reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrzesień 2011

aniawos Ja w poprzedniej ciąży miałam mdłości do ok 4 mies:wściekła/y:
I teraz znów mnie męczą. Mam nadzieję. że tym razem będzie jednak krócej.
Ale czego się nie robi dla maluszka:tak:

reklama
Witajcie.Syn śpi więc zaglądam. Kurcze jestem taka zakręcona że jeszcze suwaczka nie wkleiłam bo te co mam to moja siostra pomagała mi wklejać. Jak się mi uda to jeszcze dziś postaram się to zrobić i jak syn pozwoli.
A mnie dziś jakoś zęby bolą, wrażliwe są na wszystko, na mycie szczoteczką, zimne, słodkie. Wiem, że ból zębów może być jednym z objawów w ciąży, ale to raczej dopiero jak się u maleństwa kościec kształtuje, więc to chyba za wcześnie :-). Dziewczyny, ale pamiętajcie o ząbkach, bo w ciąży nie powinno się stosować u dentysty znieczulenia, więc mam nadzieję, że macie wszystko poleczone i zdrowiutkie. Ja mam niestety jeden do leczenia i problem, bo od lat leczę ze znieczuleniem a teraz nie mogę i trochę się dygam :zawstydzona/y:.
Słodkich snów i spokojnej nocki :happy:
Trzeba dentyście powiedzieć że jest się w ciąży i powinien mieć znieczulenie takie które można podać ciężarnej.

dzień dobry wszystkim:) wpadłam sie przywitać:) przepraszam że żadko się odzywam ale mam teraz tak ze jak znajde wolną chwilkę to idę się zdrzemnąć:) w śrobe byłam u gina na razie nie widzać dzidzi tylko pęcherzyk ciążowy lekarz powiedział ze wszystko jest ok:) już nie mogę doczekać sie kolejnej wizyty.. a to dopiero 9 lutego... co do objawów to nabrzmiałe i powiększone sutki i senność...l czuje się juk na kacu.. i to wszystko:) aż czasami sie martwię ze nie mam typowych objawów wymiotów itp.... czy wy też macie czarne myśli?? ja nie mogę sie wyzbyć myśli ze poronię albo że dzidzia urodzi sie chora... az płakać mi się chce...
Ja również mam na 9 lutego wizytę. A co do objawów to nie masz się czym martwić np moja siostra przez początek ciąży wymiotowała a ja na to miast nie więc każda z nas inaczej przechodzi przez okres ciąży i powinnaś się z tego cieszyć, że nie musisz rano latać do ubikacji.:tak:

Witajcie :-)

Mniej mnie, bo Mąż w domu i nadrabiamy... Oczywiście nie lenistwo tylko sprawy, które miały być załatwione już jakiś czas temu :-)

Synek nasz zdrowieje :-) dziś nawet wyjdziemy z Nim na krótki spacer :-)

Co do objawów ciąży, to u mnie chyba brak :-) spać mi się chce, ale to chyba normalne, bo od kilkunastu miesięcy nie przespałam całej nocy :-) (zawsze snu mało), piersi tak jakoś boleć przestały, ale (jak to mówi pan mąż) nie są tak sflaczałe ;/ wczoraj zwymiotowałam, ale coś mnie obrzydziło i bez ciąży też bym zwymiotowała :-) siusiam w nocy raz! :-) więc drastycznych zmian nie ma :-)

Jutro M. idzie do pracy, więc będę miała więcej czasu i nadrobię wszystko :-)

Zastanawia mnie gdzie jest Sawi! Odezwij się!! :-(

Witam mamusie:-)
Ja juz zrobilam 86 pierogow:-) bede miala z glowy kilka dni, zaraz zabieram Majke na jakis spacer, niech sie Mloda wyszaleje
Aniawos myslalam ze jestem moja kolezanka z liceum, bo tak samo sie nazyw:-) ale ona ma synka, a co do kalafiora to mozesz mrozonego kupic:-)
Bafinka nie martw sie Kochana, kazda kobieta przechodzi ciaze inaczej, nie ma co sie zamartwiac, kazda z nas ma pewne obawy, ale to raczej normalne...wspolczuje tego podlego samopoczucia, oby Ci szybko przeszlo
Ellancz ja ostatni raz u dentysty bylam z Majka w ciazy... mam nadzieje ze przez ten okres zeby mi sie nie popsuly, nie cierpie dentysty...
Paula he he to moj maz dzis rano do mnie z tekstem" Boze jakie ty masz cycki, jak ty bedziesz wygladac pod koniec ciazy???" ...

Ja tez sie martwie o sawi.... a moze wybralybysmy jeszcze kogos kto zajmowalby sie lista i watkiem zamknietym???

hej z sokiem malinowym to jest jakieś nieporozumienie, nie można pić wywaru z liści malin, bo działają poronnie, natomiast sok z malin jest jak najbardziej ok, pytałam się mojej ginekolog i się śmiała strasznie z tego. Pytałam ją, bo nastraszyła mnie koleżanka, a ja też non stop herbatka z malin z imbirem i z sokiem malinowym.
Poza tym jestem Gosia mam 38 lat i to moja pierwsza ciąża, bardzo się boję, biorę duphaston, luteinę i estradot .
27 grudnia hcg mialam 4318
3 stycznia hcg 21680
termin porodu z kalendarzyka wychodzi mi na 1.09 ale pewnie jak wszystko będzie ok, będę miała cesarkę wcześniej, ze względu na oczy i na tarczycę. Pozdrawiam wszystkie wrześniówki

Hejka! Trochę mnie nie było bo albo praca albo leżenie - okropne mdłości mam i ogólnie słaba jestem. Ale dzisiaj wypróbowałam sposób na mdłości i mogę polecić! Przed wstaniem z łóżka trzeba zjeść chociaż pół kromki chleba - ja miałam wafle Wassa i popić - mdłości są dużo słabsze a nawet momentami nie mam ich wcale:-)
Apropo znieczulenia to ja byłam w poniedziałek u dentysty i dał mi niedużą dawkę ale chyba w dobre miejsce bo trzymało ładnie. A z tego co czytałam to znieczulenie miejscowe nie szkodzi ciąży bo to się nie przedostaje do krwiobiegu.
A z tego co wiem to nie wolno pić naparu z liści malin a normalny sok wolno:tak:

Wy o pierogach a ja jeszcze nigdy nie robilam..zawsze kupuję:-) leń jestem..
gosiaczek to pewnie sierpień..ja też raczej sierpień. Też będe miała cesarkę, a wolę się umówić wcześniej niż czekać do ostatniej chwili i nie daj boże mieć jakieś bóle. Igę rodziłam w 38 tyg, planowo miałam 3.11 urodziłam 26.10.
paula współczuję tego nieprzesypiania nocy..

ale mi sie już nie chce siedziec w pracy...bleee...marze tylko o tym, żeby się położyć spać..

:-)ja sobie jeszcze tu średnio radzę dziewczyny kochane, nie wiem czy uda mi się wkleić ten suwaczek, poza tym nie wiem jak dodać to nasze forum do siebie, abym go nie musiała wyszukiwać za każdym razem.
Dodam, że jestem na zwolnieniu lekarskim i pewnie będę do końca, to późna ciąża no i pewnie zagrożona więc lepiej w domku. W poniedziałek 17 i następny 24 mam wizyty u moich dwóch ginekologów no i boję się usg. Na ostatnim jak byłam lekarz powiedział tylko ciąża jest i nawet serce bije - trochę mnie to zdziwiło to jego stwierdzenie. Trzymam kciuki za Was i lecę robić naleśniki, mam nadzieję, że mi wyjdą, bo wstyd się przyznać ale naleśników nie robiłam nigdy. pozdrawiam

Ostatnia edycja:
reklama
Aniawos, w poprzedniej ciąży naczytałam się właśnie, że nie powinno przez całą ciążę znieczulać, a teraz faktycznie poszperałam i wszędzie piszą, że można tylko różnie podają, po 12-15 tyg. Najważniejsze, że można a właściwie nawet trzeba szczególnie dbać o zęby i dziąsła w ciąży :-). Och, ty narzekasz, że nie chce Ci sie w pracy siedzieć, a ja Ci powiem, że chętnie bym popracowała, bo siedzę już dwa lata z moją Nelką i kota dostaję. Zawsze coś wypadało, żeby przełożyć szukanie pracy na potem i tak wyszło. Z jednej strony się cieszę, bo mogłam ukształtować i wychować moją małą po mojemu i nikt mi nie narzucał swoich przyzwyczajeń ani np nie przekarmiał jej słodyczami, ale fakt faktem, że tęsknię za byciem aktywną zawodowo :/

Bafinka, ja niestety też obsesyjnie myślę o poronieniu, za każdym razem jak idę siusiu sprawdzam czy na papierze nie ma krwi. To takie głupie, ale nie mogę się pozbyć tego nawyku:wściekła/y:. Mnie z objawów boli tylko brzuch i mam obrzmiałe piersi. Na razie nie mam mdłości ani wrażliwości na zapachy - całe szczęście.

Gosiaczek200, witaj wśród wrześnióweczek :tak:. No właśnie trzeba to zaznaczyć, że to wywaru z LIŚCI malin nie można pić, a nie z owoców! Nie zamartwiaj się na zapas kobieto, na pewno wszystko będzie w jak najlepszym porządku. Trzymam kciuki za usg, to piękne przeżycie :tak:. A co do suwaczka, ja też jestem noga i wściekam się, że nie wiem jak go tu wrzucić :-:)wściekła/y:.

A ja idę bób gotować :-)

Do góry