reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrzesień 2011

hej laseczki:)

zazdroszcze tym mamusiom którym tak termin się zbliża...ja tez bym chciala juz być po...:) oczywiście trzymam kciuki aby wszystko gładko poszło:) i dzidzie zdrowe były:)

u nas upał straszny...ze mnie się leje normalnie...byłam dzis u kolezanki, i to autem ale i tak wyprawa dla mnie męcząca :)obiad już ugotowany ale niemam nawet siły jeść przy tych upałach... jutro ide rano na morfologię...
idę poleżeć trochę :) miłego dnia wszystkim :***

reklama
Bafinka ja do kąpieli mam z Ziajki taki natłuszczający od pierwszego dnia. Zasypek nie będę używać. Dodatkowo mydło Bambino, Nivea Nutrii sensitive do mycia ciała i włosów oraz krem na każdą pogodę, sudocrem, krem Penatena (niemiecki odpowiednik JJ) i kilka różnych próbek

Hej:-)

U nas parno i upał straszny ponad 30 stopni, podobno jeszcze tylko do soboty.
Rano byłam na zakupach i to całkiem udanych. Kupiłam cos dla dzieciaków i dla siebie kiecke na po ciazy a z tajnym dekoltem do karmienia. Zaraz zrobię botwinke to bedzie na jutro na obiad. Pościel Leosia wyprana wiec wieczorem ja wyprasuje i bedzie sobie czekać w szufladzie na użytkownika;-)
Jutro ide do fryzjera, bo włosy mi strasznie wyjasnialy przez co odrost szybciej widoczny. Skorzystam teraz bo potem ciezko bedzie na 3h sie tak szybko wyrwać.

Bafinka temat pielęgnacji juz był szeroko i dlugo walkowany chyba na wyprawce. Pudru juz dzis sie nie używa. Ja bede używała oilatum przynajmniej pierwszy miesiac, ponieważ juz zawiera substancje natluszczajace to niczego do smarowania tez juz nie bede używać. Buzie wystarczy przegotowana woda przemyc.
Do pupy mam sudokrem taka mała próbkę i bepanthen, bo bede go używała rowniez do sutkow.

Anisen masz racje ze głosowanie dotyczące dostępu powinno odbywać sie w wątku zamkniętym. Na razie i tak niewiele sie tam dzieje. A Ty nie masz dostępu?

Bafinka mam emolium do mycia, emolium szampon i krem a dop tego do pupy linomag maść na odparzenia i linomag krem na zwykłe stosowanie. Pudru nie miałam i nie będę kupować.
Mambusia super ze znasz termin. Już sie nie mogę doczekać :)
Bluetooth wspólczuje Ci ogromnie. A moze po porodzie wszystko wróci do normy. Kurcze nie fajnie :-(. Jeszcze Chwilkę kochana, a już niedługo córeczka wynagrodzi Ci cierpienia. Będziesz szczęśliwą mamusią :)
Biedrona życzę byś czekała na przybycie maluszka w domu a nie w szpitalu. Oj tam jest masakracja, wiem to i nie ważne że nic sie nie dzieje złego czlowiek sie nakręca jak głupi.
Misiako no nie mam. Nie zasłużyłam sobie jeszcze widocznie. Ale ja nie mam zadnego żalu. po prostu tam niech będą dziewczyny którym ufacie, o których wiele wiecie itp. te które piszą, udzielają się, nie znikają na długo. Jak mi zaufają dziewczyny będę szczęsliwa :)

Hej
Ja po spacerku na działkę i tak mnie teraz krzyż nawala że masakra!!!!
Ja z kosmetyków to mam emolium do kompieli a do pupci mam sudocrem
Mambusia super ze już za tydzień będziesz po :-D

Wiecie co...ja tak w sumie czekam codziennie na te skurcze, czy odejscie wód, ale jakoś sama w to nie wierze. Jak widze, że niektóre piszą, że już tylko tydzień do porodu, to jestem w szoku, że to juz tak nie długo i zazdroszcze troszeczke :) Spojrzałam jednak na kalendarz i uświadowmiłam sobie, ze ja mam termin na za ponad 2 tyg...kurcze to już tez nie długo :)

Paula - tez strasznie boje sie zostawić synka w domu i to co najmniej na 4 dni :( Najdłużej do tej pory zostawiłam go na kilka godz. Wiem co czujesz i jak tęsknisz... Ja mam zamiar wchodzić ze szpitala na Skypa i oglądać mojego szkraba przynajmniej raz dziennie - moze tez spróbuj?

U nas też już duchota, a rano było tak przyjemnie jak deszcz padał.

Bafinka ja mam kupiony cały zestaw z ziajki + krem na każdą pogodę z Nivea, pupę jak się nie będzie nic działo to będę przemywać przegotowaną wodą, a profilaktycznie kupiłam maść linoderm plus, mam też bephanten którą można stosować na odparzenia i na obolałe brodawki, a na solidne odparzenia mam próbkę sudokremu mam nadzieję że się nie przyda :-) Kupiłam też płyn do kąpieli Oliatum na wszelki wypadek gdyby były problemy ze skórą.

Anisen myślę że to niedopatrzenie że Cię nie zaproszono do grupy.

Paula czekamy na wieści czy bedzie jutro cc !!
Mambusia to będziesz prawdziwą wrześniową mamą :-) Zazdroszczę , ja już bym chciała przytulić swoje maleństwo a ono coś się nie spieszy na tą stronę, zero objawów, zero skurczy, czekam cierpliwie :-)
Biedrona mam nadzieję że obejdzie się bez tak długiego pobytu w szpitalu !!

paula nie smutaj się na pewno Hani nic nie jest a może juz jutro będzie z tobą:) a Adaś pewnie cię odwiedzi w szpitalu no i oczywiście masz nas także głowa do góry:) buziaczki i dawaj koniecznie znac jak się sytuacja toczy...

ach a ja odliczam kolejny dzien do porodu.. czytałam że pod koniec ciąży dzieci sie mniej ruszają natomiast ten mój urwis wierci się cały czas i tylko patrze jak z jednej strony wychodzi mi noga a z drugiej wystaje górka pewnie dupeczka:) ciekawe czy jak sie urodzi też taki żywy będzie...
Bafinka - to ja miałam ostatnie dni takie, że Mała mi "wychodziła" każdą możliwą stroną...a już dzisiejsza noc i dzień to po prostu coś odmiennego - czuję jak się wierci, ale wszystko już jest takie spokojne, ostatnio właśnie czytałam, że przed porodem tak się dzieje, że dziecko się uspakaja, że jego ruchy są małoodczuwalne...Oby to się sprawdziło w moim wypadku...No i dzisiaj niesamowicie bolą mnie krzyże i podbrzusze dokładnie tak jakbym miała zaraz dostać miesiączkę...
Gorąco u mnie, że normalnie się rozpływam...:-(
Misiako - Ty już sukienki na po ciąży kupujesz? Zazdroszczę!:-) Ja też już patrzyłam za czymś, ale stwierdziłam, że poczekam, bo może schudnę i będę mogła kupić mniejsze ubrania niż przed ciążą, skoro teraz tak mało przytyłam;-)
Bluetooth - obyś nie musiała czekać niewiadomo ile czasu na tą szynę, ona Ci jest potrzebna na teraz, a nie za jakiś czas - po porodzie...
Mambusia - no to będziesz pierwszą prawdziwą wrześnióweczką:-) Super został Ci tydzień odliczania:-)
Ja do kąpieli Małej też mam kupiony Oilatum, z tej samej serii mam krem, no i do pupy mam kupione małe opakowanie sudocremu i na razie więcej nie kupuję bo im mniej będę używała kosmetyków tym lepiej dla takiego Maleństwa..
Miłego po południa, może trochę chłodniejszego:-)

reklama
dziewczyny, nosz co za dzień mam!! spałam u rodziców, wróciłyśmy do domu ok. 13, od tamtej pory zdążyłam przypalić mleko na kakao dla małej, frytki w piekarniku zaczęły śmierdzieć zanim se przypomniałam o nich, garnek z mięsem też spalony, leczo - szkoda gadać, całe dno przywarte. Nie jestem pewna czy mogę coś jeszcze zepsuć, chyba po prostu pożegnam się z kuchnią na dziś. Idę czytać co tam napisałyście.

Do góry