reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Alcia, Tosia , Ritka , ja podobnie do tej diety niemowlaka podchodze, widze ze nie pasuje jej jeszcze inne jedzonko to pass i jedziemy dalej na samym mleczku mamy, jest tyle zmian, a jakos dzieci 2 lata temu szly innym programem i maja sie dobrze, pewnie za rok szanowne naukowe doktorstwo wymysli cos nowego, bo ktos musial jakas prace naukowa napisac na habilitację np ;)

Kasiona, super czytac jak piszesz o swoich chlopakach, wide super sie rozwijaja, az usta sie smieja same, super, takze wielki podziw za podejscie, luzik i cierpliowosc, Ty to dopiero masz podwojne klopoty amy z jednym niemowlakiem nie raz narzekamy, az wstyd :)

Hausfrau, pisalas o pazurkach, toz to rosnie 2 x w tyg pelny manicure trzeba robic, ja teraz małej piłuję po obcinaniu bo wlasnie wtedy najbardziej sie drapala, a teraz jakos luzik, piluje taka polerka moja, delikatna :)
Jojo, trzymam magiczne BB kciuki za prace! :)
Madziunka, super to zdjecie z motkiem welny, pewnie odziedziczy ten talent Was :)

Ostatnia edycja:
reklama
Beniaminko, my tez polerujemy.. mamy taki pilniczek z zestawu z nożyczkami dla niemowląt.. Mała jak to dama lubi :-) i sie rzadko podrapie.. wiec Hausfrau polecamy ;-)
]i ja też jestem fanką Kasiony :-)

kurde bez jaj dziewczyny:-D:-D:-D ale to mile bardzo, tylko ze ja mam to szczescie ze moje dzieci sa grzeczne ( zazwyczaj hihi) hehe czego i wszystkim mamusiom zycze :-)

hejka kobitki!! nie nadrabiam bo mi dzisiaj młoda mysz utopiła w kawie i nie działała a teraz już nie mam mocy!! całą noc Daria wojowała i mi się już oczka lepią a Blanka pełna wigoru wariuje, jeju skąd te małolaty mają tyle energii???ja bym już kimała dawno!!!

Witam się i ja!
marta :szok:! U nas pani doktor ma wyznoczony dzień i godziny w których przyjmuje tylko dzieci zdrowe do szczepienie i nie ma szans się w tedy do niej dostać z chorym dzidziem.
madziunka tak wielki talent trzeba pielęgnować;-)
kasionka super chłopaki!!! Jako że nie byłam z Wami od początku to czasami sobie podczytuję pierwsze wpisy. I raz, na samym początku pisałaś że nie wyobrażasz sobie jak mamy dają radę z dwójką małych dzieci! Teraz już wiesz :-D:-D:-D
jojo powodzenia, oby Ci sie udało!!!!
U nas trochę lepiej. Oli już nie gorączkuje. Ja czuję sie jakby po mnie tramwaj przejechał. Ale jutro juz sobota, to poleżę w łożeczku. O ile dzieciaczki mi pozwolą:-)
Miłego wieczoru życzę.

hey ja małego smerdę położyłam spać odpoczywam, a może nawet i paznokcie pomaluję, jutro jedziemy do znjaomych na kawę i wartałoby jkoś się ładnie zaprezentować.
Marta u mnie w przychodni osobne gabinety z poczekalniami i wejścia też, więc nie ma szans żeby chore ze zdrowym się spotkało.
Jojo powodzenia życzę
U nas dziś cukinia była i cóż mały na razie wielkim fanem jej nie zamierza zostać, za to gruszki są na wypasie .
Teraz zmykam was nadrobić

Hej Dziewczyny - sie rozpisalam i mu kurcze wcielo wpis - ale sie wkurzylam !:-)
U nas nocka dzis genialna - spal do 4.20 , po tym jak ok 21 dostal jesc w w tym 2,5 lyzeczki kleiku kukurydzianego i spal do 7.15 . Podaje narazie tylko kleik taki , owocowych nie chcialam odrazu - moze naprawde maluch juz potrzebowal wiecej kalorii . Mam jeszcze do Was pytanie - czy podajecie kaszki, kleiki tylko do wieczornego karmienia czy na dzien tez ? bo gdzies czytalam , ze podaje sie rano i wieczorem - nie utuczy go to za bardzo?
U nas pogoda dzis tez taka kijowata - niby cieplo ale wieje .
Moja lekarka powiedziala zebym kasze poranna wprowadzila dopiero po 7 miesiacu i dodawac do niej owoce, a wieczorna kaszke kazala mi wprowadzic po 5 miesiacu.

Ritka,Beniaminka,Gosiunia,Akderk dzięki :) Co prawda facet jeszcze nie dał ogłoszenia ale mojego męża kolegi córka pracuje w jednym z jego sklepów i mam jej dać podanie i cv to ona jak tylko szef da ogłoszenie to podrzuci moje podanie ;-) Już mam przygotowane,jakoś udało mi się coś sklecić :-D Właśnie mężulek szykuje się do wyjścia do pracy (przekaże koledze moje podanie a ten swojej córce) ma trzy dni nocek całe wyrko mam dla siebie:-D Małgosia już śpi od 19.30 wytrąbiła nowe mleczko z kleikiem 180ml i zasnęła zobaczymy do której pośpi Młodzież ogląda telewizję a ja wskoczyłam na bb :)
Miłych snów i spokojnej nocki :)

reklama
ja dopiero z kuchni wyszłam, szykowałam torta na jutrzejsze urodzinki Oli, co prawda miała już ale teraz torta stawiam :) Udało mi sie masę lukrową zrobic pierwszy raz
DSC_0004.jpg DSC_0005.jpg, nigdy takowego nie robiłam, więc piękny nie jest ;)

A u nas za oknem zawierucha koszmarna tylko gwiżdże za oknem :/ Szkoda mi tylko Maksa bo jak siedzimy w domu to drzemki po 20 min robi co 2,5 godziny a potem marudny jest :/ A tak na spacerku zawsze ładnie śpi.

Do góry