reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

oj Sarra to masz nie zaciekawie :(((((((((((((((((( i wychodzi na to ze dobrze robie podając juz małej marchewke...

a ja mam podły nastrój... czasem wchodze na wątek "pożegnania" i poczytałam o Poli i innych dzieciach-aniołkach cos strasznego ... wielki smutek, łzy same płyną do oczu

reklama
Kasik dobrze że już jesteście w domku
Przyszłamamo gratuluję ząbka
Saraa ojej to się porobiło:-((moja ciocia miała udar było bardzo ciężko ale jakoś z tego wyszła tylko nie umie mówić i pisać a wcześniej nie można było jej przegadać) życzę dużo cierpliwości i trzymaj się

A u mnie Gosia śpi od 19.45 wypiła 150 ml mm z kleikiem :szok: jak na nią to dużo zobaczymy do której pośpi W dzień marudna ślini się paluszki praktycznie cały czas w buźce
Miłych snów ;-)

Saraa- może faktycznie zalecania dotyczące żywienia ,a konkretnie karmienia piersią po kilku takich badaniach ,które potwierdzą ,że mleko matki to za mało się zmienią, ale do tego artykułu podchodziłabym z dystansem.Dla mnie jesli jakieś badanie jest nijako "sponsorowane" i przeprowadzone przez konsultantów jedzenia dla niemowląt i mleka modyfikowanego nie jest wartościowe i do końca prawdziwe.
To tak samo jak te wszystkie badania mówiące ,że szczepionki są cudowne i najbezpieczniejsze na świecie, które są inicjowane i sponsorowane przez koncerny farmaceutyczne, a przecież każdy wie,że to totalna bzdura i ma jedynie napędzić dodatkowe, płatne szczepienia np. na rotawirusy.
Ale to tylko moje prywatne zdanie...
U nas na szczęście malutka dziś spokojnie zasnęła więc teraz czas na chwile relaxu i odpoczynku i jakaś kolacja by się przydała :-D
Dobrych nocy dziewczyny :-)

Kasik, jak dobrze ze juz w domku, teraz mnostwo zdrówka, przytulam was mocno! :)Napisz jak odsapniesz, jak Antoś, jak sie czujecie.
Saraa, o żesz :(((( Czy ja dobrze kojrze, ze tesciowa a Niemczech mieszka, czyli co...powrót do Niemiec? Moze nie zakladaj xe bedzie tak źle, tzzn ze bedziesz miala ja pod opieka, bo przeciez niby jak, dwójka maluszkow...i teciowa w łóżku, zwlaszcza ze chyba szczegolnie na nia liczyc nie mogliscie, a ni przy dzieciach ani w ogole, wiec...pewnie strasznie trudne decyzje.Bardzo wspolczuje :/

Asiek, piekne Twoje nowe foteczki, córeczki obie śliczniochy, juz Ci kiedys pisalam, ze powinnas dzieci rodzic, taka zdolna jestes :)
Asiek...jaka Poli, nie czytałam chyba ?:(
Co do wczesniejszego wpraowadzania pokarmow stalych u dzieci karmionych piersią, to pierwsze proby za nami, ale niestety przerwa, bo mala zaczal bolec brzuszek wieczoram, wiec odraczamy na jakies 2 tyg conajmniej. Z tymze, przeczytalam ten artykul i przypominaja mi sie czasy gdy wychowywalam nasice lat temy synka, tez lekarze zmieniali co polr roku zdanie co i,kiedy wprowadzac, z glutenem tez zawsze bylo kontrowersje, teraz od 5 miesiaca wprowadza sie pol lyzczeki kaszy manny, albo innej z glutenem do pposilku raz dziennie, zeby odczulic na gluten, ale tez zdania sa podzielone, nasz lekarz mowi na razie nie, a jabluszko pozwolil na kupki.Ciekawe czy to rzetelne badania czy znowu koncerny atakuja bo wzsrasta swiadomosc ekologiczna rodzicow, i sporo rodzicow karmi gotujac samemu, i karmiac dlugo piersia, a produkty w sloiczkach i sztuczne mleczka przeciez nie mog sie przeterminowac na połkach ;) Ale to taka moja luźna myśl, i nie przywiązuje sie do niej zbytnio ;-)
Dobrej nocy!

benjaminka ja daje juz od 2cg tyg dynie, marchewke.owoce podam po 5msc pierw jablko z marchewka lub dynia potem dopiro same jablko na koniec mieszanke 2ch owocow.

gluten u nas ,na razie odpada,bo jest podejrzenie o alergie

sara - wspolczuje stresu, oby tesciowa wyzdrowiala, przynajmniej odzyskala jakas sprawnosc ruchowa

Beniaminko moja tesciwa byla z nami na swieta w Polsce i ten udar dostala ok 10 stycznia.I teraz lezy roslinka, w spiaczce , zadnej swiadomosci. A lekarzw chca ja wipisac do domu ( zrobiono jej dziure w szyji , zeby mogla samodzielnie oddychac). Wiec ja zostaje w Polsce, tylko musze zalatwic zasilek pielegnacyjny z Niemiec i to zeby Niemcy mi na rente pacili( bo to jest mozliwe wzamian za opieke). Ale jestem przerazona a cala sytuacja, pomimo , ze pracowalam pol roku w domu starca,. Teraz trafil mi sie najgorszy przypadek jaki moglam sobie wyobrazic,.( nie odzyska juz swiadomosci, sparalizowana, nie moze oddychac , karmiona przez sonde bezposrednio do zoladka )
A co do zywienia ja podaje malemu powoli obiadek o 12 bo on juz wiecej potrzebuje,
i od dzis daje mu juz kasze na noc bo od 2 tygodni zaczal mi sie budzic do karmienia 4 razy w nocy ( wiec juz potrzebuje wiecej). Raz podalam danie z glutenem i maly mial rzadka kupe - wiec teraz ostroznie.
Ale moj starszy tez dostawal dania z glutenem od 5 miesiaca i poczatki byly trudne .
Wiec teraz zyczcie mi duzo sily w opiece nad dziecmi i nad oja tesciowa, bo bede jej teraz potrzebowac.

Ostatnia edycja:
heja...
O kurka...Sara Witaj i zarazem współczucia...to sie porobiło no. Wytrwałości i duzo, duzo siły!
Asiek masz racje ja tez juz musze o tym myslec, bo na poczatku kwietnia wracam do pracy i mały bedzie 8-9h bez cyca.
Kasik super ze juz jestescie w domku. I wszystkiego Najlepszego z okazji 4 miesiecznicy.

reklama
Saraa - strasznie mi przykro. Dużo siły dla Ciebie i męża.

Kasik - witaj siostro :D Strasznie się cieszę, że jesteście już w domu!!!

Asiek - ja jakiś tydzień temu czytałam pożegnania. Łezka się w oku kręci. Wspominałam Pati...
Przeglądałam też galerię naszych rosnących brzuszków od 1 strony do samiuśkiego końca! I w tym wątku też miałam chwile refleksji... Nie wiem czy nie przekręcę, ale agamati wkleiła zdjęcie już sporego brzuszka, z później straciła swoje maleństwo...

Dziewczyny tak piszecie o tych nowych posiłkach, glutenie, a ja czytam i magia dla mnie to wszystko... Jak dobrze, że Was mam! ;-)

Miłej nocy dla każdej z Was i jak najmniej pobudek :-)

Do góry