reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrzesień 2011

A ja się dzisiaj spotkałam z przyjaciółką z którą się znamy od dzieciństwa i się okazało, że też jest w ciąży, a termin w przybliżeniu tylko o jeden dzień później niż ja:-D Ale się złożyło.

Odnośnie jedzenia, ja mam zupełny brak apetytu. Aż się martwię, bo siłą muszę w siebie wmuszać, a czasem wręcz nie pamiętam, żeby zjeść. Mężowi każę mnie pilnować, ale i tak jem na przymus. Myślę, że to przez pracę, bo mam ciągłego stresa:szok:. Muszę się pilnować, żeby fasolka zdrowa rosła..

reklama
Hej Wrześniówki;) tez termin wyliczylam na wrzesien ;)
dzisiaj bylam na prywatnym usg i zobaczylam mała fasolke i bijace serduszko ;)
jestem w 7 t.c
Pozdrawiam ;)

Z USG wynika, ze fasolka ma 9,6 mm

Ostatnia edycja:
Hej Mamuśki ;-)
Przepraszam, że tak rzadko się odzywam, ale nie mam na nic siły :-( Cały czas chodzę zamulona i zmęczona, a w nocy spać nie mogę, do tego te cholerne mdłości i dwójka małolatów na głowie :sorry: Siadam czasami na BB, czytam, a jak mam coś odpisać to normalnie nie mam siły :sorry: I tak siedzę i się gapię bezmyślnie w monitor.
Byłam już na pierwszej wizycie u gp i mam potwierdzony termin na 11 września, teraz muszę jakiś miesiąc czekać na pierwsze usg w szpitalu. A do tego pierwszego usg będę się schizować :sorry: Coś mnie zakuje to sobie wkręcam ciążę pozamaciczną, albo lecę do kibla i patrzę czy nie plamię. Ta ciąża kompletnie mi rozum odbiera :cool2: Oby do wiosny, albo do pierwszego usg, może wtedy dostanę jakiegoś powera, bo jak na razie to wstaję z łóżka, bo muszę, a na nic nie mam siły ani ochoty :sorry:
Buziaki dla Was :tak:

cześć Kochane,

Kacha - spokojnie, ja też ledwo żywa chodzę, telefonów nie odbieram czasem nawet bo mi się nie chce podejść jak leżę... nie wiem jak tu wrócic za tydzień do pracy, połowa ferii minęła, trtzeba będzie jakoś się zebrać...

znowuż mi się beznadziejnie spało, teraz czuję sie gorzej niż jak się kładłam wieczorem :wściekła/y: masakra... w dodatku za oknem z powrotem zrobiło się biało i zimno, czy w tym roku w ogóle nastanie WIOSNA?????????????

czesc dziewczynki.

Wybaczcie ale nawet czytac nie mam sily. jestem non stop zmulona, mdli mnie caly dzien, odruch wymiotny mam srednio co godzine i na nic nie mam ochoty... masakra. Ale widze ze jestescie takie same jak ja wiec chociaz to mnie pociesza.
W poniedzialek mam wyniki badan a w srode ide do gina :) Ide do lozka bo zaraz mnie trafi ...

Hej dziewczyny a ja mimo 2 pozytywnych testów ciążowych dostałam plamień 2 dni po terminie @ a na 3 dzień normalny okres byłam u gina ale nie mógł nic mi powiedzieć bo było za wcześnie we wtorek idę do swojego lekarza zobaczyć czy wszystko jest ok i będziemy się dalej starać trzymajcie się zdrowo i dbajcie o siebie kochane i o swoję maluszki bo teraz to jest najważniejsze

hej kobietki, ja dziś się obudzilam troszkę wystraszona...nie dość ze całą noc miałam jakieś złe sny i się co chwilę budziłam to jeszcze rano puściła mi się krew z nosa... mam nadzieję ze to nic groźnego, ale to pewno z osłabienia...dziś słabo mi strasznie i ciągle leże moj M w pracy wiec jakos musze dac sobie sama radę z Niki i gotowaniem... sprzataniem chyba się dziś nie zajmę... tak ogólnie może tylko wytrę kurze i poodkurzam jak sie coś lepiej poczuje...pozdrawiam Was moje drogie kobietki:*:*:*:*
w ciąży są o wiele delikatniejsze naczynia krwionośne, tak wyczytałam, bo sama się zmartwiłam jak lekko smarknęłam i zrobiło mi się słabo i krew była na papierze. Ale to ponoć normalne, więc się nie martw za bardzo

Hej dziewczynki, u mnie poki co brak objawow ciazowych, jedynie zmeczenie i mulenie, na tym koniec, piersi sie nieco powiekszyly, ale poki co jeszcze nie bola :D
JA myslicie moge isc jutro/pojutrze do gina? Chce miec pewnosc ze jest ok wedlu kalkulatora ciazowego to juz 5 tydzien, a wedlug tego suwaczka to 4... dziwne to. OM mialam 24.12....

Dzień dobry!!

BigChild 4 tygodnie i 2 dni ciąży (jak u Ciebie w suwaczku) to skończony 4 tydzień, czyli leci już 5 tydzień!! :-)
Poczekaj jeszcze z wizytą przynajmniej tydzień... :-)

Idę spać!! ;-)
Miłego dnia!!:-)

e: krew z nosa to normalne, więc się nie martwcie!! :tak:
Z Adasiem codziennie krew mi leciała do ok 12 tygodnia, później czasami też się zdarzało... :tak:

reklama
witaski niedzielne....

zamierzam uporządkować liste wrześniówek i teraz się zastanawiam czy liste sporządzić alfabetycznie nickiem czy terminami porodu .... jak sądzicie?
bo jak teraz patrze na alfabetyczne to nie jest to czytelne,a jak będzie według tygodni ciąży to widać odrazu będzie które pierwsze będą sie rozpakowywać....

Do góry