reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2011

A jesteś na umowie czy kontrakcie bo nie wiem jak to jest z waszym środowiskiem
Mi moj kierownik juz uswiadomił że jeżeli pójde na wychowawczy to mi moga umowy nie przedłuzyć a mam do października 2013.
Choc to mnie zbyt nie martwi bo będę najwyżej innej roboty szukac.
mam umowe o pracę na czas nieokreślony. Ale wiadomo jak to jest - jednak dyrektorzy nie lubią matek z małymi dziećmi bo nie są tak mobilne.

wróciłyśmy ze spaceru i Kinga padła. Ja wetnę zupę i zrobie Kini obiadek a jak wstanie to jemy i znów gonimy w plener.

Korzystajcie z pięknej pogody. Pamiętam w pierwszej ciąży każdy mały spacer do parku czy lasu i byłam naładowana energią po uszy.

reklama
Kachasek - między nami jest dzień różnicy, a ja właśnie wczoraj jak trzymałam ręce na brzuchu założone, to w pewnym momencie też mi się wydawało jakby mi się Małe poruszyło;-) ale później pomyślałam, że jeszcze na to za wcześnie i nie mam sobie nic wkręcać hehe, ale to tylko raz miałam takie wrażenie i potem już nic więcej więc pewnie faktycznie miałam "omamy" :-)

Witajcie dziewczyny!! to jest moja druga ciąża wiem że wcześniej ruchy się odczuwa ale nie wiem koło którego tygodnia się spodziewać, czy któraś może wie coś więcej??

sylkabecia chyba róznie, ja poczułam w 17. ale niektóre dziewczyny wczesniej.
misiako ja też na 16..kciukasy za wizytę..
ellancz dla Ciebie też:-)

za to mam teraz tak ze moge z dzieckiem siedzieć w domu, niańce nie muszę płacić, sama dopilnuje Kingi jedzenia i widzę, ze ze mną je więcej i lepiej. A poza tym mogę wreszcie posprzątać dom i porobić wszystko to na co mi nie starczało czasu jak pracowałam. Tylko co powiedzą w mojej szkole jak wrócę po macierzyńskim na wychowawczy na rok a dopiero potem pójdę do pracy. Mam nadzieje ze moje miejsce pracy zostanie, bo całkiem dobrze mi się tam uczyło.
Tak byłoby najlepiej jakby mama mogła z dzieckiem siedzieć do jakiegoś tam wieku. My niestety nie będziemy mogli sobie na to pozwolić, po macierzyńskim i wykorzystaniu zaległych urlopów wracam do pracy bo być na wychowawczym i żyć tylko z wypłaty męża byłoby trudno. Na szczęście moja rodzinka zaoferowała pomoc i zajmą się dzidzią jak my będziemy w pracy :-)

Misiako, Ellancz, Aniawos dziewczyny powodzenia na wizytach, czekamy na relacje :-)

Miniaaa współczuję tej bezsenności. Ja od czasu do czasu mam tak ostatnio, dwie godziny się wiercę w łóżku ale potem w końcu zasnę. Mleko podobno faktycznie pomaga na sen, a poza tym świeże powietrze, spacery i wietrzenie mieszkania.

miłego dnia :-)

kurcze takie tempo pisania nabrałyście że normalnie nie nadążam!!

sylkabecia - witaj! moje to też druga ciąża, poczułam ruchy w 14tc, chociaż takie to czucie że raz czułam, potem 3-4dni nic, potem znowu coś tam, do teraz czuję dzidzię tylko wieczorami jak się kładę do łóżka.

mi nie pomaga ani mleko ani wietrzenie ani zmęczenie wieczornym spacer:-(
zawsze miałam problemy z zasypianiem ale od kont jestem w ciąży to jest masakra praktycznie nie sypiam w nocy... zasypiam tak koło 6, 7 i śpię tak do 12 ale i tak czuję się zmęczona!!!!

ja ruchów jeszcze nie czuję ale się nie zamartwiam... przyjdzie i na mnie czas!!!! pewnie za dwa tygodnie poczuję:-)

reklama
Witam wszystkie nowe jak i obecne mamy :)

dłuuuuugo mnie nie było, ale chorubsko mnie rozwaliło na maxa, nie miałam siły na nic, dziś już lepiej, choć głowa nieustannie boli.

Mam nadzieję, czytać Was/Nas teraz codziennie i być na bieżąco w wszystkim.

pozdawiam i do "usłyszenia"

Do góry