reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

bylysmy u kardiologa, seruszko ok znaczna poprawa. zabiegu absolutnie nie bedzie. dziurka jeszcze jest ale to nie problem bo do roku zarosnie.
normalnie ekstaze radosci przezywam, jeszcze ten cholerny katar i sapka..

ale to prawdopodobnie tez z wiekiem minie bo zadne inhalacje ani inne cuda nie pomagaja, a dom mam raczej proekologiczny wiec pomyslow na wziewny alergen brak.

ale ulga z tym serduszkiem ;o

GAJU

wlasnie cie podczytalam i jesetm w szoku :szok:, ja tez mam guzki i to normalny stan przy laktacji, na usg piersi idzie sie 6msc po zakonczeniu karmienia , nie wczesniej bo obraz jest znieksztalcony przez gruczoly laktacyjne ktroe maja prawo sobie grubiec.;-)

nie rozumiem czemu masz odlozyc karmienie i brac jakies tabletki, przejdz is edo innego gina w tej sprawie, ja chodze na regularne usg piersi od kilku lat i zawsze mi mowia, 6msc po zakonczonym karmieniu.;-)

na ostatnim usg piersi bylam juz w ciazy bo cos tam wyczulam, kazal mi sie nie przejmowac i przyjsc 6msc po odstawieniu od piersi, nie wczesniej bo nie ma sensu bo wszystkie gruczoly musza wrocic do normy:-)

a to usg robilam nie byle gdzie bo w jednej z najlepszych klinik dla kobiet w polsce i maja super sprzet i bardzo dobrych specjalistow.

wiec skonsultuj sprawa gruczolu/guzka zanim zaczniesz latac po onkologach.

no gwaizda pospala....cale 15min:cool2:

Ostatnia edycja:
reklama
Witam

Ja dzisiaj wyspana za wszystkie czasy. Antos przespał nam dzisiejsza nocke od 21 do 9.30:szok::tak: z przerwa na cycolenie o 6. I teraz tez drzemie, a jak wstanie to by na spacerek isc, ale wcale mi sie nie chce. Tym bardziej, ze znowu słonko zaszło, a rano tak ładnie było.
Wczoraj był dzien swistaka, wiecie cos moze o tej wstretnej zimie

agusska i paula
, ciesze sie ze nocki macie ciut lepsze

Tosia
ja ciagle na telefonie wisze, zazwyczaj z siostra gadam, ale o czym to na pewno nie zgadniesz....dzieciach mianowicie:-D, prawda, ze interesujacy temat;-). Tylko dobrze ze do siebie mamy rozmowy bez ograniczen, wiec rachunki takie jak były sa:tak:

ksiulka
fajnie, ze komputer juz naprawiony.

kredka fajnie, ze na usg bioderek wszystko w porzadeczku. odnosnie Bobovity to ja musiałam cos w szpitalu wypełnic, bo wczoraj przyszło, a nie kojarze zebym sie gdzies logowała, i z hippa tak samo. Chociaz z hippa sie zalogowałam niedawno, i za 2 dni paczuszka przyszła, wiec raczej nie dzieki temu, to za szybko by było.

ropucha u nas z cyckiem były cyrki, trzeba było własnie małego uspic, a potem cycolenie było. Albo jak widziałam, ze sie budzi to wtedy cyc. Bo jak juz sie rozbudził to ssac nie chciał:dry: A u Was znowu przed butelka usypianie. I byc tu człowieku madrym:confused::baffled:

magi ze mnie tez powoli robi sie "wydmuszkowa mozgownica":-D:szok:

gaja z tymi zapisami to tak bywa, niestety. A jak juz odbiora to odpowiadaja tak jak by chciały a nie mogły. Ja do przychodni Antosia to rzadko kiedy sie dodzwaniam. Trzeba wsiadac z dzieckiem w auto i jechac, a tam se siedza i kawki spijaja:angry:. Trzymam kciuki za dobre wyniki:tak:

marietta witaj. Zdrowka zycze.

witam sie :)

KasikN82 ale ty masz dobrze z tym swoim synkiem no no tylko pozazdrosic:)

gaja23 ja popieram anje wez skonsutuj sie z jakims innym lekarzem jeszcze co ci szkodzi !

Dzien dobry :)
U nas nocka znowu fajna, pozno poszla spac bo przed polnoca, ale za to spala do 10 rano z przerwami na karmienie, ale nawet nie wiel ile razy bo spie razem z nia wtedy :)

Teraz popoludniowa drzemka chyba jedyna, ostatnio spi raz dziennie...no cos za cos niestety ;)

Gosheek, szefowa sama sie prosi...a odejdz z honorem jeszcze bedzie żałowała, jestem przekonana ze tak, a teraz trzymam magiczne kciuki za nowa super prace, zeby rozmowa poszla jak najlepiej! :D
Anja, wow cudowna wiadomosc, i jak tu sie nie cieszyc !!! Super , dzielna mała Gabusia :*
Gaja, trzymam kciuki za pomyslne badania. Ja podobnie jak Saraa mam mastopatie i takie guzki wlasnie, ale juz badalam je teraz mam tylko obserowac, bo grozne nie sa ale kontroli warte. Z tym, że jak napisala Anja slusznie, dopiero pol roku po zaprzestaniu laktacji sa miarodajne wyniki usg , bo teraz to wszystko ineczej wyglada w piersi, moxe zapytaj o to lekarza?
Jednak musimy sie wstrzymac z wprowadzeniem innych pokarmow niz moje mleczko, bo kolejny raz mala chetnie zjadla jablko z marchewka i kolejny raz dwa dni płaczu, co prawda kupka poszla szybciej ale mala plakala na brzuszek :(
Marietta, my tez mamy nosidelko i czasem mala lubi w tym siedziec, a czasem marudzi ale coraz fajniej nam idzie w chuscie, czekam juz na wiosne zeby na spacer w chuscie wyjsc, bo teraz nic mi nie pasuje na wierzch. Duzo zdrowia!
Przepraszam, wiecej nie pamietam...a tyle mialam napisac.
Toshi dziekuje i dla Ciebie miłego dnia! I wszystkim Mamusiom :)

tylko ginka zrobiła usg aby sprawdzic czy to np torbiel lub zator bo na tym jej by było widać ze jest płyn a tu nic, no i miałam go już wcześniej przed karmieniem. A karmienie i tak kończyłam, więc to akurat pikuś. No zobaczę bo to nie jest guzek z 2 cm ale naprawdę duży :/

o jejku Gaju oby to nie było nic poważnego!!! trzymam kciuki!!i niech się baby ruszą do telefonu a nie ty bedziesz pedałowała tylko po to żeby móc się zarejestrować:dry:

uciekam na spacer ..odezwe się póżniej paa

aha zapomnialam mam pytanko...

do mamusiek posiadajacych juz wieksiejsze pociechy:) kochane jak wasze szkraby zaczely myc zabki pasta do zebow to powedzcie mi lykaly ja??????????? bo moja roksana za cholere nie chce wypluc pasty tak jej smakuje ze skubaniec maly zjada ja hheheh!!!!

gaju a robila ci usg pach, bo jak guz jest taki duzy a pachy tj wezly chlonne czyste to zgubienie torbiel po llaktacyjny na bank. nic bardzo groznego tj nowotworowego nie pojawia sie podczas ciazy/laktacji bo hormony ktore sie wydzielaja odstraszaja nowotwor, to nie jest oczywiscie regula ale tak w 99% sie zdarza.

torbiele sa zazwyczaj takie duze i wyczuwalne jako twarde guzy. dobry gino majacy dobry sprzet usg szybko widzi roznice miedzy zwapnialym torbielem a guzem nowotworowym.
wiec zrob jeszcze doklade usg ,ktore pewnie bedzie niewymiarowe bo gruczoly laktacyjne zmiejszaja sie dopiero po pol roku.

nie martw sie bo to na 99, 9% nic groznego!

agata = oczywiscie, zrzerala wrecz 1/4 tuby, polykala, plula smarowala sie . mycie zebow to na poczatku musi byc frajda i zabawa. ale nauczyc sie jakos musi nawet jak wysmaruje sobie ta pasta wlosy hehe

heheh no fakt jakos musi sie nuczyc, roksana za cholere nie chce wypluc jak jej mowie pluj mloda pluj!!! ona na to nieeeeee, doble heheheh i masz babo placek:)

reklama
Hejka!
Anja no super wiesci...gratki
Gaju trzymam kciuki by to było cos niegroźnego....mi tez ginka mówiła ze w czasie laktacji nie bada piersi bo nie ma sensu,mozna sie szybko pomylic...dopiero po i ja pójde bo przed ciaza tez długo czułam guzek/zgrubienie ale raczej sie nie powiekszało..ale trza sprawdzic chociaz sie bardzo boje.

Do góry