reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

witam
Ja tylko na chwilkę czytam was ale nie mam juz później czasu aby coś napisać :-(Ostatnie nocki u nas są niezbyt przesypiane Wczoraj i dziś mężu mój ma drugie zmiany i ja sama z trójcą moją siedzę i albo obiad muszę podać później naganianie dzieci do lekcji a to pranie rozwiesić i już się robi wieczór i trzeba przygotowywać kąpiel dla dzieci dobrze że starsi już sobie radzą z kąpielą ale synka to ciężko zagnać do łazienki a jak już książę pójdzie się myć to znowu ciężko go stamtąd wygnać normalnie szał - dnia mi brakuje (nie lubię jak W ma drugie zmiany :no:) Dobra już wam nie smęcę
A jeszcze mam pytanie do mam butlowych czy któraś z was dawała swojemu maluszkowi to mleczko z rossmanna BABYDREAM ?
Ja właśnie się zastanawiam czy nie wypróbować bo jest dużo tańsza niż bebiko którego teraz używamy Babydream kosztuje 17.99 za opakowanie 800 gr a bebiko 12.49 za 350 gr Jak myślicie warto spróbować?
Miłego wieczorku

reklama
hej..jakos dzisiaj nie mam checi na nic..chodze ostatnio do tylu..glupio mi bo ja narzekam ze moj maly w nocy budzi sie co 3h a to wcale nie jest tak tragicznie..ale ja spioch jestem i jak mnie cos wybudza ze spania to pozniej cierpie na bol glowy..coz..synek poki co budzi sie i domaga butli po czym zasypia i tak w kolko..jutro wraca E wiec troche odsapne.. i jutro ta impreza w szczecinie ze znajomymi ze studiow ale jak pomysle ze malego musialabym zostawic na kilka godzin to mi smutno i sama juz nie wiem czy jechac..z drugiej strony fajnie byloby sie rozerwac.

Gaja trzymam kciuki oby to nie bylo nic strasznego.:*

aaa i mam juz tak malo wlosow na glowie ze zaczynam sie obawiac..do wesela bede lysa..juz nawet kupilam odzywke Wax i dzisiaj pol godziny na glowie trzymalam..co to sie dzieje..
..
u mnie kłaki też lecą na potęgę, ja kupiłam profesjonalny szampon i maskę z londy odżywczą ale nie widzę poprawy:-(a ponad stówę dałam:wściekła/y:
... Szefowa po raz trzeci juz w przeciagu trzech miesiecy zmienia mi warunki zatrudnienia, oczywiscie za kazdym razem na jeszcze gorsze.. zal dupe sciska. No wiec ja sie wzielam za szukanie nowej pracy i jutro ide na rozmowe:) :)
powodzenia !!!!! ja też z chęcią zmieniłabym pracę, zreszta nie wiadomo czy długo popracuję bo u nas na zastępstwie jest siostrzenica dyrektorki i wiadomo że jej nie wyrzuci:-(zobaczymy co bedzie jak wrócę...
_agata89 dzieki pocieszylas mnie:) ale moj uwierz mi jest mega padalcem hehhe,

:)
hmmmmm.....ja swojego nazywam pasożytem ale to ten sam rodzaj robactwa!!!!:baffled::sorry2::-p
Wczoraj neurolog stwierdziła, że psychicznie mały rozwija się prawidłowo. Gorzej jednak z jego motoryką, bo wg niej mały zachowuje się jak na 3 miesiąc czyli mamy 2 miesiące opóźnienia:-:)-:)-( Musimy więcej cwiczyc w domu i teraz już obiecałam sobie że nie będzie żadnej taryfy ulgowej. Jak mus to mus. Powiedziała jeszcze, że wszystko powinno byc ok
szybciutko nadgonicie przecież każdy maluch rozwija się swoim tempem!!!!:tak:
bylysmy u kardiologa, seruszko ok znaczna poprawa. zabiegu absolutnie nie bedzie. dziurka jeszcze jest ale to nie problem bo do roku zarosnie.
normalnie ekstaze radosci przezywam,
suuuperrrr!!!!!!!!!!!!!:-):-):-):-):-)
aha zapomnialam mam pytanko...

do mamusiek posiadajacych juz wieksiejsze pociechy:) kochane jak wasze szkraby zaczely myc zabki pasta do zebow to powedzcie mi lykaly ja??????????? bo moja roksana za cholere nie chce wypluc pasty tak jej smakuje ze skubaniec maly zjada ja hheheh!!!!

agata = oczywiscie, zrzerala wrecz 1/4 tuby, polykala, plula smarowala sie . mycie zebow to na poczatku musi byc frajda i zabawa. ale nauczyc sie jakos musi nawet jak wysmaruje sobie ta pasta wlosy hehe
moja też zżera ale uwierz mi to najmniejszy problem prędzej czy później się nauczy gorzej byłoby jakby ci opluwała wszystko dookoła dlatego ja już młodej zabraniam pluć:-p:-p:sorry2::-Di pasty już jej nie daję do ręki broń boziu bo mi wszystkie ściany wysmarowała ostatnio-słoneczka jakies rysowała czy bużki cholera wie co to tam było!!:-D:-D:baffled:
A jeszcze mam pytanie do mam butlowych czy któraś z was dawała swojemu maluszkowi to mleczko z rossmanna BABYDREAM ?
Ja właśnie się zastanawiam czy nie wypróbować bo jest dużo tańsza niż bebiko którego teraz używamy Babydream kosztuje 17.99 za opakowanie 800 gr a bebiko 12.49 za 350 gr Jak myślicie warto spróbować?
mleczka nie dawałam ale dawałam obiadki i mamom głodomorów mogę polecić bo są w dużych słoikach, Darii nic nie było po nich i ładnie jadła!!!!!
aaaaa Małgoś i przyjemnej zabawy!!! nie martw się o młodego z tego co piszesz to twój kochany jest odpowiedzialnym i troskliwym facetem i poradzi sobie na 100% a jak trochę się rozerwiesz to dobrze ci zrobi!!!!!!!

Ostatnia edycja:
hej..jakos dzisiaj nie mam checi na nic..chodze ostatnio do tylu..glupio mi bo ja narzekam ze moj maly w nocy budzi sie co 3h a to wcale nie jest tak tragicznie..ale ja spioch jestem i jak mnie cos wybudza ze spania to pozniej cierpie na bol glowy..coz..synek poki co budzi sie i domaga butli po czym zasypia i tak w kolko..jutro wraca E wiec troche odsapne.. i jutro ta impreza w szczecinie ze znajomymi ze studiow ale jak pomysle ze malego musialabym zostawic na kilka godzin to mi smutno i sama juz nie wiem czy jechac..z drugiej strony fajnie byloby sie rozerwac.

Gaja trzymam kciuki oby to nie bylo nic strasznego.:*

cześć Dziewczyny
Małgoś, widzę, ze masz identiko jak ja... ja pewnie bym tez nie pojechała, gdyby nie to , ze w takich sytuacjach mnie zawsze prostują moje koleżanki..(przed ciążą, w ciąży i teraz nawet już dwa razy ;-) jak powiedzą "toska, nie kombinuj" to juz musze iść.. i powiem Ci, ze nigdy nie narzekam i nie żałuję... ;-) jedź, jedź! rozerwij sie kochana
moja mała Gwiazdka śpi juz 2 godziny :szok::szok::szok:
miłego wieczorku Dziewczyny

Anja super wiesci, ciesze sie razem z Toba

Małgos
jedz do tego Szczecina i baw sie dobrze. Dawidek przeciez bedzie pod dobra opieka. Ja ostatnio do kina sie wybrałam i potem na pizze, i cały czas telefon na kolanach albo w reku. Ale troszke sie rozerwałami pogadałam na inne tematy niz dzieciowe

jojo nie pomoge bo nie kupowałam tego mleczka. Jedynie pampersy i chusteczki. O ile pieluchy moga byc, to chusteczki mi nie podeszły. Mysle, ze warto sprobowac. Jak Małgosi nie podejdzie, to wrocisz do bebika i tyle.

Ja planowałam spacer, ale mały jak zasnał po 12 to obudził sie o 14.30, jedzonko i jakos zleciało. Teraz tez drzemie, ale pewnie zaraz sie obudzi. Wiec jak widziecie u nas ze spankiem super jest ( tfu, tfu)

Ja ogłosiłam fajrant pól godziny temu - mały śpi, teraz próbuje odsapnąć bo trudnym dniu- synek dał mi popalić aj dał ,sobie nie żałował.
Anja super wieści kamień z serca pewnie zszedł.
Jojo ja słyszałam dobre opinie , każde mleko inaczej smakuje, jak małej podejdzie to będzie ok. Ja porównywałam składy mleka rożnych marek w zasadzie poza zawartością żelaza i laktozy nie różnią się od siebie . Mój od jakiegoś czasu znienawidził bebilon pierw comfort a później ten zwykły, hipp obecnie na topie .

nom , najpóźniej to chodzi kolo 19 ale z reguły to 18 i za cholerę nie da rady go przetrzymać co by dłużej w nocy pospał, choć wczoraj spa od 19 do 4 :szok:

kredko normalnie masz czas aby wypoczac ach.. marzenie :)
KasikN82 ja wiem o świstaku :) ha nie nie było jego cienia wiec wiosna tuż tuż oby bo już tesknie za ciepłem :)
Gaju mam nadzieję że to nic poważnego trzymam kciuki a ty się nie zamartwiaj
ide do synka bo małż nie może sobie dać z nim rady dziś jest jakiś tragiczny dzień dla niego ciegle marudzi wylał na siebie zupe i pozniej deser bananowy probowal ale za mocno trzymalam ...echh co ja z nimi mam :/
a co do włosów to ja też łysieje:/ normalnie garsciami wychodza... dlatego czesze sie tylko po myciu włosów i na dwa dni spokój hehehe

reklama
Hej!
Wpadam na chwile. U mnie ćwiczeń ciąg dalszy ale już czuje lekką poprawe.
Widze u was że dzidzie szaleją jak moja Królewna. Ja już nie wiem co sie z nią dzieje. Nie idzie jej dogodzić. Jestem skonana i Mąż teraz ją ma bo ja musze sie położyć by mieć siłe jutro.

Gaja trzymam kciuki!

Spokojnej nocki życze!

Do góry