędzić
buziaki
korzystajcie ile sie da ;-)

ja mam za soba pierwszy samotny wieczor i nocke. maz wrocil do pracy. 2godz mi sie zeszlo, ale umylam towarzystwo i polozylam spac. wiec jestem z siebie dumna, balam sie tego z lekka ale juz za mna, kolejne dni bedzie tylko lepiej ;-)

WITAM:)

ANMIKA myślałam od wczoraj o tobie i takie przeczucie miałam ze urodziłas!:)masuj masuj pomoże:)

Ale jak mam masować, nigdy ze Straszakiem nie miałam takich problemów więc nie mam pojęcia. Czuć wyraźnie stwardnienie od góry i od strony pachy i jak wyciskam to leci kiepskawo. Ogrzewałam przed karmieniem i trochę popił ale nie bardzo to pomogło. Są dwie szkoły - mam masować delikatnie palcami zgrubienia czy mocno "na siłę" rozmasowywać całą pierś?

Ale jak mam masować, nigdy ze Straszakiem nie miałam takich problemów więc nie mam pojęcia. Czuć wyraźnie stwardnienie od góry i od strony pachy i jak wyciskam to leci kiepskawo. Ogrzewałam przed karmieniem i trochę popił ale nie bardzo to pomogło. Są dwie szkoły - mam masować delikatnie palcami zgrubienia czy mocno "na siłę" rozmasowywać całą pierś?
mi polecano tylko rozmasowac te "grudki" malymi okreznymi ruchami.

Dzięki dziewczyny. Tak też robię, masuję okrężnymi ruchami, ale jak na razie efekt marny. Może ja nie umiem masować???
No nic spróbuje dalej i chyba muszę poszukać "w sobie" trochę więcej cierpliwości.

Mnie też tak uczyli, że te małe zgrubienia lekko masować i palcami przesuwać wzdłuż kanalika w kierunku brodawki, rozgrzewać piersi prysznicem i była też mowa o okładach z zimnych liści kapusty ale kurcze... nie pamiętam, chyba jak piersi są nabrzmiałe i bolące. Zapewne niedługo ja będę się Was pytać co robić w różnych sytuacjach;-) Ale już bym chciała mieć ten poród za sobą, wisi nade mną jak jakieś widmo:baffled: Staram się pozytywnie nastawiać. Już dzisiaj nawet nie pojechałam z M na zakupy, choć się wyszykowałam, ale coś mnie tak w pachwinie ciągnie,że nie dam rady iść, a wolałabym się nie rozkraczyć gdzieś na środku centrum handlowego, bo jak po domu chodzę, to zdarza się, że zastygam z bólu i iść dalej ie mogę:no:

Witam nie rodze

Dziewczyny majace starszaków mam pytanie. Kiedys pisalyscie o jakiejś masci którą smarujecie przy przeziębieniu. Co to za maśc bo moja córka ma pierwsze objawy przeziebienia, po dwóch tygodniach przedszkola chyba sie zaczęło?:-(

reklama
Do góry