reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

Joasiu jeśli chodzi o moczenie pieluch, to Szymka muszę kilka razy na dobę przebierac bo zawsze ma mokry lewy bok:-( A najciekawsze jest to że pieluszka zwykle jest tylko lekko wilgotna:rofl2: Wszystko ucieka bokiem:-DW przyszłym tygodniu spróbuje z większymi pieluchami może to coś pomoże:-)

Kasiona masz teraz niezły ubaw z chłopaków a z każdym dniem będzie coraz weselej:-D

Beniu dzięki za zdanie relacji z programu DDTVN

Ok zmykam nastawi pranie i zamieś korytarz i kuchnię. Miałam odkurza ale póki co mam lenia:-)

Szymcio dziś dostał starte jabłuszko ale krzywił się strasznie i skończyło się na 4 łyżeczkach. Może jutro będzie lepiej. W zamian za owocki dostał kaszkę bananową i wtrąbił całą miseczkę:-D:-D:-D (3 miarki i troszkę wody)

A co z Gizelką? Czy wiecie może kiedy ona wraca?

reklama
Mam jeszcze do Was pytanie - czy podajecie kaszki, kleiki tylko do wieczornego karmienia czy na dzien tez ? bo gdzies czytalam , ze podaje sie rano i wieczorem - nie utuczy go to za bardzo?
.
Ja wieczorem podaję albo kaszkę albo mm z kleikiem. Dziś poraz pierwszy podałam troszkę kaszki na drugie śniadanko ale przyznam szcerze, że mam lekki młyn w głowie i nie wiem czy powinnam już ogranicza karmienie piersią i wprowadzac dania i kaszki na stałe czy nie. Póki co robię to okazjonalnie

hej Dziewczyny! :-)
u nas nocka w miarę.. senek do 4.30 a potem co godzinkę, pół godzinki cycuś :-)
a ja juz nie będę podawać tego kleiku... wyglada na to, ze Małej posmakował jednorazowo... bo dzień później zwymiotowała a wczoraj nie tknęła butelki...oglądałam ten program na tvn...no i wniosek jak zawsze ten sam... moda (bo te badania wydają mi się zawsze tendencyjne pod coś) na cycolenie/moda na nie cycolenie itd a matka i tak czuje sama ;-) co i kiedy jest potrzebne dla jej dziecka :-) nie dam sie zwariować i jak zobaczę, ze Misi nie wystarcza moje mleko wtedy podam obiadek a nie wtedy kiedy ktoś tam napisał, ze powinnam... ale myślę, ze to niedługo tak za 2 tygodnie.. ale wszystko się okaże w praniu :-)
Hausfrau oj rosną, rosną :-) a ja na spiocha Lasce nie obcinam, bo się budzi, więc muszę w realu, ale sie człowiek nagimnastykuje i jak często :-D
Joasia, ja mam dziewczynkę, więc cela ma tylko w pieluszę, więc nie przesikuje, ale facet to inna bajka :-D a tak w ogóle nam od urodzenia tylko raz kupka wyszła poza pieluszkę a pampersika nie przesikałyśmy nigdy a w nocy Laska śpi bez przebierania i 10 godzin.. :szok::szok::szok:
że my tesco nie mamy :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Kasiona, wyobraziłam sobie jakie to musi być fajne, słodkie i rozbrajające... dwoje Ludzików razem... cudne..
Ritka u nas też niestety z lekarzami tak sie kończy i lądujemy prywatnie :-(
Marta, gratuluję sposobu na zaśnięcie.. u nas tylko przy cycku :-( do 18-tki będę karmić :-D
Agnieszka i inne Dziewczyny, mnie też wypadają i nic na to nie poradzimy i chyba coś zatkałam w odpływie a dziś M późno wróci a jutro jedzie na narty, więc sama będę musiała coś pokombinować pod wanną :-(
Aguska, super z tym mieszkankiem :-)
ja własnie myślę nad spacerkiem, pięknie świeci słońce, ale co z tego jak wiatr jak cholera...
miłego dnia

Hej dziewczynki

U nas ok.co mnie cieszy bardzo. Teraz mały sobie drzemie. Planowałam spacerek, ale widze, ze zaczna padac snieg i wieje:wściekła/y:wiec chyba odpuszcze sobie. Eee na bank nie pojde, bo sypie okropnie:szok:

gosheek
oj to rzeczwiscie stresowy dzien wczoraj miałas, w szoku jestem, ze 2-tg. dzidzius i zeby:szok::szok:

agusska zazdroszcze mieszkania, super.

Ritka u nas tez problem z zapisaniem do neurologa, a najgorsze ze w miescie jest tylko jedna neurolog dziecieca, wiec kolejki mozna tylko wobrazic sobie jakie sa na fundusz. Ale prywatnie to max. tydzien i sie czeka. Masz racje, paskudne czasy:tak::-(.

Kasiona twoje chłopaki beda mieli super, zawsze pod reka towarzystwo do zabawy. I mamusia potem bedzie miała lzej. My z siostra zawsze w miare sie dogadywałsmy, i tak mamy do dzis. Wiecznie na tel. wisimy, bo teraz dzieciaki wiecznie chore i nie mamy szans zeby sie zobaczyc:-(.
I wcale Ci sie nie dziwie ze jestes w tak nich zapatrzona, ja tez tak mam;-):-)
Zdrowka zycze synusiom

Hausfrau pazurki tez małemu rosna b. szybko, szkoda ze nie mamusi:-p

Joasia M u nas zdarza sie przesikac pieluche albo raczej bokiem gdzies wylatuje, a pieluszka wtedy sucha. Ale to rzadko, jak był mniejszy to czesciej sie zdarzało. A moze za lekko zapinasz pampersa. U nas zazwyczaj mokre ubranko jest wtedy, jak tatus mu pampka zakłada:dry::baffled:

Dzień dobry, nareszcie normalna nocka:-). Zasnęła przy cycu (tak znowu wymiękłam i dałam, jak półtora godziny wyła aż zachrypła poprzedniej nocy), potem o dziwo dała się odłożyć i za 15 minut butla na śpiochu i dzidzia spała sobie aż ja się obudziłam o 4.30 i znowu na śpiochu wlepiłam butlę, tak że wczoraj po raz pierwszy zasnęła hrabina o 23.30 co jak na nią jest super wcześnie, jak z kurami;-).
Goshek to niezły dzień w pracy, nawet sobie nie potrafię wyobrazić jak usunąć ząbki takiemu bobasowi:szok::szok::szok:. Szkoda że nie zmieniasz pracy, ale na pewno coś innego się jeszcze trafi. Pytasz dlaczego Laurę chcę od cycka odstawić, ano dlatego że ona nie najada się moim pokarmem i potrafi co pół godziny doić i ja jestem uziemiona, mam wrażenie ze cały dzień tylko siedzę w fotelu i karmię, że nie wspomnę już o nockach. Poza tym w marcu jedziemy do Polski i mamy szansę gdzieś się wyrwać bez małej na dzień czy 2, bo babcie z pocałowaniem w rękę zajmą się swą jedyną wnuczką, a jak nie oderwę jej od cyca to nici z odpoczynku, a my już tego bardzo potrzebujemy:tak:.
Kasiona po prostu sielanka, mam wrażenie że Ty mniej się namęczysz przy dwójce niż ja przy jednej księżniczce.
Agosska powodzenia z mieszkaniem.
Tosia maszzdrowe podejście do tych wszystkich nowinek żywienoiwych, ja też już mam mętlik w głowie i co bym nie zrobiła to okazuje się po czasie że powinno być inaczej, bo najnowsze badania.. ble, ble ble. Chyba wezmę z Ciebie przykład i zdam się na swoją intuicję:rofl2:.

Dzień dobry, nareszcie normalna nocka:-). Zasnęła przy cycu (tak znowu wymiękłam i dałam, jak półtora godziny wyła aż zachrypła poprzedniej nocy), potem o dziwo dała się odłożyć i za 15 minut butla na śpiochu i dzidzia spała sobie aż ja się obudziłam o 4.30 i znowu na śpiochu wlepiłam butlę, tak że wczoraj po raz pierwszy zasnęła hrabina o 23.30 co jak na nią jest super wcześnie, jak z kurami;-).
Goshek to niezły dzień w pracy, nawet sobie nie potrafię wyobrazić jak usunąć ząbki takiemu bobasowi:szok::szok::szok:. Szkoda że nie zmieniasz pracy, ale na pewno coś innego się jeszcze trafi. Pytasz dlaczego Laurę chcę od cycka odstawić, ano dlatego że ona nie najada się moim pokarmem i potrafi co pół godziny doić i ja jestem uziemiona, mam wrażenie ze cały dzień tylko siedzę w fotelu i karmię, że nie wspomnę już o nockach. Poza tym w marcu jedziemy do Polski i mamy szansę gdzieś się wyrwać bez małej na dzień czy 2, bo babcie z pocałowaniem w rękę zajmą się swą jedyną wnuczką, a jak nie oderwę jej od cyca to nici z odpoczynku, a my już tego bardzo potrzebujemy:tak:.
Kasiona po prostu sielanka, mam wrażenie że Ty mniej się namęczysz przy dwójce niż ja przy jednej księżniczce.
Agosska powodzenia z mieszkaniem.
Tosia maszzdrowe podejście do tych wszystkich nowinek żywienoiwych, ja też już mam mętlik w głowie i co bym nie zrobiła to okazuje się po czasie że powinno być inaczej, bo najnowsze badania.. ble, ble ble. Chyba wezmę z Ciebie przykład i zdam się na swoją intuicję:rofl2:.

bo to moje podejście wzięło sie właśnie z tego mętliku ;-) a jak będe wprowadzać "am" to zapytam doświadczonych mam a nie teoretyka z telewizji :-D

Witam
marta2411 moja Gosi do buźki jeszcze nie umie dotrzeć ze stópkami ale bardzo lubi się nimi bawić:tak:
magdzik20 moja niunia też lubi telefony i piloty :)
madziunka może mała podtrzyma tradycję :-)
agusska dzisiaj kupiłam to mleczko i mała już 2 razy piła i chyba jej smakowało :-) Super sprawa z mieszkankiem :)
ksiulka ja właśnie też czytałam dobre opinie o tym mleku i dlatego się zdecydowałam wypróbować jak na razie jest ok ale były tylko 2 karmienia zobaczymy jak będzie dalej
agnieszka75 ja też nie mogę się doczekać wiosny :tak:
gaja u nas też wieje i śnieg sypie :-(
U nas nocka super Gosia zasnęła o 19.20 i spała do 3.45 wytrąbiła butlę i pospała jeszcze do 6.30 Po tych kilku nieprzespanych nockach dzisiaj wreszcie się wyspałam :-) Mam nadzieje że jej tak zostanie ;-) Jak już pisałam kupiłam mleczko babydream i małej chyba podchodzi Zarejestrowałam dzieci do dermatologa
U nas otwierają sklep monopolowy i chcę złożyć podanie o pracę może się uda Bardzo bym się cieszyła gdyby mnie przyjęli bo miałabym bardzo bliziutko (z okna w mojej kuchni widać ten sklep :-))Kurcze tylko tyle lat nie pracowałam ciekawe czy ich zainteresuję Idę produkować podanie i cv może się uda
Miłego popołudnia

Jojo- życzę powodzenia!!!!! Pamiętaj, że kobiety posiadające dzieci, to najlepiej zorganizowane osoby i najbardziej odpowiedzialni pracownicy! I to jest twój atut!

Beniaminko - ja też mam Nati, tylko inny kolor - kalahari. A z chustowaniem u mnie podobnie - 10, 15 min i basta. W 2X uwalniam jedną rączkę. Mam nadzieję, że do wiosny się oswoimy!

reklama
hej Kobietki!!!!

Kasiona - uwielbiam czytac jak z zachwytem piszesz o swoich chlopcach:)))))a moglabys narzekac wiecej niz niejedna z nas , bo obowiazki tez masz podwojne....super, ze tak potrafisz cieszyc sie macierzynstwem, nie zapominajac o sobie jednoczesnie!!!!!!jestem twoja fanka;)

Tosia - wlasnie w Irlandii jest takie podejscie..dzieci nam same pokaza kiedy mleczko to za malo...nie ma potrzeby zapychania, dokarmiania tylko dlatego, ze na sloiczku jest napisame od 4 lub 6 m-cy..chyba , ze typ niejadka, wtedy trzeba probowac co sie da;)

Gosheek - wspolczuje przejsciaz malym dzidziusiem , pozniej autystycznym....takie sa chyba uroki pracy w sluzbie zdrowia...

nie odniose sie do wszystkiego, bo nie mam czasu i pamieci;)

ale buziaki dla Was wszystkich i Waszych Szkrabkow;)

Do góry