reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2011

Ellsi – życzę dużo zdrówka dla ząbka lub szczęśliwego, bezbolesnego wyleczenia…;) Kurcze biedna ta mała Twoich znajomych… takie maleństwo i dwa razy w szpitalu… co za popieprzone życie
Teofilesia- współczuję słonko, że musi być to teraz takie ciężkie… powodzenia serce…
Klementynka – brawo! Świetny „lekarz” z Ciebie ;)
A Kamisiowaty już się obudził przed 5:00 bo… się już wyspał… co za drań… Człowiek oczy na zapałkach a on baraszkuje… Fakt – spał sporo w dzień… no ale to że matka chciała by się wyspać zupełnie się jak widać dla niego nie liczy ;P Co za urwis ;)

reklama
Witam. Wczoraj byliśmy u teściów. Teściowa zaczęła jęczeć dlaczego obcieliśmy włosy Krystianowi na jeżyka, niestety nie było nasadki na maszynkę i został tak obcięty, przecież włosy mu odrosną. Jeszcze internet wolną zaczął działać bo przekroczyliśmy limit paranoja jakaś bo przecież mamy na abonament, mogli by naliczyć jakąś dodatkową opłatę, a nie zwalniać nam internet. A tak to chodzi tak wolno że tragedia.

Witajcie:) Moja panienka też już nie spi ale spała od 20godz do 5:30 a potem jeszcze godzinkę więc uważam, że to przyzwoity wynik:) Wiecie co? podczytywałam jeszcze jakieś forum, babeczka się wypowiadała, żebyła z facetem, który pił znęcał się nad nią, że chodzi na terapie żeby o nim zapomnieć i takie tam. no i między innymi, że poroniła w 3miesiącu ciąży. A inna babka jej na to odpisała, że to nic bo to dopiero 3miesiąc i tego się tak nie przeżywa, mnie aż się takie pewne obcojęzyczne słowa na język zaczęły cisnąć!!!!!!!!!!!! co za różnica w którym miesiącu, przecież to nasze dziecko, wydaje mi się ze to to samo silne przeżycie będąc w pierwszym dniu ciąży jak i w ostatnim przed porodem, taki sam ból

Witam. Wczoraj byliśmy u teściów. Teściowa zaczęła jęczeć dlaczego obcieliśmy włosy Krystianowi na jeżyka, niestety nie było nasadki na maszynkę i został tak obcięty, przecież włosy mu odrosną. Jeszcze internet wolną zaczął działać bo przekroczyliśmy limit paranoja jakaś bo przecież mamy na abonament, mogli by naliczyć jakąś dodatkową opłatę, a nie zwalniać nam internet. A tak to chodzi tak wolno że tragedia.
Gadaniem teściowej się nie przejmuj:) włosy nie ręka odrosną i właśnie dlatego można z nimi eksperymentować:) jak jej sie nie podoba, niech kupi sobie psa z długą sierścia i jemu zrobi swoją wymarzoną fryzure:p może wtedy będzie zadowolona hi hi ja już jutro mam chrzest mojej Olusi i jestem strasznie zestresowana, że coś się nie uda

A Kamisiowaty już się obudził przed 5:00 bo… się już wyspał… co za drań… Człowiek oczy na zapałkach a on baraszkuje… Fakt – spał sporo w dzień… no ale to że matka chciała by się wyspać zupełnie się jak widać dla niego nie liczy ;P Co za urwis ;)
To dołaczam do Ciebie.Bartek miał identyko tylko od 3-ej.Czyżby się zmówili przeciwko nam :angry:.Na szczęscie mój skarbek ma serduszko bo po godzinie udało mu się usnąć tak do 5 a póżniej obudził się już o 8-ej.Pojadł teraz i śpi dalej:laugh2:

Mambusia, magda, no to zmowa mówię Wam- mój też dzisiaj już od 6stej urzęduje. Fakt faktem wczoraj spał od 16-stej do 22-giej. Wymęczony przez te nasze kesperymenty z nauką zasypiania. Nawet go na kąpiel nie budziliśmy (przesunęliśmy kąpanie z 23ciej na 20stą ;-)).

klmentyna
jatezpociąży już zaliczyłam migrene ,a w ciąży nic :( eh nienawidze tego.

ellsi
trzymaj się, jak weżmiesz ibuprom jeden to sie nic nie stanie.

Ja lece się pakować, jutro wracamy a ja się czuje jak byśmy musieli rzeczy na tydzień zabrać, chociaż w sumie to z maluchem to różnica tylko paru ciuszków,reszta tak czy tak musi być. Dobrze żekuzynka ma maluchy też ( też wrześniowego maluszka z przed roku) to niektórych rzeczy brać nie musze.

Ide się szykować puki misia śpi. ( ostatnio zasypia w 5 sek przy piosence o calicneczce)
i pospala dzisiaj do 6 od 21 przyciszona o 4 smokiem :p

hejka
Mój spał ślicznie od 22 do 2 w nocy ale z tym ślicznie był wtedy koniec. pobudka co godzinę, jedzenie, kwękanie, mama noś, mama nosiła, potem mu sie zasnęło i godzinę po poprzedniej pobudce jak w zegarku znów pobudka. Na dobre sie obudził o 7. 30 pojadł i od 8 urzędował do 9. 00 zasnal i myślałam ze pośpi a tu bryndza - właśnie sie obudził.
A ja lece z nóg
buźka

dziś zakupy , sprzątanie itp. Jak to super że mąż w domu :))

reklama
Cześć,
trochę poczytałam, ale nie dam rady wszystkiego...

Moja od dwóch dni nie spi na spacerze, tzn. jakieś pół godziny, potem przerwa, znowu z 15 min..nie wiem czemu, bo zawsze spała takie bite 3h..coś jej się poprzestawiało.
U nas też zimno, rano już przymrozki..brrr....

Ada śpi z nami, zasypia w łóżeczku, ale ktoś musi przy niej siedzieć, a potem przy karmieniu 22-23 biorę ją do siebie, nie chce mi się jej odkładać. Jakoś nie jestem konsekwentna w nauce zasypiania moich dzieci w łóżeczku. Ale mi to nie przeszkadza.

Dobra, zmykam bo mała marudzi, może P weźmie Adę na spacer, to będę miała chwilę żeby poczytać więcej..

Do góry