reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Dzień dobry!
Ja przy kawie... Max śpi po jedzonku o 5-tej :dry: i wielkiej katastrofie pieluchowej: obrobił się po pachy a ponieważ Małż w takich sytuacjach dostaje ataku paniki musiałam ratować moich mężczyzn :happy2:
Pobuszuję sobie chwilę na BB chociaż dwa kosze prasowania leżą i kwiczą od trzech dni :shocked2:

reklama
Witam!!!:-)
U nas nocka REWELACJA:-):-):-) i oby tak dalej:-D. Szymek usnął o 20.20 i wybudził sie o 24.30. Dostał herbatkę i spał do 3.30. Później cycuś i spanko do 6 kiedy to stwierdził, ze pora pogada sobie w łóżeczku szeptem i da mamie jeszcze 1,5 godzinki na rozruch:-D:-D:-D No takie nocki to ja rozumiem- życ nie umierac:-D Chyba mi ktoś jakiś czar na dziecię rzucił:-D
Wpadam tylko na chwilę bo o 10 jedziemy na rehabilitację i wrócę dopiero wieczorem:-(
Wczoraj neurolog stwierdziła, że psychicznie mały rozwija się prawidłowo. Gorzej jednak z jego motoryką, bo wg niej mały zachowuje się jak na 3 miesiąc czyli mamy 2 miesiące opóźnienia:-:)-:)-( Musimy więcej cwiczyc w domu i teraz już obiecałam sobie że nie będzie żadnej taryfy ulgowej. Jak mus to mus. Powiedziała jeszcze, że wszystko powinno byc ok i na to opóźnienie napewno ma tez wpływ szybki przyrost masy.
Udanego dnia Wam życzę i zmykam poczyta co u Was:-D

goshek trzymam kciuki za szybkie znalezienie fajnej pracy

agusska musisz sie zaprzec i ćwiczyć a na pewno bedą efekty

ja dzis w koncu wyspana i wracam do żywych, podawałam kleik ryżowy od 4 dni i juz miałam wczoraj nie dawac bo w nocy i tak zle spał ale za radą Sary postanowiłam jeszcze do konca tygodnia podawac kleik i normalnie cud, Emilek obudził się po 9 ale dosłownie po sekundzie jak włozyłam smoka zasną (chyba zły sen) potem o 1 i o 5 i po 7 pobudka, normalnie eldorado

kleiku daje tak 50-70ml łyżeczką (raz na wodzie, raz na odciągnietym mleku) i potem cucuś, dla Emilka smakuje kazda wersja bo takie okrzyki wydaje że nie nadążam mu na łyzke nabierac :)

Ostatnia edycja:
Gosheek trzymam mocno kciuki za nowa pracę:-)
Małgoś witaj w klubie moje włosy też wołają o pomstę do nieba i są teraz naprawdę wszędzie co doprowadza mojego M do szału:-D Niestety na głowie jest ich coraz mniej:szok: Ale mam nadzieję że już wkrótce wszystko wróci do normy bo jak tak dalej pójdzie to upodobnię się do syna i jego 4 włosów na krzyż:-D
Hausfrau ja też ma stertę prania która czeka na zmiłowanie ale jak to mówią praca nie zając. Poczekam może ktoś mnie wyręczy:-D

Czesc mamusie, ja dzis w biegu.
Juz jestem po pracy, teraz musze ogarnac mieszkanie, bo ma przyjsc do mnie kolezanka, a ja w proszku.
Ritka dziekuje
Malgos witam w klubie. Mysle, ze zanim skoncze karmic, to bede miala polowe tych wlosow, co wczesniej. Dobrze, ze mam ich sporo.
Ojj witam w klubie mamus, ktore caly dzien sa same z dziecmi. Mnie tez sie potem buzia nie zamyka. Dobrze, ze istnieje skype, bo stracilabym fortune na tel. do Polski:-D:-D:-D

witam,
tak na szybko bo zaraz lece na szczepienie.
Wczoraj miałam wizytę u ginki, pojechałam bo w ciąży wykryła mi guzek na piersi ale mówiła że to może byc od zmian hormonalnych, niestety guzek sie powiększył i jest bez problemu wyczuwalny, a jak w piersi nabrało mleka to wręcz cyc zniekształcony z jednej strony był :/ ja myślałam że to zastój a to ten guzek :/ No i mówiła, że czemu szybciej nie przyjechałam, że może nie trzeba było karmić piersią bo to mogło jeszcze bardziej pogłębić ten stan :( No i muszę odstawić tabsy, zakończyć laktację i szybko na specjalistyczne USG się zapisać i właśnie od 2 godzin dzwonię na rejestrację na 7 telefonów i nikt nie odbiera :/ I już mnie trafia pomału bo będę musiała osobiście jechać do Piły aby się zapisać bo panie mają gdzies odbieranie telefonów. No i z wynikiem do onkologa.

Witajcie
ropucha- tekst taty należy traktować nieco z przymrużeniem oka ;-) bo oczywiście zawsze próbuje ,często w nieporadny sposób, albo mnie "pocieszyć" ,albo trochę usprawiedliwić G. Ale masz jak najbardziej rację, tak być nie powinno, ale z drugiej strony cały czas idealnie w żadnym malzenstwie nie jest. Dziś już jest dużo lepiej jeśli chodzi bynajmniej o mój nastrój i mam nadzieję, że szybko się to nie zmieni :-)
gosheek- co za wredna baba :wściekła/y: mam nadzieję, że szybko znajdziesz prace ,która spełni Twoje oczekiwania, nie dość ,że rozłąka z dzieckiem jest tak bolesna to jeszcze praca dokłada swoje.
agusska- trzymam kciuki za rozwój, na pewno Twoje dziecię niebawem dogoni rówieśników :tak:
A u nas bez wiekszych zmian, czyli mała grzeczna, czasem tylko jakiś marudny dzień jej się zdarzy, wcina ,aż miło. Byłyśmy na szczepieniu- Ninka waży 7190 więc solidnie, ładnie przybiera więc narazie nic nie wprowadzamy do jej menu ;-) jedynie od 5msca gluten i może po jakiś 2tyg zaczniemy z marchewką itp.
Mykam ,bo malutka mnie woła z maty :-)
Miłego dnia

witam,
tak na szybko bo zaraz lece na szczepienie.
Wczoraj miałam wizytę u ginki, pojechałam bo w ciąży wykryła mi guzek na piersi ale mówiła że to może byc od zmian hormonalnych, niestety guzek sie powiększył i jest bez problemu wyczuwalny, a jak w piersi nabrało mleka to wręcz cyc zniekształcony z jednej strony był :/ ja myślałam że to zastój a to ten guzek :/ No i mówiła, że czemu szybciej nie przyjechałam, że może nie trzeba było karmić piersią bo to mogło jeszcze bardziej pogłębić ten stan :( No i muszę odstawić tabsy, zakończyć laktację i szybko na specjalistyczne USG się zapisać i właśnie od 2 godzin dzwonię na rejestrację na 7 telefonów i nikt nie odbiera :/ I już mnie trafia pomału bo będę musiała osobiście jechać do Piły aby się zapisać bo panie mają gdzies odbieranie telefonów. No i z wynikiem do onkologa.
Gaja tak ku pocieszeniu ja tez mam kilka takich guzkow , ktore sie wyraznie powiekszyly po karmieniu jeden ma nawet ze 3-4 cm ale ja cierpie na mastopatie to sa niegtozne cysty wypelnione plynem, probowalam je wyciac i teraz mam wiecej :-(

reklama
witam po dlugiej nieobecnosci probuje was troszke nadrabiac ale jest ciezko... wy nie chcecie isc do pracy a ja bardzo bym chciala ze wzgledu na sprawy finansowe tzn musimy cos sobie wynajac bo chopla mozna dostac od sluchania rzedzenia mamy... my nadal chorzy to znaczy najpierw syn teraz ja i boje sie zeby go nie zarazic mysle nad zakuem maseczki hmm:) a co do nosidelek ja dostalam w prezencie od bratowej nawet sama sobie je wybralam o takie ORYGINALNE, KULTOWE, NOSIDEŁKO promocja, Jakość (1413794060) - Aukcje internetowe Allegro zielone sliczne mieciutki ale maly jak w nie wskoczy drze sie jak by go ze skory obdzierali czyli nieuzywane moze ktoras chce kupic? hehe pozdrawiamy i duzo zdrowka
bym zapomniala dzis konczymy 5 miesiecy :)

Do góry