reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Joasiu jeśli chodzi o moczenie pieluch, to Szymka muszę kilka razy na dobę przebierac bo zawsze ma mokry lewy bok:-( A najciekawsze jest to że pieluszka zwykle jest tylko lekko wilgotna:rofl2: Wszystko ucieka bokiem:-DW przyszłym tygodniu spróbuje z większymi pieluchami może to coś pomoże:-)

Kasiona masz teraz niezły ubaw z chłopaków a z każdym dniem będzie coraz weselej:-D

Beniu dzięki za zdanie relacji z programu DDTVN

Ok zmykam nastawi pranie i zamieś korytarz i kuchnię. Miałam odkurza ale póki co mam lenia:-)

Szymcio dziś dostał starte jabłuszko ale krzywił się strasznie i skończyło się na 4 łyżeczkach. Może jutro będzie lepiej. W zamian za owocki dostał kaszkę bananową i wtrąbił całą miseczkę:-D:-D:-D (3 miarki i troszkę wody)

A co z Gizelką? Czy wiecie może kiedy ona wraca?

reklama
Mam jeszcze do Was pytanie - czy podajecie kaszki, kleiki tylko do wieczornego karmienia czy na dzien tez ? bo gdzies czytalam , ze podaje sie rano i wieczorem - nie utuczy go to za bardzo?
.
Ja wieczorem podaję albo kaszkę albo mm z kleikiem. Dziś poraz pierwszy podałam troszkę kaszki na drugie śniadanko ale przyznam szcerze, że mam lekki młyn w głowie i nie wiem czy powinnam już ogranicza karmienie piersią i wprowadzac dania i kaszki na stałe czy nie. Póki co robię to okazjonalnie

hej Dziewczyny! :-)
u nas nocka w miarę.. senek do 4.30 a potem co godzinkę, pół godzinki cycuś :-)
a ja juz nie będę podawać tego kleiku... wyglada na to, ze Małej posmakował jednorazowo... bo dzień później zwymiotowała a wczoraj nie tknęła butelki...oglądałam ten program na tvn...no i wniosek jak zawsze ten sam... moda (bo te badania wydają mi się zawsze tendencyjne pod coś) na cycolenie/moda na nie cycolenie itd a matka i tak czuje sama ;-) co i kiedy jest potrzebne dla jej dziecka :-) nie dam sie zwariować i jak zobaczę, ze Misi nie wystarcza moje mleko wtedy podam obiadek a nie wtedy kiedy ktoś tam napisał, ze powinnam... ale myślę, ze to niedługo tak za 2 tygodnie.. ale wszystko się okaże w praniu :-)
Hausfrau oj rosną, rosną :-) a ja na spiocha Lasce nie obcinam, bo się budzi, więc muszę w realu, ale sie człowiek nagimnastykuje i jak często :-D
Joasia, ja mam dziewczynkę, więc cela ma tylko w pieluszę, więc nie przesikuje, ale facet to inna bajka :-D a tak w ogóle nam od urodzenia tylko raz kupka wyszła poza pieluszkę a pampersika nie przesikałyśmy nigdy a w nocy Laska śpi bez przebierania i 10 godzin.. :szok::szok::szok:
że my tesco nie mamy :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Kasiona, wyobraziłam sobie jakie to musi być fajne, słodkie i rozbrajające... dwoje Ludzików razem... cudne..
Ritka u nas też niestety z lekarzami tak sie kończy i lądujemy prywatnie :-(
Marta, gratuluję sposobu na zaśnięcie.. u nas tylko przy cycku :-( do 18-tki będę karmić :-D
Agnieszka i inne Dziewczyny, mnie też wypadają i nic na to nie poradzimy i chyba coś zatkałam w odpływie a dziś M późno wróci a jutro jedzie na narty, więc sama będę musiała coś pokombinować pod wanną :-(
Aguska, super z tym mieszkankiem :-)
ja własnie myślę nad spacerkiem, pięknie świeci słońce, ale co z tego jak wiatr jak cholera...
miłego dnia

Hej dziewczynki

U nas ok.co mnie cieszy bardzo. Teraz mały sobie drzemie. Planowałam spacerek, ale widze, ze zaczna padac snieg i wieje:wściekła/y:wiec chyba odpuszcze sobie. Eee na bank nie pojde, bo sypie okropnie:szok:

gosheek
oj to rzeczwiscie stresowy dzien wczoraj miałas, w szoku jestem, ze 2-tg. dzidzius i zeby:szok::szok:

agusska zazdroszcze mieszkania, super.

Ritka u nas tez problem z zapisaniem do neurologa, a najgorsze ze w miescie jest tylko jedna neurolog dziecieca, wiec kolejki mozna tylko wobrazic sobie jakie sa na fundusz. Ale prywatnie to max. tydzien i sie czeka. Masz racje, paskudne czasy:tak::-(.

Kasiona twoje chłopaki beda mieli super, zawsze pod reka towarzystwo do zabawy. I mamusia potem bedzie miała lzej. My z siostra zawsze w miare sie dogadywałsmy, i tak mamy do dzis. Wiecznie na tel. wisimy, bo teraz dzieciaki wiecznie chore i nie mamy szans zeby sie zobaczyc:-(.
I wcale Ci sie nie dziwie ze jestes w tak nich zapatrzona, ja tez tak mam;-):-)
Zdrowka zycze synusiom

Hausfrau pazurki tez małemu rosna b. szybko, szkoda ze nie mamusi:-p

Joasia M u nas zdarza sie przesikac pieluche albo raczej bokiem gdzies wylatuje, a pieluszka wtedy sucha. Ale to rzadko, jak był mniejszy to czesciej sie zdarzało. A moze za lekko zapinasz pampersa. U nas zazwyczaj mokre ubranko jest wtedy, jak tatus mu pampka zakłada:dry::baffled:

Dzień dobry, nareszcie normalna nocka:-). Zasnęła przy cycu (tak znowu wymiękłam i dałam, jak półtora godziny wyła aż zachrypła poprzedniej nocy), potem o dziwo dała się odłożyć i za 15 minut butla na śpiochu i dzidzia spała sobie aż ja się obudziłam o 4.30 i znowu na śpiochu wlepiłam butlę, tak że wczoraj po raz pierwszy zasnęła hrabina o 23.30 co jak na nią jest super wcześnie, jak z kurami;-).
Goshek to niezły dzień w pracy, nawet sobie nie potrafię wyobrazić jak usunąć ząbki takiemu bobasowi:szok::szok::szok:. Szkoda że nie zmieniasz pracy, ale na pewno coś innego się jeszcze trafi. Pytasz dlaczego Laurę chcę od cycka odstawić, ano dlatego że ona nie najada się moim pokarmem i potrafi co pół godziny doić i ja jestem uziemiona, mam wrażenie ze cały dzień tylko siedzę w fotelu i karmię, że nie wspomnę już o nockach. Poza tym w marcu jedziemy do Polski i mamy szansę gdzieś się wyrwać bez małej na dzień czy 2, bo babcie z pocałowaniem w rękę zajmą się swą jedyną wnuczką, a jak nie oderwę jej od cyca to nici z odpoczynku, a my już tego bardzo potrzebujemy:tak:.
Kasiona po prostu sielanka, mam wrażenie że Ty mniej się namęczysz przy dwójce niż ja przy jednej księżniczce.
Agosska powodzenia z mieszkaniem.
Tosia maszzdrowe podejście do tych wszystkich nowinek żywienoiwych, ja też już mam mętlik w głowie i co bym nie zrobiła to okazuje się po czasie że powinno być inaczej, bo najnowsze badania.. ble, ble ble. Chyba wezmę z Ciebie przykład i zdam się na swoją intuicję:rofl2:.

Dzień dobry, nareszcie normalna nocka:-). Zasnęła przy cycu (tak znowu wymiękłam i dałam, jak półtora godziny wyła aż zachrypła poprzedniej nocy), potem o dziwo dała się odłożyć i za 15 minut butla na śpiochu i dzidzia spała sobie aż ja się obudziłam o 4.30 i znowu na śpiochu wlepiłam butlę, tak że wczoraj po raz pierwszy zasnęła hrabina o 23.30 co jak na nią jest super wcześnie, jak z kurami;-).
Goshek to niezły dzień w pracy, nawet sobie nie potrafię wyobrazić jak usunąć ząbki takiemu bobasowi:szok::szok::szok:. Szkoda że nie zmieniasz pracy, ale na pewno coś innego się jeszcze trafi. Pytasz dlaczego Laurę chcę od cycka odstawić, ano dlatego że ona nie najada się moim pokarmem i potrafi co pół godziny doić i ja jestem uziemiona, mam wrażenie ze cały dzień tylko siedzę w fotelu i karmię, że nie wspomnę już o nockach. Poza tym w marcu jedziemy do Polski i mamy szansę gdzieś się wyrwać bez małej na dzień czy 2, bo babcie z pocałowaniem w rękę zajmą się swą jedyną wnuczką, a jak nie oderwę jej od cyca to nici z odpoczynku, a my już tego bardzo potrzebujemy:tak:.
Kasiona po prostu sielanka, mam wrażenie że Ty mniej się namęczysz przy dwójce niż ja przy jednej księżniczce.
Agosska powodzenia z mieszkaniem.
Tosia maszzdrowe podejście do tych wszystkich nowinek żywienoiwych, ja też już mam mętlik w głowie i co bym nie zrobiła to okazuje się po czasie że powinno być inaczej, bo najnowsze badania.. ble, ble ble. Chyba wezmę z Ciebie przykład i zdam się na swoją intuicję:rofl2:.

bo to moje podejście wzięło sie właśnie z tego mętliku ;-) a jak będe wprowadzać "am" to zapytam doświadczonych mam a nie teoretyka z telewizji :-D

Witam
marta2411 moja Gosi do buźki jeszcze nie umie dotrzeć ze stópkami ale bardzo lubi się nimi bawić:tak:
magdzik20 moja niunia też lubi telefony i piloty :)
madziunka może mała podtrzyma tradycję :-)
agusska dzisiaj kupiłam to mleczko i mała już 2 razy piła i chyba jej smakowało :-) Super sprawa z mieszkankiem :)
ksiulka ja właśnie też czytałam dobre opinie o tym mleku i dlatego się zdecydowałam wypróbować jak na razie jest ok ale były tylko 2 karmienia zobaczymy jak będzie dalej
agnieszka75 ja też nie mogę się doczekać wiosny :tak:
gaja u nas też wieje i śnieg sypie :-(
U nas nocka super Gosia zasnęła o 19.20 i spała do 3.45 wytrąbiła butlę i pospała jeszcze do 6.30 Po tych kilku nieprzespanych nockach dzisiaj wreszcie się wyspałam :-) Mam nadzieje że jej tak zostanie ;-) Jak już pisałam kupiłam mleczko babydream i małej chyba podchodzi Zarejestrowałam dzieci do dermatologa
U nas otwierają sklep monopolowy i chcę złożyć podanie o pracę może się uda Bardzo bym się cieszyła gdyby mnie przyjęli bo miałabym bardzo bliziutko (z okna w mojej kuchni widać ten sklep :-))Kurcze tylko tyle lat nie pracowałam ciekawe czy ich zainteresuję Idę produkować podanie i cv może się uda
Miłego popołudnia

Jojo- życzę powodzenia!!!!! Pamiętaj, że kobiety posiadające dzieci, to najlepiej zorganizowane osoby i najbardziej odpowiedzialni pracownicy! I to jest twój atut!

Beniaminko - ja też mam Nati, tylko inny kolor - kalahari. A z chustowaniem u mnie podobnie - 10, 15 min i basta. W 2X uwalniam jedną rączkę. Mam nadzieję, że do wiosny się oswoimy!

reklama
hej Kobietki!!!!

Kasiona - uwielbiam czytac jak z zachwytem piszesz o swoich chlopcach:)))))a moglabys narzekac wiecej niz niejedna z nas , bo obowiazki tez masz podwojne....super, ze tak potrafisz cieszyc sie macierzynstwem, nie zapominajac o sobie jednoczesnie!!!!!!jestem twoja fanka;)

Tosia - wlasnie w Irlandii jest takie podejscie..dzieci nam same pokaza kiedy mleczko to za malo...nie ma potrzeby zapychania, dokarmiania tylko dlatego, ze na sloiczku jest napisame od 4 lub 6 m-cy..chyba , ze typ niejadka, wtedy trzeba probowac co sie da;)

Gosheek - wspolczuje przejsciaz malym dzidziusiem , pozniej autystycznym....takie sa chyba uroki pracy w sluzbie zdrowia...

nie odniose sie do wszystkiego, bo nie mam czasu i pamieci;)

ale buziaki dla Was wszystkich i Waszych Szkrabkow;)

Do góry