reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrzesień 2010...

Alcia, Tosia , Ritka , ja podobnie do tej diety niemowlaka podchodze, widze ze nie pasuje jej jeszcze inne jedzonko to pass i jedziemy dalej na samym mleczku mamy, jest tyle zmian, a jakos dzieci 2 lata temu szly innym programem i maja sie dobrze, pewnie za rok szanowne naukowe doktorstwo wymysli cos nowego, bo ktos musial jakas prace naukowa napisac na habilitację np ;)

Kasiona, super czytac jak piszesz o swoich chlopakach, wide super sie rozwijaja, az usta sie smieja same, super, takze wielki podziw za podejscie, luzik i cierpliowosc, Ty to dopiero masz podwojne klopoty amy z jednym niemowlakiem nie raz narzekamy, az wstyd :)

Hausfrau, pisalas o pazurkach, toz to rosnie 2 x w tyg pelny manicure trzeba robic, ja teraz małej piłuję po obcinaniu bo wlasnie wtedy najbardziej sie drapala, a teraz jakos luzik, piluje taka polerka moja, delikatna :)
Jojo, trzymam magiczne BB kciuki za prace! :)
Madziunka, super to zdjecie z motkiem welny, pewnie odziedziczy ten talent Was :)

Ostatnia edycja:
reklama
Beniaminko, my tez polerujemy.. mamy taki pilniczek z zestawu z nożyczkami dla niemowląt.. Mała jak to dama lubi :-) i sie rzadko podrapie.. wiec Hausfrau polecamy ;-)
]i ja też jestem fanką Kasiony :-)

kurde bez jaj dziewczyny:-D:-D:-D ale to mile bardzo, tylko ze ja mam to szczescie ze moje dzieci sa grzeczne ( zazwyczaj hihi) hehe czego i wszystkim mamusiom zycze :-)

hejka kobitki!! nie nadrabiam bo mi dzisiaj młoda mysz utopiła w kawie i nie działała a teraz już nie mam mocy!! całą noc Daria wojowała i mi się już oczka lepią a Blanka pełna wigoru wariuje, jeju skąd te małolaty mają tyle energii???ja bym już kimała dawno!!!

Witam się i ja!
marta :szok:! U nas pani doktor ma wyznoczony dzień i godziny w których przyjmuje tylko dzieci zdrowe do szczepienie i nie ma szans się w tedy do niej dostać z chorym dzidziem.
madziunka tak wielki talent trzeba pielęgnować;-)
kasionka super chłopaki!!! Jako że nie byłam z Wami od początku to czasami sobie podczytuję pierwsze wpisy. I raz, na samym początku pisałaś że nie wyobrażasz sobie jak mamy dają radę z dwójką małych dzieci! Teraz już wiesz :-D:-D:-D
jojo powodzenia, oby Ci sie udało!!!!
U nas trochę lepiej. Oli już nie gorączkuje. Ja czuję sie jakby po mnie tramwaj przejechał. Ale jutro juz sobota, to poleżę w łożeczku. O ile dzieciaczki mi pozwolą:-)
Miłego wieczoru życzę.

hey ja małego smerdę położyłam spać odpoczywam, a może nawet i paznokcie pomaluję, jutro jedziemy do znjaomych na kawę i wartałoby jkoś się ładnie zaprezentować.
Marta u mnie w przychodni osobne gabinety z poczekalniami i wejścia też, więc nie ma szans żeby chore ze zdrowym się spotkało.
Jojo powodzenia życzę
U nas dziś cukinia była i cóż mały na razie wielkim fanem jej nie zamierza zostać, za to gruszki są na wypasie .
Teraz zmykam was nadrobić

Hej Dziewczyny - sie rozpisalam i mu kurcze wcielo wpis - ale sie wkurzylam !:-)
U nas nocka dzis genialna - spal do 4.20 , po tym jak ok 21 dostal jesc w w tym 2,5 lyzeczki kleiku kukurydzianego i spal do 7.15 . Podaje narazie tylko kleik taki , owocowych nie chcialam odrazu - moze naprawde maluch juz potrzebowal wiecej kalorii . Mam jeszcze do Was pytanie - czy podajecie kaszki, kleiki tylko do wieczornego karmienia czy na dzien tez ? bo gdzies czytalam , ze podaje sie rano i wieczorem - nie utuczy go to za bardzo?
U nas pogoda dzis tez taka kijowata - niby cieplo ale wieje .
Moja lekarka powiedziala zebym kasze poranna wprowadzila dopiero po 7 miesiacu i dodawac do niej owoce, a wieczorna kaszke kazala mi wprowadzic po 5 miesiacu.

Ritka,Beniaminka,Gosiunia,Akderk dzięki :) Co prawda facet jeszcze nie dał ogłoszenia ale mojego męża kolegi córka pracuje w jednym z jego sklepów i mam jej dać podanie i cv to ona jak tylko szef da ogłoszenie to podrzuci moje podanie ;-) Już mam przygotowane,jakoś udało mi się coś sklecić :-D Właśnie mężulek szykuje się do wyjścia do pracy (przekaże koledze moje podanie a ten swojej córce) ma trzy dni nocek całe wyrko mam dla siebie:-D Małgosia już śpi od 19.30 wytrąbiła nowe mleczko z kleikiem 180ml i zasnęła zobaczymy do której pośpi Młodzież ogląda telewizję a ja wskoczyłam na bb :)
Miłych snów i spokojnej nocki :)

reklama
ja dopiero z kuchni wyszłam, szykowałam torta na jutrzejsze urodzinki Oli, co prawda miała już ale teraz torta stawiam :) Udało mi sie masę lukrową zrobic pierwszy raz
DSC_0004.jpg DSC_0005.jpg, nigdy takowego nie robiłam, więc piękny nie jest ;)

A u nas za oknem zawierucha koszmarna tylko gwiżdże za oknem :/ Szkoda mi tylko Maksa bo jak siedzimy w domu to drzemki po 20 min robi co 2,5 godziny a potem marudny jest :/ A tak na spacerku zawsze ładnie śpi.

Do góry