reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrzesień 2011

Witam się :)
Ja dziś w domku, jutro też. Wzięłam dwa dni urlopu na nadgonienie pracy magisterkiej. Termin oddania się zbliża a ja dalej w lesie. Ostatnio się zastanawiałam czy nie iść do dziekanatu i nie prosić o to żeby wpisali mnie jako pierwszą w kolejce na obronie. Będę się napewno strasznie stresować a to napewno nie będzie dobre dla maluszka. A tak będę miała to szybko z głowy. Tylko zastanawiam się jak to jest jak sie idzie pierwszemu. Czy przypadkiem sobie nie zaszkodzę, bo komisja będzie jeszcze pełna energii i mnie przemaglują dokładnie. Hmmm, sama nie wiem. Macie może jakieś doświadczenia??

Tak wogóle to właśnie skończyłam jeść truskawki z cukrem. Zjadłam całe opakowanie mrożonych. Zaraz mnie rozerwie, ale nie mogłam się powstrzymać :rofl2:

Ja sie bronilam w 6 miesiącu ciazy i byłam pierwsza. Nie żałuje bo poszło szybko a ze względu na ciążę miałam taryfę ulgowa. Chyba bali sie ze urodze ha ha

Co do dodatkowych centrumetrow to na najchętniej zaszylabym sie w lodówce. Codziennie tłumaczę sobie ze nie moge sie tak obzerac , a potem cały plan idzie w .... Smak mam na wszystko i tylko to ze chodzę do pracy ratuje mnie przed tym ze ciagle nie przezuwam:-D

Miłego dnia

reklama
Bluetooth - mieszkam tu 2 lata. Narazie nie zapowiada się żaden powrót. Dzieci chodzą do szkoły, maja tu swoich przyjaciół, swój świat, którego nie chciałabym niszczyć. Przyjechałam tu do męża, zostałam sama - i musiałam sobie sama poradzić. Tu jest o wiele łatwiej niz w Polsce. Mogę uczyć się, pracować, wychowywać dzieci. Inwestowac w siebie. To bardzo ważne.

Dziewczyny - właśnie kupiłam sobie pierwsze spodnie ciażowe. Lniane, białe z gumkami po bokach - rewelacja. Bluzeczek trochę kupiłam - ale nie typowo ciążowych, takie po prostu zwykłe, dłuższe i szersze - super były na przecenie.

Witam się :)
Ja dziś w domku, jutro też. Wzięłam dwa dni urlopu na nadgonienie pracy magisterkiej. Termin oddania się zbliża a ja dalej w lesie. Ostatnio się zastanawiałam czy nie iść do dziekanatu i nie prosić o to żeby wpisali mnie jako pierwszą w kolejce na obronie. Będę się napewno strasznie stresować a to napewno nie będzie dobre dla maluszka. A tak będę miała to szybko z głowy. Tylko zastanawiam się jak to jest jak sie idzie pierwszemu. Czy przypadkiem sobie nie zaszkodzę, bo komisja będzie jeszcze pełna energii i mnie przemaglują dokładnie. Hmmm, sama nie wiem. Macie może jakieś doświadczenia??
Ja wchodziłam na swoją obronę jako pierwsza, byłam przerażona i myślałam dokładnie jak ty, że komisja będzie miała energię i przetrzyma mnie, ale naprawdę opłacało się :-). Ja przedstwiałam swoją prezentację, mój opiekun roku w ogóle nie wnikał co mówię i latał oczami po suficie :-D, reszta też udawała, że słucha :-). Potem tylko pytania i zero jakiegoś niepotrzebnego dręczenia, a potem cały dzień luuuzik zamiast stresowania się w kolejce, także naprawdę polecam :-)

ja się przyznam że mam więcej pod pępkiem 27 cm... :-) ale akurat mnie to cieszy hehehehe;-)

właśnie zjadłam pyszne rogaliki z dżemem :-) mniammmmmmm;-);-);-);-)

a jutro wyjeżdżam do rodziców już na święta:-) a dziś oddaję swojego kota morderce do tej fundacji z której go adoptowałam...

miłego popołudnia wam życzę:-)

Ja wczoraj z ciekawości zmierzyłam obwód brzuszka na wieczór i rano jak wstałam. Zawsze na wieczór wydaje się sporo większy ale obwód jest ten sam to może nasze złudzenie po całym dniu objadania i zmęczeniu.
Niestety obwodu nie podam bo jest strasznie wielki, mogę tylko powiedzieć że zwiększył się już o ok 20 cm
Tez sobie zmierzylam brzuchol, racja obwód znacznie sie zwiększył :) Ale to tylko powinno nas cieszyc :)

Witajcie :)

ja przestałam sie martwić obwodem w brzuchu ;) szczególnie ze według ostatniego USG maluszek ślicznie rośnie, sprzęt podawał ok 300g , a to jest naważniejsze, żeby był zdrowy. A to ze mam spory brzuszek, trudno trzeba będzie po zabrać sie za siebie mocniej.

Moja kinga ostatnio szaleje i sama sie nawet na chwilke nie chce bawić. tylko mama i mama. no teraz zawzięcie pije wodę z butli wiec mam chwilkę. Fajnie ze nauczyłam ją pić wodę a nie bardzo slodkie herbatki. Kolejnego szkraba też będę uczyć bez słodzenia dzięki czemu dziś bestia wcięła kawalek ogórka kiszonego, kawałek marchewki i pietruszki a potem kawałek selera i dla niej to są słodycze. ona jeszcze nie zna smaku czekolady , słodyczy ku rozpaczy moich teściów.

ok koniec dobrego bo wypiła i wcina mi sie na kolana

ps - przepraszam za błedy

Bluetooth - mieszkam tu 2 lata. Narazie nie zapowiada się żaden powrót. Dzieci chodzą do szkoły, maja tu swoich przyjaciół, swój świat, którego nie chciałabym niszczyć. Przyjechałam tu do męża, zostałam sama - i musiałam sobie sama poradzić. Tu jest o wiele łatwiej niz w Polsce. Mogę uczyć się, pracować, wychowywać dzieci. Inwestowac w siebie. To bardzo ważne.

ewelinak, kurcze jak Ty to robisz, takie zycie trudne masz a tyle pozytywnej energii z Ciebie bije. Normalnie tylko podziwiac za podejscie do zycia. Masz we mnie zwolennika :-) Bardzo podziwiam takie silne kobiety jak Ty:tak: zycze kazdej zeby taka byla, chociaz wtedy pewnie to juz w ogole facetow bysmy nie potrzebowaly :-D

reklama
Ewelina - też Cię podziwiam, ale może to dobrze żeś wzorem dla innych!!

ja dziś pojechałam do mamy z Martyną i auto nam sie rozklekotało w drodze, całe szczęście dałam resztkami sił rade zjechać na trawe i pojechałyśmy tramwajem do mamy a S potem przyholował samochód, ale co za nie fart, bo sie akura z kumpela umówiłam... no ale cóż...

Do góry