reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wrzesień 2011

a tu znowu cisza.. no cóz takie życie. ja odkąd poszłam do pracy chodzę pół przytomna i ogarnąć wszystkiego nie mogę... Gabiś nadal w nocy nas terroryzuje żeby spac z nami ale tak za nim tęsknie że mi to nie przeszkadza.. zaczyna już mówić:) umie powiedzieć mama tata baba daj chce ide gdzie pokazać jak jest duzy jak robi konik zawołać kotka i załatwia sie na nocnik! co prawda nie woła ale jak go posadze to zawsze zrobi siusiu kupkę mniej więcej robi 2 na 3 na nocnik także to uważam za sukces:)

7... super że idziecie na swoje problemy wam się skończą

sińka ja też mam do ciebie sentyment nawet juz, sie martwiłam ze się nie odzywałaś..

pozdrowienia dla wszystkich mam i buziaki dla maluchów:***

reklama
no faktycznie cichutko tutaj:)u nas tez jakos to leci,Nadia coraz czesciej drepcze sama i coraz ladniej mowi "mama" tylko martwia mnie jej zabki. Ma 5 ale wszystkie jakby do polowy,myslicie,ze powinnam isc z nia do dentysty?

tylk mi sie wydaje,ze one nie dokonca jeszcze wyszly,a zaczely jej wychodzic jakies 3 miesiace temu i nie wiem czy takie jej juz zostana czy reszta zabka jeszcze wyjdzie. Chyba dla swojego spokoju dzisiaj pojde i umowie ja do dentysty

Kochane, ja w sumie muszę się pożegnać z Wami :zawstydzona/y:
Od niedzieli będziemy mieszkać w nowym mieszkaniu i nie będę mieć internetu... może z czasem kupimy laptop, albo jakiś używany komputer i założymy internet, nie wiemy jak z rachunkami wyjdziemy... Tego komputera nie możemy zabrać... Może jak będę u mamy to zajrzę na forum i do Was napiszę.
Cóż życzę Wam wszystkiego dobrego, niech dzieciaczki się zdrowo chowają i dziękuję za całe wsparcie z Waszej strony, gdyby nie Wy to ja nie wiem... a teraz mam nadzieje, że Nasze życie będzie już lepsze.
I zdjęcie Robcia Wam wyślę jeszcze:

Załączniki

• SDC12490.jpg
    SDC12490.jpg
    27,2 KB · Wyświetleń: 92
782...powodzenia,na pewno bedzie teraz wam duzo lepiej i zagladaj do nas jak bedziesz mogla. bardzo sie ciesze,ze wszystyko wam sie udalo:):)
bafinka moja mala miala bilans,chyba 2 tyg przed urodzinami;)

dziewczyny trzymajcie kciuki,jutro ide na rozmowe o prace. Tak bym chciala ja dostac,jest na miejscu i bym miala stale godziny pracy,czyli tez stale zarobki. dam znac jak juz bede po rozmowie;)

hejka!
Długo mnie tu nie było,wiecie jak to jest...praca,dom,dziecko...a poza tym jak tylko Jaś widzi komputer natychmiast chce się do niego dorwać (a wtedy marny jego los:-),więc staram się korzystać jak pójdzie spać,ale wtedy zazwyczaj i mnie się chce spać,więc ograniczam się do sprawdzenia poczty...
A u nas wiele nowości-Jaś świetnie już chodzi,baa...on nawet biega:-),dużo potrafi powiedzieć i bez kłopotu mogę się z nim porozumieć,rozumie proste polecenia i cieszy się,że umie je wykonać:-)Jedynym mankamentem jest nocne karmienie-nadal 3 karmienia w nocy,dostaje zagęszczone mleko,ale to niewiele zmienia,taki z niego głodomor i już:-(
Przyznam szczerze,że już mam dosyć tego wstawania,poza tym Jasiek ostatnio źle śpi,budzi się z nagłym krzykiem,ja wyskakuję z łóżka,patrzę a on śpi dalej...o co może chodzić?nie zniosę tylu nocnych pobudek,tym bardziej,że to nie jest noworodek i dawno powinien przesypiać bez jedzenia całe noce...(wiem,każde dziecko dorasta do tego w innym czasie),ale nawet jak zje porządną kolację to po 3 h budzi się na mleko:-(
Od jutra zaczynam wprowadzanie nocnika,zobaczymy jak mu pójdzie trening czystości (dziwnie to brzmi...:-)
A my nie byliśmy na bilansie roczniaka.A jest coś takiego?
Wszystkie mamusie i ich pociechy pozdrawiam.Trzymajcie się zdrowo:-)

reklama
witam kochane pytałam o ten bilans roczny bo nam nikt nic o nim nie mówił.. ale widocznie u nas jest dopiero bilans 2 latka... gabis, miał mieć szczepienie ale nie mial bo znowu baktera w moczy.. wrrrr chyba nigdy to się od nas nie odczepi.. ale był zważony i zmierzony:) wazy 12.5kg i ma 85 cm wzrostu:)

martela mój Gabiś też jadł prawie do roku ale właśnie to mnie wkurzało i posłuchałam teściowej na wieczór daje mu kubek gestej kaszy i teraz mu to starcza.. wcześniej jak z przyzwyczajenia budził sie w nocy to dawałam mu tylko wode i jakoś sie odzwyczaił.. a co do budzenia to my tez mamy koszmar:( przed szpitalem w sierpniu jakoś Gabis sam już przesypiał nocki w swoim łóżeczku nawet jak sie przebudził to pogadał trochę i zasnął.. potem szpital i wychodziły mu ząbki czwórki wszystkie 4 na raz i nie spał w nocy w ogóle prawie więc braliśmy go do nas.. ale ja teraz zaczęłam prace i jak przychodzi babcia lub opiekunka to nie wypada zostawiać rozłożonego łóżka bo mały śpi.. więć od nocy z soboty na niedziele znów spi całe noce w łóżeczku najpierw protestował teraz juz leży grzecznie ale budzi się mniej więcej 2-3 razy w nocy i trzeba iśc dać mu smoczka jeszcze pół biedy jak chodzimy na zmiane z mężem ale dziś znowu gorsza noc i robiliśmy pielgrzymki na zmianę z 10 razy...także tez maże o tej cudownej nocy którą prześpię całą...

kopka jak z pracą udało sie?

Do góry