reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrzesień 2011

Biedni ci nasi faceci :-D ale z drugiej strony, jakby to oni mieli podobne dolegliwości do naszych (no powiedzmy bez bolących cycków) to zaraz trzebaby skakać nad nimi bidulkami, bo to to zaraz umierające jest i też by im się nie chciało :-)

Dziuba kupujemy na Karwinach to mieszkanie, ale z rynku wtórnego, bo zależało nam na tym, żeby było od razu do odbioru a nie za 2 lata. To jest budynek mniej wiecej z lat 80-tych, ale mieszkanie bardzo dobrze zachowane, tylko remoncik machniemy i umeblujemy po naszemu i na wiosnę przeprowadzka. No i 3 pokoje, na czym mi najbardziej zależało, może jeszcze na dużej kuchni, ale nie jest źle ;-). Jedyny minus to te 4 piętro, ale wybór mieszkań w takiej cenie, którą dysponujemy- marny! Czasem ludzie nie mają wstydu, takie rudery próbują sprzedać i takiej kasy żądają, że to po prostu jakiś skandal...

reklama
no ja pamiętam że jak chodziliśmy szukaliśmy, a duuużo obejrzeliśmy mieszkań, to czasem jak weszliśmy i zobaczyliśmy w jakich warunkach żyją ludzie, to normalnia dramat...

no ja naprawdę, wczoraj same byłyśmy bo S w pracy dziś wraca dopiero, to Martyna oczywiście u mnie w łóżku spała, o 20.30 stwierdzam że wyłączam tv a mała że nie, że bajki chce,to jej timer na pół godz nastawiłam i sama zasnęłam a ona se oglądała i chyba też zasnęła...

Ja piszę z pracy :-)
Z tymi wiatminami Kasia_P ma rację. Nie powinno się brać wcześniej, bo nadmiar wit. A szkodzi. Przy Oskarze też brałam od 3 miesiąca. Na razie jestem na kwasie foliowym.
Kasiu_P to starszne przez co musieliście przejść. Łączę się w bólu i ściskam.
Sawi, ale wiadomość ! Mam nadzieję, ze wszytsko będzie w porządku.
Agatek witaj :-) Może magnez bierz ? Bo mnie tak bolało przed skurczamiw nocy. To była masakara... Mój małż w nocy wstawał i masował, bo ja wpół-śpiąca wrzeszczałam z bólu. Ale to było przy końcówce.
Paula w sensie, ze widziałaś mnie w znajomych na BB u Aśki ? :-) Co do spotkanie to chyba będzie ciężko. Bo jesteśmy z róznych części Polski/Świata.
Mononoke ja tez nie mam żadnych objawów, może orgaznim już "zaakceptował" ciążę a poziom hormonów się ustabilizował. N apewno jest wszytsko ok.

Wiem coś dziewczyny o szukaniu mieszkania:crazy:
My kupiliśmy jak byłam w ciąży w 6 mies. Też się najeździliśmy i naoglądaliśmy i faktycznie niektórzy prubują wcisnąć byle co.
Nam np babka wciskała mieszkanie niby 3 pokoje, ale malutkie i w tym jeden z aneksem (pokój wielkośći kanapy którą chcieliśmy tam ustawić). A ona nam na to, że właściciele jak robili imprezy to w tym pokoju ustawiali szwedzki stół a tańce były w przedpokoju (naprawdę spory ten przedpokój). No a siedzieli to chyba w łazience:no: Ale mieszkanie było niemałe bo miało prawie 60m2 tyle, że bardzo nieustawne.

Ale na szczęście znaleźliśmy coś normalniejszego:tak:

niektóre mieszkania w nowym budownictwie to potrafią mieć i 70m i dwa pokoje, w tym jeden to salon z aneksem :szok: a kosztują tyle...

Witam Was Dziewczynki!
Mam na imię Ania i we wtorek dowiedziałam się,że jestem w ciąży.To moja pierwsza ciąża (pomimo,że mam już 29 lat).Czuję się trochę zagubiona i potrzebuję wsparcia. Ciągle się martwię,że coś robię nie tak...cieszę się, że jesteście i gratuluję Wam wszystkim:)Mam na wstępie pytanie-czy w 5 tygodniu ciąży (3 życia dziecka) jest już coś widoczne na usg?Bo moja gin nic nie widziała,tylko bardzo pogrubione endometrium,ale badania krwi na hcg potwierdziły moje przypuszczenia o ciąży.

Anna_82 to jeszcze za wcześnie, żebyś zobaczyła swoją fasolkę, serduszko kształtuje się w 6-7 tyg, więc wtedy będziesz mogła posłuchać tego pięknego dźwięku, ja mam pierwszą wizytę dopiero jak skończę 8 tydz. żebym właśnie mogła już zobaczyć na usg maleństwo. Nie przejmuj się wiekiem, ja urodziłam swoją córę jak też miałam 29, w tym roku kończę 31 i czekam na drugie :-). trzymaj się i gratuluję fasolki choć jeszcze nie widocznej ;-)

Witaj Anna_82

w 5 tyg. malo co widać. Serduszko przeważnie pojawia się na przełomie 6 i 7 tygodnia :)
Jak beta wyszła dobrze to nie masz się o co martwić. Możesz powtórzyć badanie i sprawdzić czy dobrze przyrasta jak bardzo się niepokoisz :)

reklama
Dzięki za pocieszenie:-)Ja jestem "świeżynka" w temacie ciąży. Mam jeszcze jeden problem-kiedyś brałam regularnie kwas foliowy,ale nie mogliśmy z mężusiem zafasolkować i przestałam i teraz martwię się,że coś złego może się stać,że biorę dopiero od ponad tygodnia:-(a wszędzie piszą,że trzeba przynajmniej 3 m-ce przed ciążą...

Do góry