reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrzesień 2011

Witam Babeczki!

dzisiaj rano przeżyłam chwile grozy. Zobaczyłam krew na papierze toaletowym... Wrócilo uczucie sprzed kilku miesięcy i strach... Szybko udaliśmy się do lekarza i na szczęście wszystko okazało się w porządku. Mój wielkolud nawet urósł od ostatniej wizyty dużo i ma 0,97 cm długości! Nie wiadomo skąd krwawienie się pojawiło, ale mam odpoczywać, nic nie dźwigać i relaksować się ogólnie. Doktor zwiększył mi dawkę Duphastonu i czekamy co dalej. Mam nadzieję, że już bez nerwów bedzie dalej.
Dzisiaj w nocy też kiepsko spałam, straszne sny miałam - może aż za bardzo się zestresowałam.
Oooo, znów mnie nudności dopadły...:baffled: Ale skoro są to OK :tak:

Jeszcze mam takie pytanie, bo ciagle w badaniach mi wychodzi, że mój wielkolud jest o tydzien starszy niż wg OM? W 6 tyg. miał 6 mm długości, teraz prawie 1 cm. Czytam podpisy pod sygnaturkami, a on teraz powinien miec 6 mm długości? Rzeczywiście wielki! Cieszę się, ale mam jakis taki mały niepokój czy to dobrze wszystko?

Ściskam Was mocno!

Ostatnia edycja:
reklama
polanegri daj nam znac popołudniu..tzymam kciuki, zeby było wszystko ok..
lina82 brrr...stresująca sytuacja z rana..ale podobno krawienia na poczatku się zdażają..a to że fasolka większa to dobrze, gorzej jakby była mniejsza..
natusiama a dobra ta herbatka??
podobno można kupić korzeń imbiru i tarkowac sobie do zwykłej herbaty, wody itp..

Ja musze kupić kwas foliowy, bo zapomniałam wczoraj i nie brałam jeden dzień.

blue monday nie wiedziałam o czymś takim:-)

ja jeszcze godzina i do domu. Umówiłam sie na popołudnie z koleżankami, ale mam ochotę tylko się położyć..nic mi się nie chce.

aniawos też słyszałam, że można świerzy imbir do herbatki dać ale mi na samą myśl...:no:
A ta herbatka bardziej ma smak cytrusów i tylko posmak lekki imbiru i nawet dość dość w smaku

PolaNegri zaciskam kciuki za pomyślną wizytkę:tak:

lina82 Ty się nam tak nie stresuj :-p

Magic ja też mieszkam w Belfaście :-D Super, że na wrześniówkach są aż trzy dziewczyny z Irlandii Północnej, bo generalnie niewiele nas na całym forum. A gdzie konkretnie w Belfaście mieszkasz? Ja mieszkam na Priory Park (BT10) przy Lisburn Road, przy polu golfowym za Kings Hallem :-)

ja w bt36 narazie nie bede zdradzac szczegolow bo nikt nie wie w pracy a nie chce zeby sie roznioslo poczta pantoflowa w razie gdyby jakas zyczliwa osobka przeczytala to forum w poszukiwaniu wiedzy :-)

mam pytanko poniewaz to moja pierwsza ciaza :-) czy dokuczaja wam rowniez bole brzusia nawet w nocy? kurcze naprawde mnie to niepokoi.... dodam ze nic poza tym sie nie dzieje...ale te bole mnie juz irytuja....martwie sie czy wszystko jest ok... dodam ze jestem w 7 tyg 3 dni wg ostatniej miesiaczki, a wg zaplodnienia ok 3,5- 4 tyg

Ostatnia edycja:
polanegri ja w poprzedniej ciąży też krwawiłam na początku ciązy ale lekarz mówił że tak się zdaerza. Podobno organizm pamieta że wtym czasie ma być okres i dlatego leci krew. I jak widać na suwaczku mój skarb skończy nie długo rok. Więc trzymam kciuki żeby wszystko było ok.

lina ciesz się że większy:) może owulację miałaś wcześniej :)

PolaNegrii moja koleżanka z pracy dowiedziała się o ciąży w ... 16 tygodniu. Wcześniej miała "okres" a przynajmniej tak jej się wydawało. Dzisiaj Bartuś ma nieco ponad rok i jest słodkim dzieckiem. Daj znać.
Lina82 współczuję całej tej sytuacji, musieliście być strasznie zestresowani. Teraz wypoczywaj. Co do wielkości dziecka to nie sugerowałabym się suwaczkami i innymi artykułami. Jeśli coś byłoby nie tak to na pewno lekarz by powiedział. Lepiej za duże niż za małe ;-)
Katezbb my powiedzieliśmy synowi kilka dni po zrobieniu testu. Nic na to nie poradzę, ze jesteśmy tacy szczęśliwi, ze najchętniej powiedzielibyśmy całemu światu ;-) Na razie Oskar chyba w to nie wierzy (pierwsze co zrobił to podniósł mi koszulkę, spojrzał na brzuch i powiedział :"Kłamczuszek ! Nic tu nie ma !". Także chyba to do niego dojdzie jak urośnie brzuszek. Nie naciskamy, dajemy mu się oswoić z tą myślą. Zamierzam kupić książeczkę z serii Franklina "Franklin czeka na siostrzyczkę" lub "Franklin jest starszym bratem". Ale na to przyjdzie czas.
Dziuba127 na Twoim blogu nie może komentować osoba, która nie ma konta na blox.pl :-)

Cześć Mamusie,
Dzięki za wsparcie i za trzymanie kciuków. Niestety, moje obawy się potwierdziły i ciąży już nie ma. Dobra wiadomość jest taka, że prawdopodobnie obejdzie się tym razem bez łyżeczkowania. Za 2 tygodnie wizyta kontrolna, a w międzyczasie dostałam skierowanie do poradni genetycznej. Jeśli okaże się, że to nie komplikacje wynikające z kombinacji mojego i małża genomu są winne poronieniom - zachodzimy ponownie, tym razem już na lekach podtrzymujących.
Damy radę :)

Trzymajcie się ciepło!

Pola - od nas z BB dziewczyna z Trójmiasta dowiedziała się o pierwszej ciąży w piątym miesiącu!! :szok: spokojnie, wierzę że wszystko ułoży Ci się tak jak byś sobie życzyła!!

Lina - straszne przeżycia, współczuję, dbaj o siebie i maluszka i odpoczywaj!

Anetko - nawet nie zwróciłam na to uwagi... może popatrzę w ustawieniach, może to da się zmienić...

reklama
I mnie mdłości dziś dopadły... dziwne bo popołudniu, ale paskudne uczucie, jak będzie tak dalej to chyba tez spróbuję tej herbatki imbirowej
Lina to musiało być straszne, oby sie więcej już nie powtórzyło
Magic mnie brzuch boli praktycznie ciagle, w dzień, w nocy, moja przyjacółka jest w 11 tyg i też ma takie bóle, lekarz jej powiedział ze to normalne, zobaczymy co powie moja ginka w czwartek
PolaNegri wspolczuje Kochana, na pewno Wam sie w koncu uda, trzymam za Ciebie kciuki
Lina jak ja sie ciesze ze mamy wsrod nas lekarza weterynarii:-)

Ostatnia edycja:
Do góry